فرمانده انتظامی استان فارس جزئیات یک دهه فعالیت باند مخوف موسوم به «قوهستانی» و جزئیات عملیات پلیس برای هلاکت آخرین سرکرده باند را تشریح کرد. اعضای این باند در طول چند سال، دستکم 20 فقره قتل، دهها فقره سرقت مسلحانه، گروگانگیری و اخاذی کرده بودند.
سردار علی مؤیدی درباره اعضای باند تبهکاران گفت: شرارتهای اعضای باند از یک دهه قبل در شرق استان فارس شروع شد. آنها با اقدامات مجرمانهشان موجی از ناامنی در شرق استان ایجاد کرده بودند. نخستین سرکرده باند مجرمی خطرناک به نام «هوشمند نظری» بود که با کمک همدستانش دست به قتل، سرقت مسلحانه، تیراندازی و آدمربایی میزد. او سرانجام در جریان یک درگیری کشته شد. پس از او فردی به نام «ابراهیم عیوضزاده» سرکردگی باند را برعهده گرفت. تبهکار 35 ساله دارای سوابق متعدد از جمله قتل، آدمربایی، اخاذی و قاچاق مواد مخدر بود که از سوی نیروهای امنیتی به هلاکت رسید. این جنایتکار، سال 84 دو تن از مأموران پلیس را در جریان درگیریهای مسلحانه به شهادت رسانده و سال 85 با ربودن دو مرد در استان فارس 50 میلیون تومان اخاذی کرده بود. او همچنین با ربودن پسربچهای در شیراز از خانوادهاش درخواست پول کرد اما وقتی پدرش نتوانست پول را تهیه کند با شلیک گلولهای گروگانش را کشت. «ابراهیم» چند بار در تور مأموران گرفتار شده بود اما هر بار با تیراندازی و استفاده از سپر انسانی گریخته بود تا اینکه به هلاکت رسید.
با هلاکت وی، فعالیت اعضای باند پایان نیافت و این بار تبهکاری خشن به نام «صدرالله قوهستانی» سردسته شبکه شد. او و همدستانش برای ایجاد رعب و وحشت در میان اهالی دست به هر اقدام تبهکارانهای میزدند. قتل، آدمرباییهای مکرر، سرقت مسلحانه، تیراندازی و ترانزیت مواد مخدر. او و همدستانش اوایل سال 88 یک وکیل دادگستری به نام «محمد حسام» را از شیراز ربوده و برای آزادیاش 900 میلیون تومان خواسته بودند. مأموران پلیس در جریان پیگیری این پرونده مخفیگاه اعضای باند را شناسایی کرده و اردیبهشت سال 88 برای دستگیری «صدرالله» وارد عمل شدند اما در جریان درگیری مسلحانه دو تن از مأموران به شهادت رسیده و «صدرالله» همراه دو همدستش به هلاکت رسیدند. به دنبال کشته شدن «صدر الله»، پسر عمویش - «سجاد قوهستانی» - با شلیک گلوله گروگان - وکیل- را کشت.
آخرین سرکرده در پایان راه
«سجاد قوهستانی» که تا زمان هلاکت «صدرالله» نفر دوم باند مخوف بود، از اردیبهشت سال 88 سرکردگی باند را برعهده گرفت. در زمان سرکردگی او شرارتهای اعضای این باند به شدت افزایش یافت. او از تجارب سرکردههای دیگر باند به خوبی استفاده کرده و به همین خاطر بسیار پیچیده و مخوف عمل میکرد. او در طول دو سال سرکردگی باند، مرتکب پنج جنایت شد. البته سالهای قبل نیز در جنایتهای اعضای شبکه مشارکت داشت.
او ابتدا فردی به نام «صمد اردالی» را به خاطر اخاذی با اسلحه کلاشینکف در روستای «مافرخان» به رگبار بست. حدود دو ماه بعد هم مردی به نام «احمد زمانی» را از پای درآورد که در برابر باجگیریهای «سجاد» مقاومت کرده بود.
«سجاد» که بسیار دقیق و هوشیار عمل میکرد چنانچه به افراد نزدیک خود مشکوک میشد، آنها را نیز میکشت. سومین قربانی او هم «مهرزاد قوهستانی» بود. «سجاد» وی را در منطقه کوهستانی «استهبان» با شلیک گلوله کشته بود. مرد تبهکار سپس زنی به نام «آزاده» را کشت که از بستگان اعضای باند بود. سرکرده باند مخوف در آخرین جنایتش با همدستی یکی از اشرار شهرستان «کهنوج» مردی به نام «رضا امیری» را در این شهر کشت. این تبهکار همچنین پسربچهای را از «خرامه» ربوده و پس از اخاذی از پدرش، گروگان را آزاد کرده بود. دهها مورد اخاذی از اهالی، تیراندازی به ترانس برق روستا، آتش زدن موتور چاههای آب کشاورزی، تعرض به عشایر و اخاذی از گلهداران از دیگر جرایم «سجاد» در طول این دو سال بود.
رئیس پلیس استان فارس در ادامه با اشاره به عملیات پلیس برای دستگیری شرور خطرناک گفت: از دو سال قبل مأموران پلیس اطلاعات و امنیت تجسسهای گستردهای برای شناسایی و انهدام باند مخوف در دستور کار قرار داده بودند. از آنجا که «سجاد» هر چند وقت یک بار مخفیگاهش را تغییر میداد دستگیریاش با کندی همراه بود. ضمن اینکه او گاهی اوقات در کوهستان مخفی میشد و برخی مواقع نیز در لباس روستایی در روستا پناه میگرفت. مدتی را هم در شهر میگذراند. سرانجام اواخر اردیبهشت مأموران با جمعآوری اطلاعات لازم وارد عمل شده و در عملیاتی ضربتی و در جریان درگیری مسلحانه دو عضو باند را در شهرستان «فسا» به هلاکت رساندند. دو تن از بستگان و همدستان «سجاد» نیز در عملیات دیگری دستگیر شدند. سردسته باند هم هنگام فرار از محاصره مأموران هدف گلوله قرار گرفت و به هلاکت رسید. به گفته سردار مؤیدی، ارتکاب بیش از 20 فقره قتل، سرقتهای مسلحانه، شرارت و تهدید از سوی اعضای این باند مخوف طی 10 سال گذشته باعث ایجاد ناامنی در منطقه شده بود به طوری که برخی اهالی با ترک خانه و اراضیشان به شهرهای دیگر مهاجرت کرده بودند.
56282
نظر شما