محمود میرلوحی با اشاره به اینکه فضای انتخاباتی جریانهای سیاسی کشور خیلی دیر شکل گرفت، گفت: شاهد هستیم در مدت اندک باقی مانده جریانهای سیاسی مطرح در کشور، تکلیفشان با کاندیدای مورد نظرشان مشخص نیست تا بتوان برآوردی از چگونگی عرصه انتخابات پیش بینی کرد.
وی افزود: به علاوه در حال حاضر که نگاه میکنیم باید بگوییم همه دیدگاهها و مسائل یک طرف و مردم یک طرف قرار دارند، یعنی این مسئله که مردم تا چه حد حضور پیدا خواهند کرد و مشارکت چه میزانی خواهد بود قابل پیش بینی نیست و همین موضوع برآورد را سختتر کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه هنوز نمیتوان به مشارکت بالای ۵۰ درصد امیدوار بود، اظهار کرد: فعلاً یک چهار ضلعی در عرصه انتخابات شکل گرفته؛ یک ضلع جریان اصلاح طلب، یک ضلع اصولگرایانی انقلابی، یک ضلع اصولگرایان سنتی که علی لاریجانی آنها را نمایندگی میکند و ضلع چهارم که اصلاح طلب یا اصولگرا نیستند، به صحنه آمدهاند.
میرلوحی تاکید کرد: باید منتظر تایید صلاحیتها بمانیم و ببینیم چه کسانی تایید میشوند تا با توجه به افراد تایید شده، آرایش میدان چگونه شکل میگیرد؛ ترسیم آرایش عرصه انتخابات و مشخص شدن شعارهای هر جریان و نحوه انجام مناظرات میتواند شفافیت اوضاع را بیشتر کند.
وی در واکنش به نقش جهانگیری در بروز شرایط موجود کشور و احتمال عدم استقبال مردم از او در انتخابات، بیان کرد: خیر! چه کسی گفته مردم چنین نگاهی به جهانگیری دارند؟ باید ببینیم چه میزان مشارکت اتفاق میافتد و مردم چه تصمیمی میگیرند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت تاکید کرد: مسئله اصلی ما حضور مردم است؛ سختی دغدغه اول ما این است که رای بدنه اصلاحات و رایهای خاکستری در انتخابات شرکت کنند. ما باید به این فکر کنیم که هواداران خود را متقاعد کنیم تا رای بدهند.
میرلوحی با بیان اینکه وقتی بتوانیم رای اصلاحات را پای صندوق بکشانیم، تصمیمات را قطعی میکنیم، اظهار داشت: بقیه راه و مسیر پیش بینی شده است، در یک نظرسنجی از میان گزینههایی اصلاح طلبی که شرکت کردهاند گزینهای که اقبال و رای بیشتری داشته باشد انتخاب میشود و در صحنه انتخابات باقی خواهد ماند.
وی درباره احتمال حمایت جریان اصلاحات از «علی لاریجانی»، تصریح کرد: باید ببینیم علی لاریجانی از کدام سَمت و به دعوت چه کسانی وارد انتخابات شده است. هرکس اظهارات و مواضع اصلاحطلبانه داشته باشد، اصلاح طلب نیست.
رقابت اصلی در انتخابات میان رئیسی و لاریجانی است
به گزارش ایسنا وحید جلال زاده در تحلیلی از رقابتهای انتخاباتی اظهار کرد: طبق قانون اساسی این حق آحاد ایرانیان است که در صورت داشتن شرایط در انتخابات مختلف اعم از شوراها، مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری شرکت کرده و خود را در معرض رای مردم قرار دهند و مورد انتقاد قرار داده شوند.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری تعداد ثبت نام کنندگان نسبت به دوره قبل کاهش چشمگیری داشت علت آن اطلاع رسانی درست بود تا شاهد ثبت نام آدمهای بیکار و بیسواد و بدون تخصص نباشیم که در نهایت این روند مورد تمسخر داخل و خارج قرار میگرفت، لذا در این دوره کاهش قابل توجهی در تعداد ثبت نام کنندگان را شاهد بودیم.
جلال زاده ادامه داد: با نگاه به داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری حضور طیفهای مختلف سیاسی مشهود است کسانی که در مناصب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مسئولیت داشته و حتی در حال حاضر هم مسئولیت دارند. پیش بینیام این است که در نهایت رقابت اصلی بین آقای رئیسی و آقای لاریجانی شکل میگیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: البته که تعدادی از افراد منتسب به جریان اصلاح طلب در انتخابات ثبت نام کردهاند که خیلی شانسی برای پیروزی آنها در انتخابات قائل نیستند. از این رو رقابت اصلی معتقدم میان لاریجانی و رئیسی خواهد بود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: مردم کسی را انتخاب کنند که با تغییر نگاه به اداره کشور رویکردش به روابط خارجی عوض شده و دولتی باشد که بخواهد اقتصاد را نجات دهد. در نهایت میزان رای مردم و اصالت با صندوقهای رای است. مردم از این روزها به سادگی عبور نکنند و سرنوشت هشت ساله بعد خود را رقم زنند.
انتخابات ۱۴۰۰ دو قطبی خواهد بود
غلامعلی دهقان در پاسخ به این سوال که "با توجه به طیف هایی که داوطلب حضور در رقابت های ریاست جمهوری شدن پیشبینی شما از آرایش سیاسی کاندیداها چیست؟ اظهار کرد: به نظر می رسد که هر هشت سال یکبار که رئیس جمهور مستقر از گردونه خارج می شود می توانیم شاهد رقابت جدی میان طیف های سیاسی کشور باشیم.
وی ادامه داد: تاریخ ادوار ۱۲ گانه انتخابات های ریاست جمهوری نشان می دهد تا ۲ خرداد ۱۳۷۶ به جز دور اول انتخابات ریاست جمهوری که در زمستان ۱۳۵۸ برگزار شد و آن هم تا حد زیادی رقابتی بود انتخابات های دور دوم تا ششم نتیجه های تک قطبی داشته است. دلیلش هم این بود که فضای جنگ می طلبید کشور از انسجام بالایی در حوزه سیاست داخلی برای دفاع از خود برخوردار باشد.
این فعال سیاسی ادامه داد: با توجه به گذشته می توان پیش بینی کرد انتخابات ۱۴۰۰ نیز به سمت دو قطبی شدن پیش برود. اگر این دوقطبی با کمی از خود گذشتگی چهره های سیاسی رو به رو شود در دور اول اتفاق میافتد و در غیر این مثل سال ۱۳۸۴ برای دومین بار انتخابات به مرحله دوم خواهد رسید.
دهقان در ادامه گفت: در یک سوی میدان چهره هایی هستند که رویکرد امنیتی سیاسی را ترجیح می دهند و در سوی دیگر درست است که برخی از این چهره ها سوابق امنیتی نظامی داشتند، اما سه دهه است که در مباحث علمی و فرهنگی قرار گرفته اند.
وی در پایان گفت: به هر حال انتخابات در دقیقه نود یا وقت اضافه به دو قطبی می رسد.
۲۷۲۷
۲۷۲۱۵
نظر شما