کمیته سه نفره منتخب رئیس​جمهور برای ایجاد وحدت میان اصولگرایان، تا چند روز دیگر شش ماهه می​شود اما برخی به ادامه فعالیت این کمیته نوپا امیدی ندارند.

نسرین وزیری: خروجی دیداری میان دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری و برخی چهره های اصولگرا مانند حبیبی دبیر کل حزب موتلفه با رئیس​جمهور، منتهی به طرح ایده «بازتعریف اصولگرایی» از سوی احمدی نژاد شد. همین نظر کافی بود تا حبیب الله عسگراولادی از این فرصت استفاده کرده و پیشنهاد برگزاری نشستی میان چهره​های اصولگرا با محمود احمدی نژاد را پیگیری کند. به این ترتیب 30 نفر از اصولگرایان شامگاه 7 آبان ماه سال گذشته به دعوت رئیس​جمهور به ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری رفتند. نشستی که از همان ابتدا با گزینش مدعوین برگزار شد. اگرچه چهره​هایی چون غلامعلی حداد عادل، علی اکبر ولایتی، محمدرضا باهنر، حسین فدایی، عزت الله ضرغامی و ....حضور داشتند اما جای چهره​هایی چون محسن رضایی، محمدباقر قالیباف، احمد توکلی و علی مطهری خالی بود.

غیبت​ دیگر چهره​های اصولگرا بود که نفس وحدت گرایانه بودن ورود رئیس​جمهور به عرصه انتخابات مجلس نهم را مورد تردید قرار می​داد. اگرچه خروجی نشست مذکور تشکیل کمیته‌ای سه نفره از سوی رئیس جمهور مرکب از عسگراولادی، ولایتی و حداد عادل بود تا با تعامل با اصولگرایان، زمینه وحدت را بچینند، اما تردید در گزینش میان اصولگرایان و تشکیل همزمان جلسات با فعالیت های جامعتین برای ایجاد اجماع میان اصولگرایان، سبب شد تا از ابتدا با انتقاداتی مواجه باشد. انتقاداتی که از یکسو نفس ورود دولت به عرصه انتخابات مجلس را نادرست می​خواند و از سوی دیگر آن را اقدامی موازی با جامعتین می​دانست که به جای ایجاد وحدت به انشعاب خواهد انجامید.

هرچه جامعتین در برگزاری نشست​هایی با حضور چهره​هایی از تمامی طیف​های اصولگرا، در فراهم آوری زمینه وحدت کوشا بوده و منشور اصولگرایی را نیز به عنوان نخستین برون​داد خود منتشر کردند، در عوض از کمیته سه​نفره کمتر خبری شنیده می​شد. از میان سه عضو این کمیته، ولایتی هرگز سکوتش را نشکست و مطلقا درباره اقداماتش حرفی نزد. موضع گیری​های دو عضو دیگر هم حتی به تعداد انگشتان یک دست نیست. این هم انتقاد دیگری به عملکرد این کمیته سه نفره را رقم زد.

مواضع اعضای کمیته سه نفره منتخب رئیس​جمهور

قبل از رویدادهای اخیر در دولت

بعد از رویدادهای اخیر در دولت

غلامعلی حدادعادل

کمیته در طول جامعتین است ونه در عرض آن. ضمن اینکه ما حامی منشور تدوین شده توسط جامعتین هستیم(2 بهمن 89)

این کمیته در راستای وحدت اصولگرایان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و متوقف نشده است.(20 اردیبهشت 90)

علی​اکبر ولایتی

..............

.................

حبیب​الله عسگراولادی

تابع جامعتین و به خصوص آیت‌الله مهدوی کنی و یزدی هستیم. فاصله‌ای وجود ندارد و تلاش می‌کنیم مجموعه‌ اصولگرایان وحدت داشته باشند .(19 اسفند 89)

برای وحدت نیروهای اصولگرا پیش می​رویم و رئیس جمهور هم رویکرد خوبی دارد.(22 فروردین90)

نمی خواهیم امسال به صورت زود هنگام وارد رقابت های انتخاباتی شویم، شاید نیمه دوم امسال برخی نتایج این تلاش ها را بازگو کنیم.(24 فروردین 90)

.................

انتقاداتی که حتی از زبان حامیان نزدیک دولت هم شنیده می​شد. چه آنکه اسماعیل کوثری عملکرد این کمیته را کند خواند و مرتضی​آقاتهرانی هم گفت که هیچ برون​دادی نداشته است. فریدون حسنوند نماینده اندیمشک خواستار ارائه گزارش این کمیته به فراکسیون اصولگرایان مجلس شد و جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه هم به کنایه گفت که با این سرعت عمل، کمیته سه نفره در انتخابات مجلس نهم که نه ، شاید در انتخابات مجلس دهم به تصمیمی برسد!

در آخرین روزهای فروردین ماه امسال اتفاقی افتاد که انتقاد به عملکرد کمیته سه نفره را به اعتراض به اصل تشکیل آن و درخواست برای توقفش سوق داد. موضوع استعفای یکباره وزیر اطلاعات در 30 فروردین و تاخیر رئیس​جمهور در پذیرش نظر مقام معظم رهبری، منتقدان تشکیل کمیته سه نفره و حتی برخی از موافقان آن را متحدالقول کرد که دولت نه تنها قانونا حق ورود به انتخابات مجلس را ندارد بلکه دیگر شانیت سیاسی این کار را هم نخواهد داشت.

در این اثنی بود که برخی نمایندگان حامی دولت، یکباره از ارائه لیست 13 نفره​ای از سوی اعضای کمیته 3 نفره خبر دادند تا رئیس​جمهور از میان انها 9 نفر را برای ایجاد اجماع میان اصولگرایان برگزیند. خبری که هرگز از سوی هیچ یک از اعضای این کمیته و یا شخص رئیس​جمهور تایید نشد اما چهره​هایی چون علی​اصغر زارعی، ولی اسماعیلی و محمدجواد ابطحی، هر روز در راهروهای مجلس نام چند نفر از اعضای این لیست را اعلام می​کردند تا جانی دوباره در کالبد کمیته سه نفره دمیده شود و فعالیت رئیس​جمهور برای انتخابات آتی، همچنان در صدر اخبار جای داشته باشد. عسگراولادی، حدادعادل، علی اکبر ولایتی، مجتبی ثمره هاشمی، سیدشهاب‌الدین صدر، سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، حسین فدایی، کوهکن، توکلی، چمران، محصولی، باهنر و رضا آشتیانی اعضای این لیست 13 نفره بودند.

اگرچه نگاه امیدوارنه پررنگی به ادامه فعالیت این کمیته نیست و عسگراولادی نیز همچون ولایتی در لاک سکوت در قبال ادامه فعالیت آن فرو رفته است، اما حدادعادل تاکید دار که کمیته سه نفره به فعالیت خود ادامه خواهد داد. این درحالی است که رئیس​جمهور در آخرین نشست تلوزیونی خود تاکید کرد که دولت به هیچ​وجه در انتخابات مجلس آینده ورود نخواهد داشت.  با وجود انتقادات موجود به عملکرد این کمیته و رویکر توام با سکوت اعضای آن و همچنین اظهارات اخیر احمدی​نژاد، چشم انداز روشنی در برابر این کمیته دیده نمی​شود.

اظهار نظرهای سیاسیون قبل و بعد از رویدادهای حاشیه​ای اخیر دولت موید این گمانه زنی است که مشروح آن را در جدول زیر می​خوانید:

مواضع اصولگرایان نسبت به فعالیت​های کمیته سه نفره منتخب رئیس​جمهور

قبل از حوادث اخیر در دولت

بعد از حوادث اخیر در دولت

محمدرضا باهنر/دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین

تشکیل این کمیته نباید منجر به تفکیک اصولگرایی ناب از دیگر اصولگرایان شود.(7آذر 89)

رئیس جمهور نباید بیاید و بگوید من مجلس تعیین می‌کنم. (18 اردیبهشت90)

محمدنبی رودکی/عضو موتلفه اسلامی

میان فعالیت‌های این کمیته و جامعتین هیچ تعارضی وجود ندارد و در راستای وحدت گام برمی​دارد.(4فروردین 90)

.................

 

اسد​الله بادامچیان/قائم مقام موتلفه اسلامی

این کمیته راه‌های گسترش چتر اصولگرایی با حضورهمه طیف‌های اصولگرایان را تدبیر می‌کند تا منحصر به دعوت رئیس​جمهور نباشد.(30آبان 89)

این کمیته را نباید به همسویی با دولت متهم کرد، چون در پی این است که نزدیکان رئیس جمهور باعث تفرقه و انشعاب در جریان ‏اصولگرا نشوند.(17 اردیبهشت 90)

دولت و به خصوص نزدیکان رییس‌جمهور باید از هرگونه فعالیتی که شائبه تاثیرگذاری در انتخابات مجلس نهم را داشته باشد، پرهیز کنند.(20 اردیبهشت 90)

پرویز سروری/ عضو اصولگرایان تحول​خواه

...............

استراتژی این کمیته شکست خورده است و باید این پروژه را تمام شده تلقی کرد. باید پالایشی در جریان اصولگرا صورت گیرد تا جریان انحرافی از این مدار حذف شود.(26اردیبهشت90)

کمال سجادی/ سخنگوی جبهه پیروان

کمیته سه نفره اصولگرایان و جامعتین در امتداد یکدیگر حرکت می‌کنند تا بدین وسیله وحدت را در جریان اصولگرا به وجود آورند(24 فروردین 90)

بعد از رخ دادن ماجرای استعفای وزیر اطلاعات در دولت فعالیت این کمیته متوقف شده و خبری از ادامه کارهای آن ندارم.(18اردیبهشت90)

نگفتم فعالیت این کمیته متوقف شده است. این کمیته مورد حمایت اصولگرایان است و با محوریت روحانیت حرکت می کند.(27 اردیبهشت90)

احمد کریمی اصفهانی/ دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار

..................

با توجه به ممنوعیت مداخله رئیس جمهور در امور انتخاباتی فعالیت کمیته 3 نفره باید متوقف شود. مصلحت این است که فعالیتشان ادامه نیابد.(24اردیبهشت 90)

محسن یحیوی/عضو جامعه اسلامی مهندسین

...............

بعد از اتفاقات اخیر و احتمال عدم تقید رئیس جمهور به تصمیمات کمیته 3 نفره و محوریت در میان اصولگرایان باید راهکار دیگری برای وحدت اندیشیده شود، چون این کمیته موفق نخواهد شد.(21 اردیبهشت 90)

مرتضی نبوی/عضو جامعه اسلامی مهندسین

این کمیته مورد قبول همه اصولگرایان و به دنبال ائتلاف حداکثری سیاست راهبردی است.(13 اسفند 90)

............

/2729

کد خبر 151637

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۳۱
    0 0
    جالب بود