پژوهشی درباره دلایل مثلث‌های عشقی/ پنج فرایند منجر به رابطه فرازناشویی شده است

ایسنا نوشت: پژوهشگران جامعه‌شناسی با انجام یک مطالعه کیفی، فرآیندهایی را که منجر به رابطه فرازناشویی می‌شود را بررسی کردند.

 رابطه فرازناشویی نقض تعهد رابطه دو نفره است که به ایجاد صمیمیت عاطفی یا فیزیکی با فردی خارج از رابطه زناشویی انحصاری دو طرفه منجر می‌شود.

پژوهشگران معتقدند که تنها افرادی که دچار خلا در روابط زناشویی خود هستند، به سمت این روابط نمی‌روند؛ بلکه کسانی که روابط زناشویی خوشایندی نیز دارند، ممکن است به چنین روابطی ترغیب شوند. به همین دلیل به نظر می‌رسد عوامل متعددی زمینه‌ساز روابط فرازناشویی است.

با توجه به این‌که کم‌تر پژوهشی به بررسی فرایند وقوع رابطه زناشویی پرداخته است، پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای کیفی فرایندهای بروز این مشکل را در میان متقاضیان طلاق بررسی کردند.

در این پژوهش زنان و مردان متقاضی طلاقی که بعد از ازدواج روابط عاطفی یا جنسی با فرد دیگری خارج از چارچوب رابطه زناشویی برقرار کرده و برای دریافت مشاوره به سازمان بهزیستی خراسان رضوی مراجعه کرده‌بودند، از طریق انجام مصاحبه مورد بررسی قرار گرفتند.

در مجموع با ۱۷ نفر مصاحبه انجام شد که از بین آن‌ها ۱۲ نفر زن و پنج نفر مرد بودند. حدود ۴۱ درصد از آن‌ها تا مقطع سیکل تحصیل کرده بودند، ۳۵ درصد مقاطع دیپلم و فوق‌دیپلم و ۲۳ درصد تحصیلات کارشناسی یا کارشناسی ارشد داشتند. از میان ۱۷ نفر، سه نفر از مصاحبه‌شوندگان طلاق نگرفته و حین زندگی زناشویی با همسر، رابطه فرازناشویی خود را ادامه داده بودند. ۱۱ نفر دیگر نیز به دلیل رابطه فرازناشویی و اطلاع همسرانشان، متارکه کرده و رابطه فرازناشویی خود را ادامه داده‌اند.

پژوهشگران با انجام مصاحبه‌های روایی با افراد شرکت‌کننده در این مطالعه، پنج مدل فرایندی را استخراج کردند که منجر به رابطه فرازناشویی شده است.

بر اساس این روایت‌ها،‌ فرایندهایی مثل شرایط آنومیک (بی‌هنجار) جامعه، کودک همسری، تعارض زوجین در فرهنگ جنسی، تعارضات در روابط زناشویی و شکاف مذهبی فرد با خانواده منجر به روابط فرازناشویی شده است. در این مطالعه هر یک از این فرایندها به طور کامل تشریح شده‌اند.

در انجام این مطالعه مجید فولادیان؛ استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، زهرا برادران کاشانی؛ دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی اقتصاد و توسعه دانشگاه فردوسی مشهد و مرتضی دیاری؛ کارشناس ارشد برنامه‌ریزی رفاه اجتماعی دانشگاه تهران، با یکدیگر مشارکت داشتند.

این مطالعه بر اساس طرح پژوهشی «بررسی عوامل موثر بر روابط فرازناشویی در میان متقاضیان طلاق مراجعه‌کننده به بهزیستی خراسان رضوی» به سفارش اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی انجام شده است.

یافته‌های این پژوهش بهار سال جاری، به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تحلیل جامعه‌شناختی فرایندهای بروز رابطه فرازناشویی (مورد مطالعه: زنان و مردان متقاضی طلاق در شهر مشهد)» در فصل‌نامه مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران منتشر شده است.

2323

کد خبر 1510961

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =