۰ نفر
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۷:۲۷

هفته نامه سلامت نوشت:

میوه‌های تابستانی معمولا میوه‌های پرطرفداری هستند که حتی گرانی آن اوایل به بازار آمدن هم مردم را از خرید آنها منصرف نمی‌کند اما استفاده از رنگ های غیرمجاز برای قرمزتر کردن هندوانه ها و استفاده بیش از حد از قارچ کش ها دو معضلی است که گریبان این دو میوه خوشرنگ را گرفته است.

رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه ایران، نسبت به وجود مواد نگهدارنده در برخی میوه‌ها و استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در هندوانه‌ها هشدار می دهد.

دکتر ضیاءالدین مظهری با اعلام اینکه بسیاری از افراد سودجو برای جلب توجه مشتریان اقدام‌های غیراخلاقی انجام می‌دهند، توضیح می‌دهد: «برخی از سودجویان برای قرمزتر شدن رنگ و فروش بیشتر، قبل از چیدن هندوانه، رنگ‌های غیرمجاز در پای بوته آن می‌ریزند و چند روز، آبیاری به میوه را قطع می‌کنند. این رنگ‌ها به همراه آب از طریق آوندها وارد قسمت گوشتی هندوانه می‌شوند.»

وی حرف‌هایش را باز هم با هشدار ادامه می‌دهد: «اگر در این رنگ‌های سمی غیر مجاز، فلزات سنگین وجود داشته باشد، در استخوان‌ها و بافت‌های بدن انباشته می‌شوند به گونه‌ای که سیستم دفاعی بدن نمی‌تواند با آن مقابله کند.» این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در مورد عوارض مصرف سموم غیرمجاز در میوه‌ها، می‌گوید: «اگر سموم استفاده شده در محصولات کشاورزی بیشتر از حد استاندارد و مجاز باشد (یا از سمومی که تجزیه آنها به طور کامل در زمان چیده شدن صورت نگرفته باشد)، در بدن به صورت رادیکال آزاد درمی‌آید و سرطان‌زا خواهد بود. علاوه بر آن، وجود مواد غیرطبیعی مانند رنگ‌های مضر در میوه‌ها به سیستم قلب و عروق بدن فشار وارد می‌کند و باعث سکته قلبی خواهد شد.» دکتر مظهری، انواع آلرژی، مسمومیت و بیش‌فعالی در کودکان را از دیگر عوارض مصرف مواد غیرطبیعی رنگی و سموم غیرمجاز می‌داند

آیا توت فرنگی های مسموم از بررسی مصون هستند؟

وزارت جهاد کشاورزی مسوول نظارت سلامت محصولات کشاورزی است و باید بر سمومی که کشاورزان استفاده می‌کنند توجه ویژه‌ای داشته باشد. این در حالی است که رئیس مرکز تحقیقات مبارزه با آفات وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید: «متاسفانه تاکنون هیچ بررسی و تحقیقی در مورد سموم مورد استفاده برای توت‌فرنگی انجام نشده است اما باید جزء اولویت‌ها قرار بگیرد.» به گفته دکتر حیدری تاکنون مجوز رسمی برای استفاده از این سموم در توت‌فرنگی‌ها صادر نشده است. بیشتر میوه‌هایی که برای براق‌تر شدن و ماندگاری بیشتر آنها از مواد نگه‌دارنده استفاده می‌شود، وارداتی هستند.

متهم؛ توت فرنگی وارداتی

دکتر زهرا عبداللهی، معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه استفاده از مواد نگه‌دارنده در توت‌فرنگی وارداتی دیده شده است، تصریح می‌کند: «توت‌فرنگی‌هایی که در کشور تولید می‌شود، معمولا یا در مزرعه کشت می‌شوند یا در گلخانه‌ پرورش می‌یابند که در هر دو صورت مواد نگه‌دارنده به آنها زده نمی‌شود. این توت‌فرنگی‌ها تا چند روز سالم می‌مانند اما در توت‌فرنگی‌های وارداتی به دلیل آنکه مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا به دست مصرف‌کننده برسد، برای جلوگیری از فساد، از مواد نگه‌دارنده استفاده می‌‌شود.

این مواد دارای ترکیبات شیمیایی هستند و به بدن آسیب می‌رسانند.» وی تاکید می‌کند: «توت‌فرنگی‌های صادراتی معمولا به طور غیرطبیعی درشت هستند، مزه خاصی ندارند و در فصولی غیر از بهار و تابستان عرضه می‌شوند.» دکتر عبداللهی به هندوانه‌های رنگی نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «کشاورزان مواد رنگی را در آبی که برای آبیاری هندوانه به کار می‌رود می‌ریزند تا رنگ آن قرمزتر شود.

این هندوانه‌ها رنگ غیرطبیعی دارند و طعم آنها خوب نیست.» به گفته معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، این رنگ‌ها حاوی ترکیبات سمی هستند و عوارضی مانند واکنش‌های حساسیتی تا مشکلات گوارشی را به دنبال خواهند داشت. دکتر عبداللهی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای مقابله با این قضیه، توضیح می‌دهد: «مهم‌ترین اقدام در این زمینه نظارت و آموزش است. وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی متولی این امر هستند و باید در مورد استفاده از انواع سموم، حد مجاز آنها و ترکیبات سمی شیمیایی به کشاورزان آموزش دهند. به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی کلاس‌هایی را برای کشاورزان برگزار می‌کند.»

301

کد خبر 150694

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =