جهانپور: واردات واکسن بهارات بیوتک هند و سینوفارم چین در حال بررسی است

ایرنا نوشت: سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر واردات واکسن اسپوتنیک وی و تولید مشترک آن در کشور تا پایان سال، دو واکسن دیگر خارجی کرونا وارد می شود و واردات دو واکسن بهارات بیوتک هند و سینوفارم چین در این مسیر در دست بررسی است.

کیانوش جهانپور افزود: واردات واکسن به کشور منوط به اخذ مجوز از کمیسیون تشخیص صلاحیت دارو و مواد بیولوژیک سازمان غذا و داروست. زمانی که مجوز چنین واکسنی صادر نشده باشد، هیچ واکسنی نمی تواند خریداری و وارد کشور شود.

وی گفت: تا این لحظه فقط واکسن اسپوتنیک وی روسیه احراز شرایط کرده البته شرکتهای دیگری هستند که یا مدارکشان را تکمیل کرده اند یا در حال تکمیل هستند. واکسن این شرکتها در دست داوری است. البته یکی از این واکسن ها مدارکش را تکمیل کرده ولی هنوز بررسی و نظر کمیسیون دارو سازمان غذا و دارو اعلام نشده، این واکسن، واکسن شرکت بهارات بیوتک هند است که مدارک آن تکمیل شده و در مرحله داوری است اما هنوز مجوزی اخذ نکرده است. واکسن های دیگر هم در حال تکمیل مدارک هستند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره واردات واکسن سینوفارم از چین نیز گفت: سینوفارم هم در حال تکمیل مدارک در سازمان غذا و داروی ایران است. عمده مدارک این واکسن نیز ارائه شده ولی هیچکدام هنوز مجوزی دریافت نکرده اند و هیچ واکسنی بدون مجوز سازمان غذا و دارو وارد نمی شود.

وی ادامه داد: پیش بینی می کنیم تا قبل از نوروز حداقل یک یا دو واکسن خارجی دیگر بتوانند شرایط را احراز کنند و مجوز مصرف در ایران را بگیرند.

جهانپور گفت: نمونه واکسن اسپوتنیک هم برای بررسی اولیه جهت انطباق با اسناد فنی این واکسن به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ارسال شده است. نه اینکه از نو بخواهند این واکسن را تایید کنند یا از نو اختراع شود. هر واکسنی که تحویل می شود برای انطباق با اسنادی که قبلا ارسال شده به آزمایشگاه می رود بعد برچسب گذاری می شود به محض اینکه برچست گذاری شد می تواند وارد چرخه مصرف شود مثل واکسن اسپوتنیک که پس از تایید آزمایشگاه  غذا و دارو وارد چرخه مصرف در ایران شد.

تاکنون فقط واکسن اسپوتنیک وی روسیه توانسته در ایران مجوز استفاده بگیرد. قرارداد خرید حدود دو میلیون از این واکسن با شرکت گامالیای روسیه بسته شده که به تدریج وارد کشور می شود.

وزارت بهداشت اعلام کرده تا پایان امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در ایران واکسن کرونا را دریافت می کنند. اولویت تزریق واکسن با کادر درمان است که از کارکنان بخش های آی سی یو شروع شده و به تدریج به سایر کادر درمان و بعد از آن سالمندان با سنین بالاتر و بیماران خاص و صعب العلاج گسترش پیدا می کند.

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1485534

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =