«قاتل و وحشی» روی پرده می‌رود؟ / انتشار ریز هزینه‌ها پس از پایان جشنواره

دومین نشست خبری مجازی دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد و مسعود نجفی در نشست رسانه‌ای مجازی جشنواره فیلم فجر به پرسش‌ها پاسخ دادند. 

طباطبایی‌نژاد دبیر جشنواره در ابتدای این نشست به طراحی اولیه جشنواره سی و نهم اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه با حرکت کاهشی ابتلا به کرونا در کشور، به گزینه نمایش مردمی جشنواره رسیدیم و جشنواره در هفتاد سالن سینمای تهران و شهرستان‌ها برای مردم اکران خواهد شد ضمن آن که امسال همه علاقه‌مندان به سینما در تمام استان‌ها می‌توانند همه آثار جشنواره را ببینند و در آرای مردمی شرکت کنند. ما همه تلاش را به خرج دادیم که جشنواره‌ای ایمن و با نشاط را پیش رو داشته باشیم.»

نجفی در این نشست اعلام کرد حمیدرضا مدقق، محمدرضا مقدسیان، محمود گبرلو و علیرضا غفاری، مجریان نشست‌های این دوره از جشنواره فیلم هستند. 

پرسش و پاسخ رسانه‌ها

علی نعیمی درباره علت فرصت ندادن به فیلم‌های خارج از جشنواره در سینمای رسانه پرسید که دبیر جشنواره پاسخ داد: «پیشنهادات مختلفی در این زمینه وجود داشت. ما قرار گذاشتیم اکران از بعد از ظهر شروع شود و سانس صبح‌ گرفتاری خودش را داشت و از نظر پروتکلی این امکان وجود نداشت ضمن این که انتخاب آثار جامانده از بخش مسابقه دشوار بود و اگر هر تعداد انتخاب می‌کردیم، دوستان دیگری هم این مطالبه را داشتند. جمع‌بندی ما این بود که از این کار صرف نظر کنیم.»

امیر فرض‌الهی درباره داوران بخش مستند و داستانی پرسید که دبیر جشنواره اظهار داشت: «در بخش فیلم مستند و کوتاه، سابقه محمدعلی فارسی نیاز به توضیح من ندارد. سام کلانتری و محمد کارت هم جزو برگزیدگان این بخش بوده‌اند. سعید پوراسماعیلی از پیشکسوتان و مدرسان قدیمی هستند و امیر توده‌روستا از موفق‌ترین چهره‌ها هستند. این یک ترکیب کامل و بسیار موفق بود. در هیأت داوران فیلم‌های داستانی یک ترکیب جوان، قبراق و همدل و کوشا کنار جشنواره قرار گرفتند و شاید اگر این ترکیب جز این بود پنجاه و هفت فیلم امکان داوری پیدا نمی‌کردند.»

«قاتل و وحشی» و نمایش برای بانوان

در بخشی از این نشست صحبت از فیلم «قاتل و وحشی» به میان آمد. بابک جوادی درباره امکان نمایش فیلم «قاتل و وحشی» برای بانوان پرسید و پاسخ دبیر جشنواره این بود: «این در حوزه تصمیم جشنواره فیلم فجر نیست. اگر اداره نظارت و ارزشیابی مجوز نمایش فیلم را صادر کند، ما در یک سانس هم که شده فیلم را برای اهالی رسانه نمایش خواهیم داد اما تصمیم‌گیری در این زمینه در صلاحیت من نیست.»

صحنه‌ای از فیلم «قاتل و وحشی»

بودجه و حامیان جشنواره، موضوع پرسش میثم غلامی از دبیر جشنواره بود. طباطبایی‌نژاد در این باره گفت: «حامی امسال جشنواره شهرداری تهران است و بودجه جشنواره با وجود این که با افزایش قیمت روبه‌رو بوده‌ایم، تلاش کرده‌ایم جشنواره را با بودجه مناسب اجرا کنیم. هزینه‌هایی مربوط به جوایز و نمایش فیلم‌ها وجود دارد و تلاش می‌کنیم جشنواره این دوره را که در سه سطح برگزار می‌شود، در شرایط مطلوبی اجرا کنیم و ریزهزینه‌ها را بعد از پایان جشنواره منتشر خواهیم کرد.»

منوچهر دین‌پرست از روزنامه اطلاعات درباره امکان اکران مجازی فیلم‌های جشنواره پرسید و پاسخ شنید: «با تهیه‌کنندگان سینما صبحت شد اما آن‌ها اکران مجازی آثار را نپذیرفتند و این انتظار را نمی‌شد داشت که صاحبان آثار سرمایه خود را در معرض سرقت قرار دهند چرا که در کشور ما بستر لازم برای اکران آنلاین آن‌طور که باید فراهم نیست و نه ما و نه هیچ تهیه‌کننده‌ای حاضر به پذیرفتن این ریسک نبود. شاید در حوزه مستند و کوتاه امکان اجرای جشنواره آنلاین فراهم باشد اما در فضای جشنواره فیلم فجر، این یک کار پرخطر بود.»

طباطبایی‌نژاد در پاسخ به پرسش پرستو فرهادی از ایسنا درباره نقش خانه سینما داوری بخش آرای مردمی گفت: «خانه سینما در داوری بخش آرای مردمی مشارکت خواهد داشت اما این کار توسط خانه سینما به سیاق سابق صورت نمی‌گیرد و سامانه سمفا به صورت الکترونیکی این کار را انجام خواهد داد و آرای مردمی قابل ردیابی است و نیازی به مدل سال‌های قبل نداریم ضمن آن که راستی‌آزمایی در این زمینه کار ساده‌ای است. اما خانه سینما می‌تواند بر این روند نظارت کند.»

فروش شش هزار قطعه بلیت

در بخشی از این نشست، مسعود نجفی با اشاره به آغاز بلیت‌فروشی از ساعت ۱۴ امروز اعلام کرد که شش هزار قطعه بلیت فروش رفته است. 

دبیر جشنواره نیز در پاسخ به علی ترابی از آنا گفت: «زمان بندی با توجه به شرایط کرونا به گونه‌ای نیست که فیلمی به جدول نمایش جشنواره اضافه شود و این موضوع منتفی است.»

او درباره حذف هیأت انتخاب در این دوره از جشنواره هم گفت: «ابتدا تخمین زده می‌شد تعداد آثار متقاضی جشنواره پایین باشد و استثنائا قرار شد امسال هیأت انتخاب نداشته‌ باشیم. در ادامه این روند تعداد آثار متقاضی بالا رفت و شرایط نمایش فراهم شد. به همین جهت از داوران خواهش کردیم فیلم‌هایی که انتخاب می‌کنند با نگاه دریافت سیمرغ باشد که کار دشواری بود اما من خودم به عنوان یک همراه از نتیجه کار داوران راضی هستم اگر چه همواره اظهار تأسف کردم برای فیلم‌ها خوبی که از این مجموعه جامانده‌اند.»

۵۸۵۸

کد خبر 1481357

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =