علت عقب‌نشینی بورس نیویورک از عدم حذف سهام شرکت‌های چینی چیست؟

بورس نیویورک در تاریخ ۴ ژانویه/۱۵ دی ماه بدنبال مشورت با مقامات نظارتی بیانیه ای صادر و اعلام کرد که دیگر ضرورتی برای حذف سهام سه اپراتور مخابراتی چین از لیست شاخص های این بورس وجود ندارد؛ بدنبال صدور این بیانیه بود که بورس نیویورک صرفا در طول مدت چند روز، رویکردی معکوس در پیش گرفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این در حالیست که بورس نیویورک در تاریخ ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی اعلام کرده بود که معاملات سه اپراتور مهم و اصلی مخابراتی چین به نام های «چاینا موبایل»، «چاینا تلکام» و «چاینا یونیکام» از تاریخ ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی به حالت تعلیق در خواهند آمد؛‌ این بیانیه مطابق با دستور العمل اجرایی دولت آمریکا در نوامبر سال گذشته میلادی صادر شده بود.

در حالی که بورس نیویورک تصمیم اصلی خود را در ارتباط با حذف سهام شرکت های چینی را لغو کرده است، باید گفت که قطعا ملاحظات بسیار زیادی در پشت پرده این تصمیم وجود داشته است که در این بین یک موضوع قطعی و مسلم است؛ آن موضوع این است که اگر تصمیم اصلی و اولیه بورس نیویورک مبنی بر حذف سهام اپراتورهای مخابراتی چین حقیقتا اجرایی می شد، آسیب ها و خسارت های گسترده ای به منافع بورس نیویورک و آمریکا وارد می شد.

سه اپراتور مهم مخابراتی چین بیش از ۲۰ سال است که از طریق رسید سپرده گذاری آمریکا (ADR)، مشغول تجارت و معامله در بورس نیویورک هستند و در تمام این مدت از قوانین و الزامات نظارتی تعریف شده در بازار اوراق بهادار آمریکا تبعیت کرده اند.

اگر بورس نیویورک به دلیل دستور اداری صادر شده که انگیزه پشت پرده آن نیز کاملا سیاسی بوده است، بدنبال این باشد که شرکت هایی که کاملا قانونی رفتار می کنند را سرکوب کند، این روند به طور حتم قوانین و نظم بازاری را مختل می سازد و به حقوق و منافع قانونی سرمایه گذاران جهان آسیب می زند و به اعتماد شرکت ها و سرمایه گذاران جهانی در بورس نیویورک صدمه وارد می کند.

از همه مهم تر این است که احترام به قوانین، پایه و اساس آمریکا به عنوان یک مرکز مالی بین المللی محسوب می شود و تصمیم بورس نیویورک جهت حذف شرکت های چینی، تصمیمی ناشی از کوته بینی است که تاثیراتی منفی آن بر آمریکا بسیار فراتر از حد انتظار خواهد بود.

همانطور که سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز تاکید کرده است، موقعیت آمریکا به عنوان یک مرکز مالی بین المللی به اعتماد شرکت ها و سرمایه گذاران جهان و پایبندی و یقین آنها به این قوانین و سیستم ها در آمریکا بستگی دارد و سرکوب بی دلیل شرکت های خارجی توسط آمریکا بدون تردید به تضعیف اعتماد جهان به بازار سرمایه آمریکا ختم خواهد شد.

در حال حاضر، روابط بین آمریکا و چین وارد دوراهی های جدیدی شده و تنها ملاقات بین مقامات دو کشور است که می تواند پنجره جدیدی از امید را باز کند؛ در این بین، انتخاب عاقلانه چین و آمریکا، احترام به بازار و قانون و حمایت از قوانین و منافع مشروع سرمایه گذاران تعریف می شود.

223227

کد خبر 1473603

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =