به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هرچند در هفتههای اخیر همواره بازار سرمایه در آخرین روزها و پیش از تعطیلات،ریزش را تجربه کرده اما حالا برخی کارشناسان معتقدند مسیر حرکت بازار در روز جاری روشن میکند آیا فاز ریزشی بازار سرمایه وارد دور جدیدی شده است یا خیر.
بیشتر بخوانید:
کف مقاومتی بورس تغییر کرد/ کدام گروهها مترصد رشد هستند؟
دیروز بورس ریزش عجیب و غریبی را تجربه کرد.در پایان معاملات دیروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با بیش از ۳.۷ درصد افت به سطح یک میلیون و ۴۲۸ هزار واحد رسید وارزش معاملات نیز با افت ۵۰ درصدی هفت هزار میلیارد تومان ثبت شد. عقب نشینی ۵۵ هزار واحدی بورس در حقیقت عقبنشینی از کف مقاومتی تعریف شده از سوی برخی کارشناسان محسوب میشد. بررسیها نشان میدهد ۳ نماد فارس به ملی و فولاد بیشترین تأثیرمنفی را بر شاخص داشتند همچنین به دلیل حجم بالای صفحه فروش در اکثر نمادها نسبت تعداد خریداران به فروشندگان بسیار پایین بود به همین دلیل ارزش معاملات کاهش ۵۰ درصدی را تجربه کرد. از سوی دیگر سه گروه خودرو فلزات اساسی و بانکها پرمعامله ترین گروههای بازار بودند و نمادهای خودرو فولاد و پالایش نیز بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند.امروز اما اتفاق دیگری نیزسبب شد بسیاری از سهامداران برداشتی منفی را نسبت به روزهای آتی داشته باشند. لغو عرضه اولیه اُپال که قرار بود امروز انجام شود نیز نشان داد شرایط بازار از نظر بازرگردانان مناسب نیست. در دوره ریزشی بازار سرمایه عرضه های اولیه متوقف شده بود.
طی سه روز بازار سرمایه با عقبنشینی نزدیک به ۹۷ هزار واحدی شاخص روبرو شده است.
محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که آیا ریزش کنونی بازار مقطعی استیا شرایط برای عقبنشینی دوباره شاخص فراهم شده است یا خیر؟ گفت: من میتوانم بگویم امروز روز بسیار مهمی برای بازار سرمایه است. وی در توضیح این مطلب افزود: تا جایی که من اطلاع دارم که قرار است امروز حمایتهای ویژهای از بازار سرمایه صورت گیرد اما اگر این حمایتها کافی نباشد و میزان تقاضا نتواند حجم عرضه را پوشش دهد، ریزش شاخص بورس در هفته آینده نیز ادامه دار خواهد بود. وی گفت: اما اگر فردا ثباتی نسبی بر بازار حاکم شود، میتوان امیدوار بود که روند کنونی متوقف گردد.
به گفته وی مقاومت بازار در روز چهارشنبه تعیین کننده روند حرکت بازار سرمایه در هفته آتی خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که ماجرای دخالت رباتیک و خریدهای رباتی در بازار چیست؟ گفت: من مجدانه از بازار سرمایه تقاضا دارم نسبت به شفاف سازی این موضوع اقدام کنند و پاسخ دهند که آیا معامله رباتی در بازار اتفاق افتاده است یا خیر؛ چرا که من به عنوان یک کارشناس نمیتوانم به این سئوال پاسخ دهم.به گفته وی این موضوع روشن میکند ریزشهای اخیر پشت پرده ای دارد یا خیر.
وی گفت :لازم است هر چه سریعتر مقامات بازار سرمایه در مصاحبه ای تکلیف ماجرای معاملات رباتی در بازار را روشن کنند و صراحتاًبا تایید یا تکذیب به این موضوع از جولان بیشتر شایعات پیشگیری نمایند.
این کارشناس تاکید کرد معاملات الگوریتمی تنها توسط بازارگردانان مجاز است و برای سایر سهامداران منع قانونی برای ورود به چنین معاملاتی وجود دارد از این رو هر چه سریعتر باید و موضع سازمان در قبال این شایعه روشن گردد.
او همچنین در خصوص دلایل لغو عرضه اولیه شرکت اپال در روز چهارشنبه گفت: به نظر میرسد این اقدام اقدام درستی بود چرا که این عرضه اولیه نیاز به ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی داشت؛ در نتیجه با توجه به شرایط بازار پیشبینی میشد چنین اعتباری به سمت عرضه اولیه نیاید و حتی انجام این عرضه اولیه تشکیل بیشتر صف های فروش را به همراه داشته باشد .
وی لغو این عرضه اولیه را کار درستی دانست و تاکید کرد: فعلاً بازار کشش عرضههایی با این حجم را دارا نیست.
223223
نظر شما