این اسلحه‌های انفرادی مخصوص تفنگداران ارتش ایران است /جدیدترین تسلیحات نیروی دریایی ارتش را بشناسید +عکس

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: نداجا به مناسبت هفتم آذر ماه روز نیروی دریایی ارتش از تجهیزات جدید خود رونمایی کرد.

 روز سه شنبه یازدهم آذرماه امسال بود که نیروی دریایی ارتش از تجهیزات جدید خود با حضور سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی رئیس دفتر فرمانده کل قوا، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، امیر دریادار دوم مقصودی رئیس مرکز تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش و جمعی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش و ستاد کل نیروهای مسلح رونمایی کرد.  

چرا نیروی دریایی ارتش امروز قدرتمند است؟

سردار شیرازی رئیس دفتر فرمانده کل قوا در این مراسم گفت که نیروی دریایی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و شاهد دستاوردهای خوبی در این نیرو هستیم. در نیروی دریایی ارتش، نیروهای کارشناس و توانمند پای کار حضور دارند که خلاقیت آن‌ها در جهت خودکفایی همه تجهیزات زبانزد است. نیروی دریایی در سپاه پاسداران و ارتش؛ هم افزا، همکار، هماهنگ در جهت دفاع از انقلاب و مردم در دریا و اقیانوس هند حضور دارند و توانمندی‌های ما روز به روز در حال افزایش است.

امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در ادامه اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش در حوزه جهاد خودکفایی پیشگام بوده است. نیروی دریایی در تمامی عرصه‌ها حرکت جهادی را آغاز کرده و اوج این بالندگی را در سال ۸۸ با حضور مقام معظم رهبری و الحاق ناوشکن جماران تجربه کردیم. مجموعه جهاد خودکفایی نیروی دریایی از سال ۶۲ تاکنون به طور پیوسته نمونه‌های مختلفی از محصولات جهادی برای رفع گلوگاه‌های فناورانه و آمادگی رزمی و توسعه تجهیزات و فناوری‌هایی که نیروی دریایی انجام داده را به ثمر نشانده است..

وی ادامه داد: نمایشگاه جهاد امسال حرکتی برای جهش بسیار بزرگ است که نتایج آن را در سال ۱۴۰۰ شاهد خواهیم بود. جهش بزرگی را تجربه خواهیم کرد که نسل فناوری نیروی دریایی را به چند نسل جلوتر خواهد برد. بخشی از توانمندی‌های نیروی دریایی ارتش در این نمایشگاه وجود دارد و دستاوردهای خوبی در آینده خواهیم داشت که جهش بسیار خوبی در ساخت پیشران‌های دریایی ایجاد می‌کند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در بخش پایانی این مراسم گفت: در بخش تجهیزات دفاعی بازار بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد و تکنولوژی‌های شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند در زندگی روزمره مردم دیده شود. در نمایشگاه نیروی دریایی ارتش در حوزه‌های آی تی، مخابراتی و ساخت قطعات شاهد تجهیزات جدید و به روزی بودیم و از این پیشرفت‌ها بسیار خرسندیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به بهره مندی صنایع دفاعی از شرکت‌های دانش بنیان نیز اظهار کرد: این یک تغییر راهبردی است و کارخانجات زیادی در حوزه نظامی داریم که زیر مجموعه ارگان‌های نظامی مختلف در حال فعالیت هستند.

کدام تجهیزات جدید به نیروی دریایی ارتش الحاق شد؟

پروژه جاسک ۲

این پروژه که یکی از پروژه های نوین و جدید نیروی دریای ارتش به شمار می رود، این امکان را به شناورهای دریایی می دهد تا بتوانند اژدرها و موشک های خود را از زیرسطح به سوی اهدافی شلیک کنند که در سطح و یا فراتر از آن قرار دارند. البته تاکنون دو نمونه از موشک جاسک ۲ طراحی و ساخته شده است. امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره این پروژه می‌گوید موشک‌هایی که از سطح شلیک می‌شوند دشمن می‌تواند آن‌ها را منحرف کند، اما جاسک ۲ از زیردریایی که دشمن به هیچ عنوان انتظار آن را ندارد شلیک می‌شود، امروز موشک جاسک دو، نسبت به نمونه اولیه دوربردتر شده است.

این سلاح در واقع ترکیبی از موشک، اژدر و سامانه ارتباطی و کنترل آتش است که در تعامل با یکدیگر قادر به حمله به اهداف سطحی دشمن هستند.

توانایی وارد کردن ضربات پشیمان‌ساز، وارد کردن دشمن به دور ایستایی، افزایش فشار روانی بر دشمن با همچنین ناامن کردن مناطق دریایی مورد علاقه دشمن، بخشی از قابلیت‌هایی است که نیروی دریایی با برخورداری از این زیردریایی در اختیار خواهد داشت.

موشک قائم ۱۱۴

این موشک یکی از موشک‌های هواپرتاب و نمونه مهندسی معکوس شده موشک هلفایر آمریکایی است. این موشک از انواع موشک‌های fire & forget (شلیک کن و فراموش کن) است که مجهز به جستجوگرهای اپتیکی مرئی، اپتیکی تصویرساز حرارتی و رادار موج میلی‌متری هستند. یکی از معایب این موشک‌ها گران قیمت بودن آن‌ها به علت دارابودن جستجوگرهای مختلف در داخل بدنه است.

جدیدترین تجهیزات نیروی دریایی ارتش

این موشک می‌تواند علاوه بر نصب و استفاده در بالگردهای ۲۱۴‌ نیروی زمینی، ارتش در بالگردهای AB-۲۱۲ هوادریای نیروی دریایی ارتش نیز استفاده شود.  

پهپاد عمودپرواز پلیکان

نیروی دریایی ارتش چندی است که به حوزه طراحی و ساخت پهپادهای دریاپایه ورود کرده و پهپادهایی مانند سیمرغ که نمونه دریاپایه شاهد ۱۲۹ است را تولید و به ناوگان خود الحاق کرده است. این پهپاد دیگر پهپاد نیروی دریایی ارتش است که قابلیت ویژه‌ای به نام عمودپرواز بودن دارد. نمونه اولیه این پهپاد سال گذشته و با حضور دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش رونمایی شده بود که به نظر می‌رسد نمونه‌ای که جدیدا رونمایی شد دارای تغییرات جدیدی باشد.  

این پهپاد با داشتن چهار موتور عمود پرواز و یک موتور پیشران پر قدرت توانایی نشست و برخاست عمودی از روی شناور در حال حرکت را دارد. پهپاد پلیکان می‌تواند با استفاده از امکانات خود علاوه بر نفوذ در عمق، در ماموریت‌های گشت و شناسایی نیز حاضر شود. البته این پهپاد  آزمایشات میدانی HAT و SAT خود را هم با موفقیت انجام داده و نهایی کرده است.  یکی دیگر از وجوه تمایز این پهپاد، شناوری مثبت و مقاومت آن در برابر نفوذپذیری در هنگام فرود بر سطح آب است که به این پرونده این امکان را می‌دهد تا در شرایط اضطراری بدون آسیب بر روی آب فرود آمده و بازیافت شود.  

فرآیند عملکرد پهپاد  این گونه است که پرنده در ابتدا با استفاده از چهار موتور همزمان شده خود که به صورت عمود پرواز است از شناور جدا می‌شود و پس از آن با استفاده از الگوی خودکار طراحی شده در سامانه پرواز خودکار، طی فرآیند محاسبه شده بدون برهم خوردن تعادل و سقوط ناگهانی؛ پرنده وارد فاز کروز یا حرکت افقی می‌شود. این فرآیند در هنگام برگشت پرواز از ماموریت شناسایی خود و نشستن بر روی کشتی بالعکس اجرا می‌شود.

اسلحه‌های انفرادی ویژه تفنگداران دریایی ارتش 

یکی دیگر از تجهیزات و تسلیحات به نمایش درآمده در این نمایشگاه اسلحه‌های انفرادی ویژه تفنگداران دریایی ارتش است. یکی از نمونه‌های قابل مشاهده در این نمایشگاه؛ تفنگ انفرادی مصاف ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که ناخدا یکم تکاور دریایی حسن مردان سال گذشته از نمونه اولیه آن که به نیروی دریایی ارتش تحویل شده بود دیدن کرده بود. یکی دیگر از تفنگ‌هایی که در این نمایشگاه به چشم می‌خورد تفنگ کوچک و چابکی است که به نظر می‌رسد در کنار سایر تسلیحات و تجهیزات برای تفنگداران دریایی طراحی و تولید شده است.  

توانایی اورهال گیربکس‌های دریایی سنگین

نیروی دریایی ارتش در سال‌های اخیر استفاده حداکثری از توان شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در عرصه‌های فنی و مهندسی را به در دستور کار قرار داده تا تجهیزات مورد نیاز خود را اورهال و بازآماد کند. یکی از این تجهیزات که با همکاری نیروی دریایی ارتش با یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه شهید بهشتی اورهال شده؛ گیربکس‌های دریایی سنگین مورد استفاده در ناوشکن‌ها و ناوچه‌های بومی نیروی دریایی ارتش است.

نیروی دریایی ارتش؛ یک نیروی علمی و تحقیقات محور 

در این مراسم علاوه بر تجهیزات جدید از چند اثر تحقیقاتی در قالب کتاب نیز رونمایی شد که عبارتند از؛ نقش هواناو در تاریخ دفاع مقدس، جلد سی ام تقویم تاریخ نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس، شناورهای نظامی در حقوق بین الملل دریاها، جستجوی امنیت در جهان ناامن، پدافند هوایی در نیروی دریایی.

172727

کد خبر 1462230

برچسب‌ها

خدمات گردشگری