به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پدیده چند وجهی کرونا امروز هم خبرساز بود. به جز خبر جانکاه فوت ۳۸۲ نفر در اثر کرونا و شناسایی ۱۴ هزار بیمار جدید کرونایی در کشور که تقریبا این روزها تبدیل به خبری معمول شده است، اخبار دیگری درباره این ویروس مرگبار منتشر شد که نشان می دهد هنوز سریال پُر چَم و خم کرونا را پایانی نمی توان تصور کرد.
در عرصه اخبار سیاسی مرتبط با کرونا، رئیس جمهور بار دیگر با تاکید بر دستورات مرتبط با محدودیتهای کرونایی، به قرارگاه مقابله با کرونا دستور داد درباره جرایم مربوط به نقض این محدودیتها، جدیت به خرج دهند. دکتر روحانی پس از گزارش قرارگاه فرماندهی ستاد مقابله با کرونا درخصوص وضعیت اجرای محدودیتها و اعمال جرایم تصریح کرد: قرارگاه فرماندهی بایستی درباره اعمال جرایم و اعلام آن به افکار عمومی با جدیت فعالیت کند و در این زمینه هیچ اهمالی پذیرفته نخواهد بود.
ولی مهمترین خبری که درباره وضعیت کرونا در ایران منتشر شد درباره رعایت نکردن بهداشت و به خصوص قرنطینه از سوی مبتلایان به کرونا در تهران بود. آمارهای رسمی و تحقیقاتی که با استفاده از تحت نظر قرار دادن بیمار کرونایی از طریق ردیابی تلفن همراه او انجام شده، نشان می دهد ۷۳ درصد از بیماران کرونایی که تست آنها مثبت شده و کاملا می دانند که ناقل این ویروس مرگبار هستند، به هیچ عنوان قرنطینه را رعایت نمی کنند، هر جا خواستند می روند و هر کار خواستند می کنند. این خبر از سوی زالی، فرمانده مقابله با کرونا در تهران اعلام شد و این پزشک متخصص، از بی اعتنایی مبتلایان به کرونا برای رعایت قرنطینه با عنوان بمب ساعتی در تهران یاد کرد و برای هزارمین بار خطر بی توجهی به محدودیتهای قرنطینه بیماران کرونایی را گوشزد کرد.
سازمان غذا و دارو هم در اقدامی شایسته تقدیر و با همکاری وزارت صمت تصمیم گرفت نرخ ماسک سه لایه بهداشتی را به ۱۰۰۰ تومان تقلیل دهد تا دسترسی مردم به این کالای بسیارحیاتی در شرایط کرونایی، تسهیل شود. از تولید واکسن کرونای ایرانی هم خبر رسید احتمالا تا پیش از پایان امسال، آزمایشهای انسانی این واکسن به پایان رسیده و واکسیناسیون مردم آغاز خواهد شد.
این خبری بود که ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری سه شنبه (۱۱ آذر) مطرح کرد. او ضمن تشریح آخرین اخبار درباره تولید واکسن ایرانی کرونا اعلام کرد: مطالعات انسانی از آذرماه آغاز و سایر گروهها به تدریج در هفتهها و ماههای آتی درصورت صورت خواهد گرفت.
ظاهرا در کشورهای دیگر از جمله آمریکا این موعد زودتر خواهد بود و شهروندان احتمالا تا پیش از شروع تعطیلات کریسمس، با واکسن این بیماری، مایه کوبی می شوند. این خبری بود که سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد و گفت برای دو واکسن از شرکتهای مدرنا و فایزر، درخواست مجوز تولید انبوه شده است.
خبر عجیبی که امروز از سوی مینو محرز چهره شناخته شده کمیته علمی مقابله با کرونا منتشر شد حاکی از آن است که بیماران مبتلا به ایدز، کرونا نمی گیرند. آنطور که مینو محرز گفته چون این بیماران دارای نقص سیستم ایمنی هستند، داروهایی مصرف می کنند که باعث می شود ویروس کرونا در بدنشان مهار شود.
یک پزشک متخصص هم به مردم توصیه کرد هر بیماری ای که سراغشان می آید را به کرونا نسبت ندهند چون کرونا تغییری نکرده ولی ترس مردم از این بیماری، بیشتر شده است و ممکن است همه علایم ناخوشی از جمله مشکلات گوارشی یا خونریزی های داخلی را به کرونا نسبت بدهند که باعث اشکال در تشخیص بیماری واقعی آنها می شود.
در این میان، باز هم توصیه بهداشتی دیگر به مبتلایان به بیماری کرونا منتشر شد که در آن، رییس انجمن سکته مغزی ایران از یک عارضه خطرناک کرونا سخن گفت و توضیح داد: کرونا بطور مستقیم و غیر مستقیم باعث ایجاد لخته خون و سکته مغزی در مبتلایان می شود.
اتاق اصناف ایران هم اعلام کرد سه کسب و کار دیگر مشمول معافیت ناشی از شرایط قرنطینه شده اند و می توانند به فعالیت آزادانه در مناطق قرمز بپردازند. مشاغلی مانند تعمیر ماشین آلات کشاورزی و عینک سازی در زمره مشاغلی هستند که فعالیت آنها در روزگار کرونایی آزاد شده است.
در عرصه حقوقی و قضایی هم بازداشت یک متهم اقدامات درمانی درباره کرونا با شکایت پدر یکی از جانباختگان کرونایی خبرساز شد. آنطور که دادستان تعقیب کننده او اعلام کرده متهم با تشکیل کلاسهای مقابله با کرونا بدون رعایت پروتکل های بهداشتی، باعث شیوع این بیماری مرگبار می شد.
۴۷۲۳۱
نظر شما