به گزارش خبرآنلاین، در طول مدت یک هفته، سه فعالیت و نشست مهم و چند جانبه دیپلماتیک برگزار شد و در طی این سه نشست، 23 طرح ابتکاری مهم، پیشنهاد و اقدام مطرح شد؛ در این برهه حیاتی که اپیدمی قرن و قرن تغییر با یکدیگر آمیخاته شده است، «شی جین پینگ» رهبر چین با دقت تغییرات زمان را درک کرد و بار دیگر با ارائه «طرح چین» به کمک آمد؛ طرح چین ایده هایی را برای رهایی جهان از بحران فعلی مطرح می کند و مسیر شکل گیری مجدد جهان در دوره پسا کرونایی را نشان می دهد.
پیشنهادات مطرح شده از سوی رهبر چین در این نشست ها بر اساس چشم انداز کنونی و بلند مدت مطرح شده اند و با روند زمان مطابقت دارند و در راستای حمایت از عدالت و انصاف عنوان شده اند؛ پیشنهادات شی جین پینگ منعکس کننده اجماع و موافقت جامعه بین الملل و نشان دهنده درک عمیق رهبر چین به عنوان یک کشور مهم از تغییرات قرن و آینده نگری او درباره انتخاب های استراتژیک و احساس مسئولیت رهبر چین درباره آینده و سرنوشت بشریت است که با استقبال گسترده جامعه بین الملل روبرو شد.
در حال حاضر تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در سراسر جهان از 57 میلیون نفر نیز عبور کرده است و کنترل و پیشگیری اپیدمی کووید-19 اضطراری ترین تکلیف و وظیفه در شرایط فعلی است.
رهبر چین با حضور در نشست بریکس، اپک و گروه 20، ضمن اشاره به اقدامات ضد اپیدمی کرونا در کشورش، توضیحات جامع و منظمی را در زمینه پیشنهادات و اقدامات چین به منظور تقویت همکاری های بین المللی در مهار اپیدمی کرونا ارائه کرد که در این بین می توان به این موارد اشاره کرد؛ درخواست از همه کشورها جهت حمایت از مفهوم توسعه مردم محور، تاکید بر ضرورت اتحاد و همکاری به عنوان قدرتمندترین سلاح برای شکست اپیدمی کرونا، حمایت از پشیبانی فعالانه همه کشورها از نقش کلیدی و مهم رهبری سازمان بهداشت جهانی، تکرار تعهد چین به سختکوشی و تلاش در زمینه تدارک دسترسی مناسب همه مردم به واکسن های ضد کرونا.
جهان شاهد تلاش های چین در این زمینه که واکسن های ضد کرونای تولیدی در این کشور به عنوان یک محصول عمومی و مقرون به صرفه در دسترس همگان قرار می گیرد، خواهد بود؛ «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با اشاره به اینکه چین به جهان نشان داده که می توان ویروس کرونا را شکست داد، تاکید کرده است که چین یک الگو برای مقابله با اپیدمی کرونا محسوب می شود.
اقتصاد جهان تحت تاثیر اپیدمی کرونا سخت ترین لحظه ها را سپری می کند؛ رهبر چین به عنوان اولین کشوری که در چنین شرایطی اشتغال و تولید را از سر گرفت، بسته ای از برنامه ها را برای ارتقاء احیای اقتصاد جهان در سه نشست بریکس، اپک و گروه 20 ارائه کرد؛ محور تمام برنامه های پیشنهادی چین، گشودگی و عدم محدودیت، نوآوری، استقامت و سرسبزی و تازگی است؛ اینها خلاصه ای از تجارب چین است و با مسیر پیشرفت اقتصاد جهان هماهنگی دارد و قطعا و بدون تردید اقتصاد جهان را از باتلاق بیرون می کشد.
«اسکار ون هردن» محقق روابط بین الملل از آفریقای جنوبی بر این باور است که چین اقداماتی مشخص را در مسیر ارتقاء جهانی سازی اقتصاد و مخابره اطلاعات به جهان اتخاذ کرده است.
چین در همکاری با سایر کشورها یک شرایط برد –برد را در نظر می گیرد؛ از جمله پیشنهادات طرح شده از سوی رهبر چین می توان به این موارد اشاره کرد؛ تاکید بر ضرورت حمایت کشورهای عضو بریکس از نظم بین الملل و سازمان ملل در کانون آن؛ مخالفت با تحریم های یکجانبه و اختیارات قانونی بلند مدت؛ ترویج ایجاد یک مشارکت برابرتر و متعادل تر در زمینه توسعه جهان؛ توضیح جامع مفاهیم عمیق ساخت جامعه ای با آینده مشترک در منطقه آسیا-اقیانوسیه؛ تاکید به کشورهای عضو گروه 20 در زمینه ایفای نقشی به مراتب بزرگ تر در هدایت جهان در دوره پسا کرونایی.
رهبر چین با ارائه مجموعه پیشنهادات خود نه تنها جایگاه تاریخی سه سکوی مهم حاکمیتی بریکس، اپک و گروه 20 در مدیریت تغییرات یک قرن را نشان داده بلکه بستر لازم برای ایجاد یک نظم بین المللی در دوره پسا کرونایی و دستورالعمل های مهم در این زمینه را نیز پیش بینی کرده است.
چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان در حال تسریع ساخت یک الگوی توسعه جدید است؛ جامعه بین الملل بسیار علاقه مند است که بداند الگوی جدید توسعه در چین چه نتیجه ای در این کشور و متعاقبا در جهان به همراه خواهد آورد.
رهبر چین با حضور ویدئویی در سه نشست بریکس، اپک و گروه 20 عمیقا درباره مسائل عمده و مهم مربوط به علت ضرورت ساخت یک الگوی توسعه جدید در چین و اینکه چه نوع الگوی توسعه جدیدی در این کشور طراحی می شود و نتیجه این الگوی توسعه جدید در چین برای جهانیان چیست، توضیح داد و به صراحت اعلام کرد که: چین هیچ گاه به عقب باز نخواهد گشت و بدنبال جداسازی و یا درگیر شدن در محافل کوچک و بسته و منفرد نیست.
باید توجه داشت که پیشنهادات مطرح شده از سوی رهبر چین در طول برگزاری 3 نشست بریکس، اپک و گروه 20، هنگام بروز طوفان، مانند ستون های مقدسی در دریا هستند که به جهان اعتماد و به مردم امید می بخشند و بدون تردید نقشی مهم و پیشرو در حاکمیت جهان در شرایط فعلی و در آینده ایفا می کنند.
در عین حال چین به عنوان کشوری که در آستانه ورود به دوره جدیدی از پیشرفت و توسعه قرار دارد و حامی چند جانبه گرایی و همکاری های برد – برد است، به کمک های خود به مکانیسم مهم حاکمیت جهانی جهت تعیین مسیر و حرکت قاطعانه به سمت تحقق هدف گفت و گو، ساخت، به اشتراک گذاری و ایجاد جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت ادامه خواهد داد.
223224
نظر شما