حبیبه بدری: اسدالله بادامچیان، قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی است. حزبی که در جریان انتخابات برای احمدینژاد سنگ تمام گذاشت و در جریان انتخابات نه از جانب یک حزب - هرچند با سابقه- که از جانب همه نظام و درباره همه نظام اظهار نظر کرد.
اما بعد از انتخابات و بعد از اعمال شتاب زده رئیسجمهور از انتصاب مشایی تا عزلهای دقیقه نود سکوت کرد تا «در مورد انتصاب مشایی باید تجدیدنظر شود» تنها اعلام موضع حزب از زبان محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب باشد. بادامچیان که در حاشیه بزرگداشت روز خبرنگار که حزب مؤتلفه در هتل انقلاب برگزار کرده بود با «خبر» گفتوگو میکرد به جای دبیر کل حزب جلسه را اداره کرد. نماینده مردم تهران که بدون تلفن همراه هم در دسترسترین عضو حزب مؤتلفه اسلامی است، میگوید: «تلفن همراه نخواهم خرید. یک همراه دارم که چهل سال است با من است و همراه خوبی است».
آقای بادامچیان! چرا گزارههایی که حزب مؤتلفه در اعلام مواضع خود به کار میبرد گزارههایی است که گویی موضع اعلام شده، موضع نظام است؟
ما هیچ گاه از سوی نظام صحبت نمیکنیم بلکه از جانب حزبی که مدافع نظام است سخن میگوییم.
بعد از انتصاب مشایی و عدم تمکین رئیسجمهور نسبت به دستور رهبری شما هیچ اظهار نظری نکردید. موضعتان در این باره چیست؟
نسبت به انتصاب مشایی اعتراض داشتیم و هنوز هم داریم. رئیسجمهور باید از آقای مشایی در مناصب دیگری استفاده کند. طرفداران ایشان تلقی مناسب و مطلوبی از مشایی ندارند.
درباره عدم تمکین رئیسجمهور از دستور رهبری چهطور؟
این را باید از خود رئیسجمهور بپرسید. در این باره من چیزی نمییابم که فوقالعاده باشد و خلاف ولایتپذیری احمدینژاد.
با توجه به روندی که آقای احمدینژاد در پیش گرفته چه تغییراتی در جبهه اصولگرایی درحال وقوع است؟
اصولگرایی فراتر از ریاست جمهوری و مسئولان است، چون یک جریان اصیل و انقلابی است. ممکن است بنا به مقتضیات زمان تغییراتی رخ دهد، اما اصل اصولگرایی تغییر نمیکند. ممکن است شرایط فرق کند که بر اساس آن وظایف هم متفاوت خواهد بود.
با توجه به همین روند ویژگی اعضای کابینه دهم را چطور ارزیابی میکنید؟
نمیدانم. چون اختیار این کار به دست رئیسجمهور است.
حزب مؤتلفه برای ریاست جمهوری آقای احمدینژاد زحمت زیادی کشید. سهم این حزب در کابینه چهقدر است؟
ما برای دولت کار نکردیم. از هیچکس هم طلب نداریم. تنها خدا را شکر میکنیم که انجام وظیفه کردیم. اما عقاید ما سر جایش است. در شورای مرکزی حزب سی نفر با سی عقیده میآیند و با یک وظیفه میروند.
رابطه حزب مؤتلفه با دولت دهم چگونه خواهد بود؟
رابطه ما را آهنگ ولیفقیه تعیین میکند. اگر استنباط کنیم که نظر مقام معظم رهبری این است که حمایت کنیم این کار را میکنیم. خدا نکند احساس وظیفه کنیم که باید برخورد کنیم. ما نمیخواهیم برخورد کنیم.
فکر میکنید زمان برخورد هم برسد؟
نه، دولت مال خودمان است؛ مردمی است.
وظیفه احزاب و گروههای دیگر را در این مقطع زمانی چه میدانید؟
آن چیزی که در حال حاضر مطرح است این است که به هر حال چهار سال این دولت سر کار است. باید با این دولت کار کرد. حالا دیگر این دولت هم مشروعیت تنفیذ ولیفقیه را دارد و هم مشروعیت قانونی تأیید شورای نگهبان را و هم رأی 24 میلیونی مردم را.
گفته میشود که عدهای به دنبال حذف برخی چهرههای سیاسیاند، از آن جمله حذف آیتالله هاشمی رفسنجانی. فکر میکنید چه کسانی برای این کار تلاش میکنند؟ آیا حزب مؤتلفه با این حذف موافق است؟
حذف آقای هاشمی معنا ندارد. برای چه ایشان باید حذف شوند؟ ما به هاشمی رفسنجانی احترام میگذاریم. مواضع حزب موتلفه نسبت به شخصیتهای سیاسی مطابق با مواضع آنان با خط ولایت و نظام است و احترام همه را نگاه میدارد.
براساس اعلام ستاد اقامه نماز جمعه، آقای هاشمی خطیب جمعه این هفته نماز جمعهاند. خوب است که در خطبههای این هفته چه موضوعاتی مطرح شود؟
نماز جمعه مربوط به ولی فقیه عادل است. بنابراین امام جمعه موقت حرف امام جمعه اصلی را بیان میکند. به نظر من انشاءالله آقای هاشمی رفسنجانی هم با پایان انتخابات و رسمیت یافتن دولت در صحبتهایشان یک دوره جدیدی را با ادبیات جدید شروع میکنند. حال که انتخابات تمام شده باید ادبیات جدیدی را به کار بگیریم.
از به کارگیری ادبیات جدید صحبت کردید. اینکه یقه مخالفان را بگیریم و سرشان را به سقف بچسبانیم هم در این ادبیات جدید میگنجد؟
نه، ابداً؛ این در ادبیات سیاسی که باید بعد از انتخابات داشته باشیم نمیگنجد. البته نمیدانم این جمله گفته شده یا نه، چون در سخنرانی رسمی رئیسجمهور نبوده. رئیس محترم جمهور در جمع اساتید بسیجی این موضوع را گفتند، درست یا غلط. اگر درست است که هیچ. اگر درست نیست باید تذکر دهیم که آقای رئیسجمهور شأن شما این نیست که این مطلب را بفرمایید. نه اینکه اگر یک چیزی دیدیم آن را علم کنیم. این کار مال غربیهاست.
نظر شما