آیا امارات و آمریکا، اسرائیل را دور زده‌اند؟ ماجرای اف‌35 چیست؟

در پی تناقض در اظهارات مسئولان اماراتی و اسرائیلی درباره فروش تسلیحات نظامی پیشرفته به ابوظبی به عنوان یکی از بندهای توافق صلح میان دو طرف، وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی اعلام کرد: مخالف فروش جنگنده های اف ۳۵ ساخت آمریکا به امارات هستیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مساله فروش جنگنده های اف ۳۵ آمریکایی به موضوعی جنجالی تبدیل شده است از یک سو امارات تاکید دارد که این امر یکی از بندهای توافق سازش با اسرائیل است و از دیگر سو تل آویو بارها اعلام کرده چنین بندی در توافق صلح با امارات نیست و موضعش درباره عدم فروش جنگنده های اف ۳۵ تغییری نکرده است. دولت آمریکا نیز به عنوان میانجی این توافق تصمیم در این باره را به رضایت طرف اسرائیلی منوط کرده است.

پیش از این انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه اعلام کرد، توافق با رژیم صهیونیستی باید همه موانع پیش روی فروش اف ۳۵ به امارات را رفع کند.

وی در مصاحبه با مجله "آتلانتیک" گفت، کشورش برای خریداری اف۳۵ از چند سال پیش درخواست های قانونی ارائه کرده و موافقتش با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی باید همه موانع پیش روی آمریکا را برای اقدام به فروش بردارد.

در همین باره ایسنا به نقل از روزنامه رای الیوم نوشت: در پی امضای توافق عادی سازی روابط میان امارات و اسرائیل با میانجیگری آمریکا، گزارش هایی درباره مفاد این توافق منتشر شد که برخی از آن ها از وجود بند محرمانه درباره فروش تسلیحات جنگی پیشرفته به امارات و جنگنده های اف ۳۵ آمریکایی به این کشور در ازای سازش با تل آویو حکایت داشت.

انتشار این گزارش ها توسط رسانه های عبری زبان، واکنش های زیادی را از سوی مسئولان اماراتی و اسرائیلی به دنبال داشت و درحالی که مقامات اماراتی مدعی بودند فروش تسلیحات پیشرفته ده ها میلیاردی از شروط این توافق بوده مقامات تل آویو بارها در بیانیه های جداگانه اعلام کردند چنین بندی در توافق سازش نیست و اسرائیل تغییری در موضع خود مبنی بر عدم تجهیز کشورهای خاورمیانه به سلاح های پیشرفته نداده است.

در همین راستا  ایلی کوهن، وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز جمعه تاکید کرد که این رژیم با هرگونه برتری نظامی کشورهای منطقه و فروش جنگنده های اف ۳۵ آمریکایی به امارات مخالف است.

کوهن پیشتر هم در مصاحبه ای موافقت تل آویو با فروش این جنگنده ها به امارات را رد و تاکید کرده بود که شخصا با این معامله مخالف است و هیچ کس در دولت اسرائیل با این توافق نامه ها موافق نیست.

این مقام اسرائیلی تاکید کرد که توافق صلح اسرائیل با امارات که تحت نظارت آمریکا صورت گرفت شامل هیچگونه سلاحی نیست.

وی گفت: هیچ بند محرمانه یا توافق ضمنی در این باره وجود ندارد و ما با فروش هرگونه سلاحی که به برتری نظامی اسرائیل در منطقه پایان دهد مخالفیم.

اخیرا نیز دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در بیانیه ای مفصل تاکید کرده بود که توافق عادی سازی با امارات شامل فروش جنگنده های اف ۳۵ آمریکایی نیست.

روزنامه اورشلیم پست نیز به نقل از منابعی در کاخ سفید نوشت که همه چیز در توافق امارات و اسرائیل علنی است و هیچ الحاقیه محرمانه ای درباره فروش سلاح وجود ندارد.

مذاکرات بدون اطلاع گانتس

در همین حال  شبکه ۱۲ اسرائیل اعلام کرد، در پی مذاکرات مستقیم مئیر بن شابات، رئیس شورای امنیت داخلی این رژیم با عمیکام نورکین، فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی پیرامون امکان تجهیز ابوظبی به جنگنده‌های اف ۳۵، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم و بن شابات نامه ای اعتراضی فرستاد و نسبت به عدم اطلاع رسانی به او و نیز رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در خصوص این موضوع اعتراض کرد.

این شبکه اعلام کرد، بن شابات با نورکین درباره موضوع دستیابی امارات به جنگنده‌های آمریکایی مشورت کرده اما به وی اطلاع نداده است که این مساله بسیار گسترده تر بوده و توافق صلح با رژیم صهیونیستی را شامل می شود و فرمانده کل نیروهای مسلح این رژیم هم موضع ثابت ارتش اسرائیل مبنی بر عدم فروش تسلیحات پیشرفته به ویژه جنگنده ها به کشورهای عربی را اعلام کرده است.
 

تلاش مخفیانه کوشنر

در حالی که رژیم صهیونیستی اعلام کرده به هیچ وجه با فروش تسلیحات پیشرفته به کشورهای منطقه موافق نیست، سی ان ان فاش کرد مشاور و داماد رئیس‌جمهور آمریکا به صورت محرمانه برای فروش سلاح‌های پیشرفته از جمله جنگنده‌های اف۳۵ به امارات تلاش می‌کند.

سی ان ان در گزارشی فاش کرد، تلاش‌های محرمانه جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای فروش سلاح‌های پیشرفته از جمله جنگنده‌های اف۳۵ به امارات موجب آشفتگی آژانس‌های متخصص و کمیته‌های کنگره که معمولا مسئول این نوع قراردادها هستند، شده است.

این شبکه اعلام کرد: کوشنر از مذاکرات محرمانه با امارات حمایت می‌کند. این مذاکرات به رهبری مدیر امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی برگزار می‌شود.

این شبکه به نقل از مسئولان وزارت خارجه و تعدادی از معاونان کنگره اعلام کرد محدودیت‌های شدیدی که بر جزئیات مذاکرات با امارات اعمال شده، در دولت آمریکا تفرقه ایجاد کرده است.

ترامپ اخیرا اعلام کرد عملیات فروش احتمالی به امارات در دست بررسی است. امارات پول کافی برای پرداخت بهای سلاح‌ها را دارد.

این درحالی است که دولت اسرائیل بارها از زبان مسئولان مختلف این رژیم اعلام کرده که با فروش هرگونه تسلیحات پیشرفته که به "برتری" نظامی این رژیم در منطقه پایان دهد مخالف است.

انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات گفته بود کشورش مایل است جنگنده‌های اف۳۵ را خریداری کند.

وی گفت امارات از شش سال پیش درخواست خرید این جنگنده‌ها را داده است.

قرقاش ارتباط خرید جنگنده‌ها با توافق عادی‌سازی روابط میان ابوظبی و تل‌آیو را تکذیب کرد.

اخیرا نیویورک تایمز نوشت که ارتش امارات گزارش محرمانه‌ای را از مسئولان آمریکایی درباره پیشرفته‌ترین جنگنده‌ها در جهان دریافت کرده است. بند محرمانه‌ای در معامله عادی‌سازی روابط با اسرائیل درباره دستیابی امارات به سلاح پیشرفته وجود دارد که موجب خشم در تل‌آیو شده است چراکه به عقیده آن‌ها این مسئله برتری نظامی اسرائیل در منطقه را تهدید می‌کند.

به موجب قانون آمریکا فروش سلاح باید  برتری نظامی اسرائیل را در نظر بگیرد.

به رغم اینکه گفته می شود ارتباطی میان صحبت درباره فروش سلاح به امارات با توافق عادی‌سازی روابط وجود ندارد اما مسئولان آمریکایی می‌گویند این توافق راه را برای مذاکرات هموار کرد.

به گفته منابع کوشنر به صورت مستقیم در مذاکرات با امارات و اسرائیل در دوره‌ای که این توافق امضا شد، شرکت کرد.

دو تن از معاونان کنگره اشاره کردند که فروش هرگونه جنگنده‌ای نیاز به بررسی جدی از سوی کنگره دارد. به کمیته‌های ویژه این قراردادها درباره فروش سلاح به امارات خبر داده نشده است.

طرف‌هایی در کنگره ناخرسندی خود را از عدم مشورت با آن‌ها درباره این موضوع اعلام کردند.

یکی از اعضای دموکرات سنای آمریکا گفت: در صورتی که ترامپ همچنان اعتراضات اسرائیل را نادیده بگیرد و برای قرارداد تلاش کند کنگره قطعنامه‌ای را درباره مخالفت با فروش جنگنده‌ها به امارات صادر خواهد کرد. این جنگنده‌ها دارای آخرین سطح از تکنولوژی هستند که "برتری" نظامی اسرائیل را تهدید می‌کند. برای همین معامله بزرگی است.

به گفته سی ان ان، دفتر وزارت خارجه که درباره معاملات سلاح تصمیم می‌گیرد در جریان این معامله قرار نگرفته است.

معاملات سلاح که شامل سامانه‌های دفاعی پیشرفته است به سال‌ها مذاکره نیاز دارد تا به هدف خود برسد.

310 310

کد خبر 1424307

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =