به گزارش خبرآنلاین، این روزها درباره نظارت شورای نگهبان بر رفتار نمایندگان مجلس در طول دوران نمایندگی حرف و حدیث زیادی وجود دارد؛ برخی حامی آن هستند و برخی هم این نظارت را مانع آزادی عمل نمایندگان میدانند.
در همین رابطه علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در ارتباط با برخی اظهارنظرها مبنی بر ضرورت نظارت شورای نگهبان بر مجلس شورای اسلامی به ایسنا میگوید: مجلس دو وظیفه عمده قانون گذاری و نظارت بر دستگاه های اجرایی را دارا است که برای این امر شانش مصونیت قضایی را به این قوه دادهاند.
در همین رابطه بخوانید؛
شورای نگهبان حق برکناری نمایندگان را پیدا می کند؟
وی اظهار کرد: در قانون اساسی جایگاهی که برای نمایندگان مجلس به جهت اجرای وظایف شان در نظر گرفته اند، بسیار بالا است.
این فعال سیاسی بیان کرد: نماینده باید آزاد باشد و بتواند بدون لکنت و نگرانی و ترس، هر انتقادی از هر مقامی دارد آن را مطرح کرده و احساس عدم امنیت هم نداشته باشد. صوفی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: این نظرات که نظارت باید از بیرون قوه قانون گذاری صورت گیرد باعث می شود به تدریج مجلس از جایگاه خودش خارج شود. بر آن اساس به تدریج جایگاه نمایندگان مجلس کم می شود و تیر خلاصی بر آزادی این قوه زده می شود.
نگاه دستوری شورای نگهبان شأن مجلس را پایین میآورد
ابراهیم نکو نماینده اسبق پارلمان نیز درباره صحبت اخیر دبیر شورای نگهبان مبنی بر ضرورت نظارت این شورا بر مجلس شورای اسلامی، به ایسنا گفته است: این موضوع که شورایی مثل شورای نگهبان بیاید و به مجلس بگوید قانونی تصویب کنید که ما بر رفتار نمایندگان نظارت داشته باشیم یک اتفاق جدید در عرصه سیاسی است و به نوعی قدرت و شأن مجلس را زیر سوال بردن است.
او ادامه داد: مجلس بر رفتار نمایندگان نظارت می کند و هیاتی جهت پیشبرد این امر تشکیل شده است. درست است که می گوییم نظارت بر رفتار نمایندگان باید افزایش پیدا کند، اما این اتفاق را باید در خود مجلس تقویت کنیم.
نکو خاطرنشان کرد: درست است که ضعف هایی وجود دارد و در گذشته هم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از بسیاری از رفتارهای نابهنجار گذشت کرده است، اما به جای واگذاری این نظارت به نهاد بیرونی در جهت تقویت جایگاه مجلس باید نحوه نظارت در درون مجلس را توسط خود نمایندگان تقویت کنیم.
این نماینده اسبق مجلس گفت: خود نمایندگان می توانند آیین نامه داخلی مجلس را در راستای نظارت بر رفتار سیاسی و اقتصادی و مالی نمایندگان تقویت کنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر سازوکاری برای نظارت بر هزینه کرد نمایندگان وجود ندارد، پیشنهاد می کنم به جای ورود دستگاه های دیگر به این موضوع خود مجلس در راستای ارتقای نظارت بر خود پیش قدم شود.
216219
نظر شما