به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در یزد؛ محمد علی طالبی در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه که در سالن کوثر استانداری برگزار شد، با بیان اینکه افزایش قیمت های اخیر متاثر از افزایش نرخ دلار بوده و موضوعی کشوری است، افزود: دلیل اصلی افزایش نرخ ارز، جدای از تحریم ها، عدم بازگردانی ارز حاصل از صادرات از سوی برخی تولید کنندگان است که دولت با جدیت پیگیر این موضوع است.
استاندار با بیان اینکه وظیفه ما تنظیم بازار و نظارت و بازرسی است، عنوان کرد: استان همواره جزو ۲ استان برتر در حوزه نظارت ها و رسیدگی به شکایات مردمی بوده ولی با اینحال افزایش نظارت ها را در دستور کار قرار داده ایم.
دکتر طالبی با اشاره به اینکه چالش اصلی در کنترل قیمت ها نبود ساز و کار قیمت گذاری منطقه ای است، تصریح کرد: این موضوع موجب شده اجبار به رعایت قیمت های مصوب در استان، مساوی با صادرات کالاها به استان های مجاور و نایاب شدن کالاها در یزد شود.
وی افزود: به منظور کنترل قیمت مواد ضد عفونی کننده و ماسک در دوران کرونا، سامانه ای تحت عنوان ستکا ایجاد کردیم که این سامانه کالاها را با قیمت مصوب در دسترس عموم قرار میدهد
استاندار با بیان اینکه وقتی ما سخن از بهره گیری و مولدسازی سرمایههای منجمد در استان به میان آوردیم ، برخی این صحبت ها را به راه اندازی معدن خاص تعبیر کردند، ادامه داد: این در حالی است که معادن تنها بخش کوچکی از این سرمایه های منجمد استان هستند و رویکرد اصلی در این بخش اجرای برنامههای اکتشاف در پهنههای وسیع استان یزد است.
وی افزود: در خصوص معدن مس، باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که تمامی اقدامات استان تاکنون در راستای صورت جلسات و مصوباتی است که توسط استانداران سابق یزد حاصل شده و طی دو سال گذشته مصوبه جدیدی در این خصوص صادر نشده است.
استاندار با تاکید بر اینکه برای رفع تفاوت دیدگاه ها درباره اجرای برخی پروژه های محل اختلاف استان، باید فضای گفتگو شکل گیرد، افزود: بر مبنای آن فضای گفتگو، تبادل نظر ها صورت گیرد تا در نهایت بر اساس مطالعات و بررسی های علمی و خرد جمعی تصمیمی که به سود استان است اتخاذ شود .
استاندار در خصوص موضوع اشتغال استان عنوان کرد: آمار منتشر شده درباره نرخ بیکاری استان نشان میدهد این نرخ از ۷/۱۲ درصد در بهار سال ۹۸ به ۶/۷ درصد در بهار سال ۹۹ رسیده که با کاهش۱/۵ درصدی، بالاترین میزان کاهش نرخ بیکاری در سطح کشور را داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه رتبه استان در زمینه نرخ بیکاری از بیست و سوم در بهار ۹۸ به نهم در بهار ۹۹ رسیده است، افزود: لازم به ذکر است خوشبختانه در طول یک و نیم سال گذشته و پس از ۵ سال افزایش دائم نرخ بیکاری، به طور مستمر شاهد کاهش نرخ بیکاری بوده ایم.
دکتر طالبی در خصوص رویکرد اصلی استان در حوزه اشتغال عنوان کرد: دنبال کردن برنامه های ایجاد مشاغل برای بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، رصد تسهیلات ارائه شده به واحدهای اقتصادی برای ایجاد اشتغال جدید و پرداخت تسهیلات برای ایجاد واحدهایی است که توان اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و بانوان را داشته باشند، رویکردهای اصلی استان در حوزه اشتغال هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد نیروهای کار استان غیر بومی هستند و این آمار از سال ۹۵ تاکنون ثابت بوده، تصریح کرد: امیدواریم با راهبرد های جدیدی که در استان دنبال میکنیم، سهم اشتغال نیروهای بومی را افزایش دهیم.
استاندار با بیان اینکه استان یزد، استان برتر در زمینه شاخص امنیت اقتصادی و سرمایهگذاری است، افزود: این امنیت اقتصادی جاذب سرمایه گذاران از دیگر مناطق به یزد خواهد بود.
وی با اشاره به برنامه های استان برای تحقق شعار سال عنوان کرد: برای تحقق جهش تولید، طرح های نیمه تمام را استخراج کرده ایم که بر این اساس ۱۰ طرح ملی و ۱۶۶۹ پروژه عمرانی نیمه تمام در استان داریم که با اولویت بندی های انجام شده این طرح ها تکمیل خواهند شد.
استاندار افزود: از ظرفیت های موجود و اختیارات واگذار شده از سوی دولت همچون واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی و فروش اموال و املاک مازاد دستگاه های اجرایی و بردن درآمد حاصل از آن برای تکمیل پروژه های نیمه تمام ، برای اتمام سریعتر این پروژه ها بهره خواهیم گرفت.
وی با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت های مدیریتی استان تاکید کرد: باید با تربیت مدیران قدرتمند و قابل، علاوه بر تامین نیاز استان در این حوزه، مدیرانی را به دیگر استان های کشور صادر کنیم.
دکتر طالبی با اشاره به توجه ویژه استان به مسائل زیست محیطی گفت: استان مجوز جدید واحدهای فولادی صادر نکرده و اعتقاد دارم هیچ استانداری در مقطع زمانی به این کوتاهی، این حجم از مصوبات برای حمایت از محیط زیست نداشته است.
استاندار عنوان کرد: به دنبال افزایش سهم آب انتقالی از خلیج فارس به استان از ۲۰ میلیون متر مکعب به ۴۰ میلیون متر مکعب هستیم و ۲۵۰ میلیون متر مکعب از محل خط انتقالی آب از دریای عمان به یزد، تخصیص داریم. همچنین با اقدامات صورت گرفته امیدواریم به زودی مشکل فاضلاب حل شده و انتقال آن برای استفاده صنایع در دستور کار قرار گرفته است.
نماینده عالی دولت در یزد با اشاره به همکاری نزدیک استان با قرارگاه خاتم الانبیا برای اجرای پروژه های بزرگ در استان گفت: پروژه های بزرگی همچون خط دوم انتقال آب از خرسان به یزد و اجرای خط آهن یزد اقلید (این پروژه مصوبه سفر رئیس جمهور به یزد بوده و اعتبار آن تخصیص یافته است)، از جمله پروژه های استان با قرارگاه خاتم الانبیاء است که امیدواریم سفر فرمانده این قرارگاه به یزد موجب تسریع در اجرای این پروژه ها شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از فعالترین کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید و ستادهای اقتصاد مقاومتی را در کشور را داریم، افزود: با حمایت های ستاد تسهیل از صنایع استان، ۵۰ هزار شغل را در یزد تثبیت و ایجاد کرده ایم.
استاندار با تاکید بر لزوم پاسخگویی مدیران به رسانه های استان گفت: رسانه ها، مدیران غیر پاسخگو را معرفی کنند و این موضوع را در ارزشیابی مدیران لحاظ خواهیم کرد و به مدیران غیر پاسخگو تذکرات جدی ای خواهیم داد.
دکتر طالبی در خصوص برخی سوالات درباره ساز و کار انتخاب استاندار یزد به عنوان استاندار برتر در زمینه اهتمام به امور جوانان، عنوان کرد: داشتن فعالترین ستاد ساماندهی امور جوانان، فعالترین ستادهای ساماندهی جوانان شهرستان ها، بیشترین حضور و وقت گذاری در این جلسات و پیگیری مصوبات ستاد، از جمله مهمترین دلایل این انتخاب بوده است.
وی افزود: در زمینه آموزش های پیش از ازدواج جایگاه ویژه ای داریم و همچنین زمینه گسترش تشکل های جوانان را فراهم کردیم به گونه ای که رشد ۴۰ درصدی در تعداد تشکل های جوانان استان داشته ایم.
دکتر طالبی در بخش پایانی سخنان خود و با اشاره به چالش هایی که استان در زمینه مدیریت اتباع خارجی با آن روبرو است، تاکید کرد: نبود سیاست گذاری های واحد کشوری، مهمترین چالش استان برای مدیریت اتباع خارجی است و باید جلوی مهاجرت اتباع غیر قانونی از مرز ها گرفته شود تا عمده بار برخورد با اتباع غیرمجاز به یزد تحمیل نشود.
46
نظر شما