به گزارش خبرآنلاین، اگرچه در مواد اولیه این طرح آمده بود که این سازمانهای مردم نهاد، باید غیرسیاسی باشند اما برخی نمایندگان نگران بودند که با صدور مجوز برای برگزاری تجمعات غیرسیاسی، باز هم مباحثات سیاسی بوجود بیاید.
به همین دلیل محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس، پیشنهاد حذف این بند را داد و گفت: کشور ما یک کشور سیاسی است و اصل برپایی راهپیماییها هم در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده و نظام از این رفتارهای سیاسی حمایت میکند.
وی با تاکید بر اینکه طرح سازمانهای مردم نهاد، یک طرح غیر سیاسی است، ادامه داد: اصل برگزاری راهپیمایی سبقه سیاسی دارد و با برگزاری تجمعات متفاوت است. از این رو اگر چه ما با برگزاری تجمعات مشکلی نداریم اما باید برگزاری راهپیمایی را از این قانون حذف کنیم تا زمینه سوء استفاده فراهم نشود.
اما مصطفی کواکبیان نماینده سمنان با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت که چرا باید زمینه هرگونه راهپیمایی را حذف کنید. این مخالف با اصل 27 قانون اساسی است که برگزاری تجمعات و راهپیماییهای بدون حمل سلاح را مجاز میداند.
علی اصغر یوسفنژاد نیز با این پیشنهاد مخالف بود و گفت: برای برگزاری تجمعات و راهپیماییها در این طرح شروطی در نظر گرفته شده است. شرط اینکه در حوزه تخصصی آنها و با منافع صنفی باشد و با اخذ مجوز از سوی مراجع ذیربط صورت بگیرد.
مجید نصیرپور نماینده سراب هم در تذکری با بیان اینکه «به خاطر یک بینماز که در مسجد را نمیبندند»، گفت: نمیشود که برای نگرانی از برگزاری تجمعات سیاسی، بخواهید هر نوع تجمعی را منع بفرمایید!
محمدحسن ابوترابیفرد که در غیاب لاریجانی، ریاست جلسه را بر عهده داشت، در مواجهه با این مخالفتها گفت که برگزاری اجتماعات در چارچوب قانون اساسی به قوت خود باقی است و به اجتماعات سیاسی نیز در قانون اساسی توجه شده است.
نهایتا این پیشنهاد مصوب نشد.
/111
نظر شما