به گزارش خبرآنلاین، جدالهای مجلس یازدهم تمامی ندارد و هر روز داستانی تازهتر علم میشود و کشمکشی جدید به راه میافتد؛ در میان این سریال جنجالهای پارلمانی بر سر اعتبارنامه ها و خاصه اعتبارنامه نماینده گچساران یکی از همان داستانهای پرهیاهویی بود که بالاخره امروز پرونده آن در خانه ملت بسته شد و با رای مجلس پایان نمایندگی غلامرضا تاجگردون بعد از ۸ سال نمایندگی اعلام شد.
درباره اعتبارنامه تاجگردون بیشتر بخوانید؛
اعتبارنامه تاجگردون رد شد /۱۲۸ رأی نماینده گچساران را از مجلس یازدهم دور کرد
آغاز جَنگ اعتبارنامهها در پارلمان/کدام مجلس رکوددار رد اعتبارنامه است؟
تاجگردون: کیفم را برمیدارم و از این مجلس میروم /قالیباف: به رأی مجلس احترام بگذارید
ماجرا از کجا شروع شد؟
تازه سه روز بود که مجلس یازدهم رسما کار خود را آغاز کرده بود و بعد از پایان جنگ و جدال بر سر انتخابات هیات رئیسه باید تکلیف اعتبارنامه نمایندگان مشخص میشد اما همین امر آغازگر کشمکشی جدید بود که حداقل در ۲۰ سال اخیر بیسابقه بود. ۱۰ خرداد روحالله نجابت نماینده شیراز در توئیتی از نامه اعتراضش به اعتبارنامه «غلامرضا تاجگردون» به علت رانتخواری خبرداد و علیرضا زاکانی و هفت نماینده دیگر هم آن را امضا کردند. در این نامه نوشته شده بود: « احتراماً با استناد به ماده ۲۸ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی اعتراض خود را نسبت به اعتبارنامه آقای غلامرضا تاجگردون منتخب مردم شریف گچساران و باشت به دلیل رانتخواری و کسب منافع اقتصادی و اعمال نفوذ شبکهای از طرق مختلف در دستگاههای دولتی و شرکتهای تابعه و بخش عمومی اعلام میداریم.»
ماجرا به همینجا ختم نشد و اعتراضها به اعتبارنامه نمایندگان، دامن کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا را هم گرفت و نجابت، زاکانی و کریمی در نامهای به اعتبارنامه محمد کاظم دلخوش آن هم به دلیل سوءاستفاده مالی و زمینخواری اعتراض کردند. ۱۰ روز بعد قرار شد بار دیگر اعتبارنامه نمایندگانی که تائید نشده بود به رای گذاشته شود که در این میان هرچند اعتبارنامه دلخوش تائید شد اما تاجگردون مانند نماینده صومعهسرا خوششانس نبود و اعتبارنامه رئیس سابق کمیسیون برنامه و بودجه وارد سیکل دیگری به نام کمیسیون تحقیق شد.
یک ادعا درباره شورای نگهبان و تلاشهای زیرپوستی زاکانی
در میان کشمکشها بر سر اعتبارنامه تاجگردون پای شورای نگهبان هم به میان آمد و گفته شد آیتالله جنتی و اعضای شورای نگهبان جلسهای با کمیته تحقیق داشتند. نیکبین از اعضای کمیسیون تحقیق درباره این جلسه میگوید: این جلسه با محوریت بررسی پرونده آقای غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران در مجلس یازدهم برگزار شد که طی آن آیتالله جنتی عنوان کرد که من خیلی خوشحالم از اینکه عدالتخواهانی محکم و استوار در مجلس شورای اسلامی پیدا شدهاند.
او ادامه میدهد: آیتالله جنتی در نهایت عنوان کرد که شورای نگهبان به موضوع اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون ورود نمیکند اما مجلس شورای اسلامی هر تصمیمی در این خصوص اخذ کند ما از آن حمایت میکنیم.
بعد از انتشار این خبر طولی نکشید که شورای نگهبان با بیانیهای ضمن ر این ادعاها، راز این جلسه را برملا کرد؛ جلسهای که در آن ردپای علیرضا زاکانی نماینده قم و نماینده اسبق تهران در مجلس نهم مشاهده میشد. در این بیانیه آمده بود: روایت منتشر شده از این دیدار ناقص است و صرفاً اخباری در رابطه با شورای نگهبان اعتبار دارد که از سوی سخنگو و روابط عمومی شورا اعلام و تأیید شود، و رسانهها به طور جدی از نشر و استناد به مطالب دیگران و منابع غیر معتبر در این زمینه پرهیز نمایند. روز گذشته (دوشنبه ۱۳۹۹/۰۴/۰۲) به درخواست جناب آقای زاکانی نماینده محترم تهران دیداری با آیتالله جنتی صورت گرفت که در این دیدار آیتالله جنتی بر حفظ وحدت نمایندگان در جهت حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و توجه به اولویتهای کشور تأکید کردند.
تائید کمیسیون تحقیق و اعتراض زاکانی
اما سوم تیرماه بود که کمیسیون تحقیق اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی بررسی کرد و در این نشست رای به تائید اعتبارنامه او داد و گزارش را به صحن علنی مجلس ارسال کرد اما این تائیدیه چندان به مذاق زاکانی خوش نیامد و در توئیتی نوشت: « در تایید تاجگردون، کمیسیون تحقیق مجلس در آزمونی بزرگ رفوزه شد که ان شاءالله رای نمایندگان در صحن، زشتی آن را بزداید.در توسعه فسادشبکه ای با سوءاستفاده از ویژگی های کمیسیون برنامه و بودجه،اقدامات تاجگردون را می توان نمونه ای از نقش آفرینی طبری با کارکردهای قوه قضاییه دانست.»
جلسه غیرعلنی برای اعتبارنامه تاجگردون و گزارش کمیسیون تحقیق
بالاخره بعد از یکماه جنجال و کشمکش روز موعود برای تعیین تکلیف اعتبارنامه نماینده تاجگردون از راه رسید با این تفاوت که این دستورکار، جلسه مجلس را غیرعلنی کرد. محمدباقر قالیباف که ریاست جلسه را به عهده داشت درباره این جلسه پشت درهای بسته گفت: «ما از ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه جلسه ای در باره اعتبارنامه آقای تاجگردون داشتیم که مباحثی در این زمینه مطرح شد و نمایندگانی که اعتراض داشتند هر کدام برای ۱۵ دقیقه صحبت کردند و تاجگردون هم ۳۰ دقیقه صحبت کردند و حال دستور جلسه را به پیش میبریم.»
بعد از صحبتهای قالیباف نوبت به گزارش کمیسیون تحقیق رسید. در این گزارش آمده بود:«در اجرای ماده ۳۱ آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اعتبارنامه جناب آقای غلامرضا تاجگردون که از صحن جلسه علنی جهت رسیدگی به کمسیون تحقیق ارجاع گردید بود، در دستورکار رسیدگی این کمیسیون قرار گرفت و طی جلسات متعدد با دستگاههای مختلف ذیربط موارد ارائه شده از سوی معترضین مورد بررسی قرار گرفت و با لحاظ مواد نامههای شماره ۹۹.۲۰۰.۱۷۷۱۹ مورخ ۱۷ خرداد ۹۹ و ۹۹.۲۰۰.۱۸۲۵۲ مورخ ۳۰ اردیبهشتت ۹۹ شورای نگهبان مبنی بر رسیدگی به موارد مطروحه در این شورا نهایتاً اعتبارنامه ایشان در جلسه مورخ ۹۹/۴/۳ کمیسیون با اکثریت آرا به تصویب رسید. »
پایان نمایندگی تاجگردون
در نهایت گزارش کمیسیون تحقیق به رای نمایندگان گذاشته شد و در حالی که قالیباف صحن علنی را ترک کرده بود و ریاست مجلس را به امیرحسین قاضیزاده سپرده بود نتیجه رایگیری حیرتآور و خارج از پیش بینیها بود. از ۲۵۱ رای اخذ شده ۱۰۲ رای موافق گزارش کمیسیون تحقیق و ۱۲۸ نفر مخالف بودند و ۲۱ نفر نیز رأی ممتنع دادند. بنابراین ۱۸ تیر به نقطه پایان نمایندگی غلامرضا تاجگردون تبدیل شد.
۲۷۲۱۶
نظر شما