مادرانی که علاقه زیادی به خوردن غذاهای آماده دارند، ممکن است مغز کودک متولد نشده خود را به شکلی برنامه ریزی کنند که آن‌ها نیز در آینده به مصرف این نوع غذاها اعتیاد پیدا کنند.

مادران بارداری که غذاهای حاوی شکر و چربی زیاد مصرف می‌کنند، مغز جنین را طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که به سمت این نوع غذاها تمایل نشان دهد. به این ترتیب این کودکان در آینده نمی‌توانند نسبت به خوردن غذاهای ناسالم مقاومت نشان دهند و به مصرف آن‌ها عادت می‌کنند.
این تحقیقات هم‌چنین می‌تواند نشان دهد که چرا بعضی از مردم نسبت به مصرف غذاهای ناسالم در مقایسه با دیگران علاقه بیش‌تری از خود نشان می‌دهند.
محققان این مطالعات را روی دو گروه از موش‌ها در حین بارداری و دوران شیردهی انجام دادند. یکی از این گروه‌ها غذاهای استاندارد مصرف کردند در حالی که رژیم غذایی گروه دوم شامل مقادیر زیادی چربی و شکر بود.
بعد از مدتی فرزندان این موش‌ها اجازه داشتند رژیم غذایی خود را به دلخواه انتخاب کنند. در این جا بود که دانشمندان متوجه شدند موش‌هایی که مادرانشان بیش‌تر از غذاهای ناسالم استفاده کرده بودند علاقه بیش‌تری به خوردن این نوع مواد خوراکی از خود نشان می‌دهند.
دانشمندان مرکز تحقیقاتی FOODplus میزان مواد شیمیایی خاصی به نام دوپامین را اندازه‌گیری کردند که احساس خوشایندی را در بدن به وجود می‌آورند.
این مطالعات نشان داد میزان ترشح این مواد در بدن موش‌هایی که مادرشان غذاهای ناسالم مصرف کرده بودند در هنگام خوردن این نوع غذاها بیش‌تر از دیگران است که به نوعی نشان دهنده اعتیاد به این نوع غذاها است.
دکتر جرالد ویسمن از مجله FASEB این یافته‌ها را بسیار ارزشمند می‌داند و در این باره می‌گوید: بسیار جالب است که مادران با انتخاب نوع تغذیه خود در دوران بارداری می‌توانند فرزندان خود را به انواع خاصی از غذاها علاقه‌مند کنند. این در حالی است که با دقت بیش‌تر در انتخاب رژیم غذایی در دوران بارداری می‌توان از همان زمان کودکان را به خوردن غذاهای سالم عادت داد.
دیلی‌میل، 25 مارس

13244

کد خبر 138959

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =