جریان صدر افشاگری کرد؛ نفر چهارمی در کار است؟!

ایسنا نوشت: جریان صدر عراق از تلاش برخی طرف‌های سیاسی برای جلوگیری از تشکیل دولت توسط نخست‌وزیر مکلف این کشور پرده برداشت.

حاکم الزاملی، از رهبران جریان صدر عراق در مصاحبه با شفق نیوز فاش کرد: برخی طرف‌های سیاسی با هدف باقی ماندن دولت کنونی به ریاست عادل عبدالمهدی درصدد جلوگیری از تشکیل دولت جدید هستند و برای ایجاد مشکل و اختلاف با مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر مکلف عراق تلاش می‌کنند.

وی افزود: طرف‌های مذکور وزراتخانه‌هایی را در دولت کنونی در اختیار دارند و به شکل واضحی از طریق هیئت‌های اقتصادی وابسته به خود برای تحقق هدف مورد نظر تلاش می‌کنند.
الزاملی در ادامه تأکید کرد: مأموریت الکاظمی ناکام گذاشتن این طرح‌ها است و او همچنین باید با رهبران فراکسیون‌ها و احزاب سیاسی کفت‌وگو کرده و خواسته‌های آنها را بشنود؛ چرا که دادن رأی اعتماد به دولتش در پارلمان توسط همین احزاب و فراکسیون‌ها صورت می‌گیرد، بنابراین باید با آنها به یک توافق دست یابد.
این درحالی است که یک منبع سیاسی اخیراً فاش کرده بود که احزاب شیعه عراق ۴۸ ساعت به الکاظمی فرصت دادند تا برخی اسامی کابینه خود را تغییر دهد.

عضو جریان صدر از احتمال ماموریت فردی جدید برای تشکیل کابینه عراق خبر داد
در همین رابطه خبرگزاری فارس نیز گزارش داد: «حاکم الزاملی» از رهبران جریان صدر عراق، به صراحت از اعتراض این جریان و ائتلاف سائرون تحت رهبری «مقتدی الصدر» به فهرست اسامی اعضای کابینه دولت پیشنهادی نخست‌وزیر مکلف خبر داد.

وی در گفت‌وگو با برنامه «اقصر الطرق» در شبکه «الشرقیه نیوز» تصریح کرد: به دلیل تایید و حمایت عجیب فراکسیون‌های سیاسی در زمان انتخاب «مصطفی الکاظمی» به عنوان نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه جدید، ما انتظار داشتیم که دولت او طی چند روز تشکیل شود. اما الکاظمی هم در همان اختلافاتی گرفتار آمد که پیشتر، «محمد توفیق علاوی» با فراکسیون‌های شیعی تجربه کرده بود.

این مقام جریان صدر افزود: وظیفه الکاظمی، آسان نیست و وی یک هفته سرنوشت فراروی خود دارد که باید طی آن، یا دولت را تشکیل دهد یا به دلیل پافشاری بر اعطای کرسی‌ها به برخی از احزاب بر اساس استحقاق انتخاباتی ونادیده گرفتن همین استحقاق انتخاباتی برای شیعیان، انصراف دهد.

به نوشته پایگاه خبری «بغداد الیوم»، الزاملی در ادامه گفت: در صورت به بن‌بست رسیدن گفت‌وگوهای الکاظمی، ممکن است کار به جایی برسد که شخص چهارمی غیر از او مامور تشکیل کابینه شود.

وی به عنوان یکی از رهبران جریان صدر عراق درباره اعتراض ائتلاف سائرون به اسامی کابینه پیشنهادی الکاظمی نیز گفت: برخی از این وزرای پیشنهادی وابسته به فراکسیون‌های کوچک هستند و سه نفر از آنها وابسته به ائتلاف النصر، دو نفر وابسته به جریان حکمت ملی هستند که فکر نمی‌کنیم از سوی این دو طرف انتخاب و پیشنهاد شده باشند. ما به نامزدی مجدد وزیر دارایی نیز اعتراض داریم زیرا وی به اصرار کُردها، مجددا نامزد تصدی این پست وزارتی شده است.

این مقام جریان صدر در ادامه از جهت‌گیری گروه‌های سیاسی در دو پرونده مهم و سرنوشت‌ساز که آینده کشور را به خطر می‌اندازد، خبر داد و گفت: امور در عراق به سوی برگزاری انتخابات زودهنگام پیش نخواهد رفت. این یک حقیقت است که روی داده و یک نوع شبه توافق در این زمینه میان گروه‌های سیاسی کشور حاصل شده است. قانون انتخابات نیز بر اساس تقسیم استانها از جمله بغداد بر اساس هر شهرستانی [به دوایر انتخاباتی] اجرایی نخواهد شد و الکرخ و الرصافه به عنوان یک دایره انتخاباتی محسوب خواهند شد تا صعود سران سیاسی تضمین شود.

وی درباره نقش ائتلاف سائرون در دولت عادل عبدالمهدی نیز گفت: عبدالمهدی به ائتلاف سائرون چهار کرسی وزارتی از جمله نفت، بهداشت و برق اختصاص داد و آنها را خود نخست‌وزیر انتخاب کرد و ما هیچ فشاری در این زمینه وارد نکردیم و حتی تلاش کردیم برخی از آنها را استیضاح کنیم و این بیانگر آن است که ما هیچ تاثیری در انتخاب یا تایید آنها نداشتیم.

الزاملی تصریح کرد: ما به هر سه مامور تشکیل کابینه، محمد علاوی، عدنان الزرفی و مصطفی الکاظمی گفتیم که ما وزرایی را انتخاب یا پیشنهاد نمی‌کنیم و آنها اختیار دارند که خود وزرایی شایسته را انتخاب کنند زیرا عراق به شخصیت‌هایی شایسته برای اداره مرحله خطرناک آینده نیاز دارد.

وی  درباره پرونده تظاهرات‌کنندگان کشته شده نیز گفت: عبدالمهدی در برخورد با این پرونده اشتباه کرد زیرا به سوی بازخواست کلیه فرماندهان امنیتی حرکت کرد و همه را مسئول این امر دانست. این مسئله جایگاه سرویس امنیتی را تضعیف کرد و همه دیدند که چگونه اهانت به نیروهای امنیتی، بارها در هر مکانی تکرار شد. عبدالمهدی مردی پاک است اما به دلیل اطرافیانش ضعیف است.

حاکم الزاملی، دیروز (یکشنبه - 26 آوریل) در گفت‌وگو با «بغداد الیوم» نیز با اشاره به تهدید مصطفی الکاظمی به انصراف در صورت تداوم فشارهای گروه‌های سیاسی گفته بود که در صورت انصراف مصطفی الکاظمی از نخست‌وزیری، دو گزینه وجود دارد؛ نخست بازگشت به عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی و دیگری انتخاب فوری فرد دیگری به عنوان مامور تشکیل کابینه.

وی تصریح کرد: احزاب سیاسی توان انتخاب جایگزین را دارند و این محال نیست، زیرا شخصیت‌های بسیار محترم و توانمندی برای اداره امور کشور وجود دارند. هرچند که همه تلاش احزاب سیاسی و ما این است که الکاظمی موفق به تشکیل کابینه شود.

310 310

کد خبر 1381710

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =