به گزارش خبرآنلاین رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری صبح امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که با توجه به ورود نیروهای سعودی به بحرین برای سرکوب مخالفان آیا این امکان وجود دارد که برای پشتیبانی از مخالفان ایران نیز به این کشور نیرو اعزام کند؟ گفت: سوال نامربوطی را پرسیدید. اصولا حضور و دخالت نیروهای سایر کشورها به ویژه کشورهای منطقه خلیج فارس در بحرین را درست نمی دانیم. فکر می کنیم راه حل برخورد با خواسته های مشروع مردم دخالت های این چنینی و تشدید سرکوب و رفتار خشونت آمیز نخواهد بود.
گفت و گوی تلفنی صالحی با دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی
وی در خصوص اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای فعالتر کردن سازمان کنفرانس اسلامی در خصوص تحولات لیبی، اظهار داشت: سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان مجموعهای با ظرفیت بسیار در دستور کار قرار دارد. آقای صالحی وزیر امور خارجه شب گذشته با دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی تماس و رایزنی داشت و در خصوص مسائل منطقه، تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا و به ویژه درباره بحرین و نسبت به اقداماتی که سازمان کنفرانس اسلامی میتواند انجام دهد تا از خشونت و برخورد نادرست با خواستههای مردم جلوگیری شود، تبادلنظر داشتند.
مهمانپرست افزود: امیدواریم این ظرفیت قابل توجه به سرعت به کار گرفته شود تا مانع دخالت بیگانگان و کشورهای با اهداف مشکوک در مسائل مردم منطقه شود.
وی در خصوص سفر قریب الوقوع کمیته ویژه مجلس پیگیری امام موسی صدر به لیبی گفت: در این خصوص باید از خود مجلس بپرسید.
اخبار نادرست از سفر پادشاه اردن به تهران
مهمانپرست در پاسخ به سؤالی در خصوص دعوت ایران از پادشاه اردن برای سفر به کشورمان اظهار داشت: بارها به دوستان خبرنگار توصیه کردهایم که در نقل اخبار دقت کافی را به خرج دهند و نسبت به انتشار اخبار تأیید نشده اقدام نکنند. روز گذشته برخی از خبرنگاران با ما در تماس بودند و چنین خبری را منعکس میکردند و زمانی سؤال میشد که: منبع خبرتان چیست؟ میگفتند: از رسانههای عربی شنیدهایم. گفتم: اسم رسانه چیست؟ گفتند: غیرمعتبر و غیرموثق است.
وی ادامه داد: اگر غیرموثق بود پس چرا این خبر دنبال شد و علیرغم اینکه خبرنگاران معتقد بودند منبع خبر موثق نبود به این موضوع دامن زدند و با اطلاعات نادرست و تأییدنشده برخی دوستان ما را به اشتباه انداختند و خواسته یا ناخواسته موجی را علیه سیاست خارجی کشور ایجاد کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی مخدوش شدن فضا و ایجاد جو علیه دولت و یا سیاست خارجی کشور را حرکت درستی ندانست و از خبرنگاران خواست که دقت بیشتری داشته باشند و کمتر مسئولان را به اشتباه بیندازند.
مهمانپرست در بخش دیگر این نشست خبری همچنین در خصوص دعوت از پادشاه اردن و در پاسخ به خبرنگاری که پرسید خبر این دعوت چند ماه گذشته از سوی پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر شده بود، گفت: این دعوت ماه ها پیش صورت گرفته بود ولی اخباری که طی این روزها منتشر شده اخبرای غیرموثق و تایید نشده ای است.
آمریکا سیاست های غلط گذشته را تغییر دهد
خبرنگاری در خصوص پیگیریهای وزارت خارجه در مورد شهرزاد میرقلی خانی، علیرضا عسگری و اتباع ایرانی زندانی شده در زندانهای آمریکا سؤال کرد که مهمانپرست با اشاره به اتباع ایرانی که در آمریکا در زندان به سر میبرند، ربوده شدند و برای آنها تلهگذاری شده و از حقوق خودشان برخوردار نیستند، گفت: این موضوع بارها به مقامات آمریکایی تذکر داده شده و از طریق مراجع مختلف سیاسی و حقوقی این موضوع دنبال میشود.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: توصیه همیشگی ما این است که راه نزدیک شدن به ملتها، کنار گذاشتن سیاستهای غلط گذشته و تغییر رفتار خصمانه با منافع ملتهاست.
وی ادامه داد: مقامات آمریکایی باید خاطره بدی که در ذهن ملت ما نسبت به دشمنی آنها وجود دارد را با تصحیح رفتارشان جبران کنند و به سیاستهای اشتباه گذشته ادامه ندهند.
در لیبی از روش های نادرست استفاده نشود
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص تحولات منطقه گفت: تحولات منطقه به صورت دقیق توسط وزارت امور خارجه رصد می شود و با شرایط و تحولات مواضع کشور مان اعلام می شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تحولات لیبی و پیگیری سرنوشت امام موسی صدر گفت: ما این نوع خشونت با مردم را به هیچ وجه تایید نکرده و محکوم می کنیم. این روش ها به سرعت باید کنار گذاشته شود و مطالبات مردم را که سال ها آن ها را به صورت مشروع دنبال می کردند باید پاسخ داده شود. اینکه برای پاسخگویی به این مطالبات از روش های نادرست استفاده شود مطلوب نمی دانیم و متقدیم این مسئله به نفع هیچ کدام یک از کشورها که به منطقه وارد شدند نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اینکه نظرات اکثریت مردم دریافت شده و نسبت به تحقق خواسته های آن اقدام شود در دستور کار ما نیز قرار دارد. رایزنی هایی را با کشورهای جهانی برای رفع مشکلات موجود در منطقه و کشورهایی که دچار تحول شده اند را دنبال می کنیم. یکی از این موضوعات قطعا پیدا شدن اخبار و اطلاعاتی در خصوص آخرین وضعیت امام موسی صدر است. این مسئله برای ما بسیار اهمیت دارد. اگر اطلاعاتی نیز در این زمینه به دست بیاید حتما آن را اعلام خواهیم کرد.
عقب نشینی امارات از مواضع گذشته درست است
مهمانپرست همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص عقب نشینی کشور امارات از موضع گذشته خود راجع به جزایر سه گانه ایرانی گفت: جزایر سه گانه ایرانی موضوعی است که همواره ما تعلق تردید ناپذیر این سه جزیره به کشور ما را تاکید کردیم. اگر سوء تفاهمی در رابطه با ترتیبات اجرایی جزیره ابوموسی وجود دارد از راه گفت و گو بین دو کشور قابل حل است. این مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد. ما نیز رویکرد جدید امارات را درست دانسته و فکر می کنیم با تسریع این اقدام مسیر برای گفت وگوهای سازنده هموار می شود و در یک فضای کاملا مثبت سوء تفاهم ها حل شود.
ادعای ناتو فضاسازی است
وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سوال که ناتو ادعای کشف یک محموله در افغانستان را کرده که به ایران و طالبان مرتبط است. پاسخ وزارت خارجه به این ادعا چیست؟، گفت: فضا سازی و انتشار اخبرا جعلی و انتساب حمایت های تسلیحاتی از گروه های افراطی و کسانی که در افغانستان و کشورهای دیگر حضور دارند تبدیل به یک موضوع خسته کننده و تکراری شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: فکر می کنیم کشورهای غربی به دنبال ورود نادرست خود به افغانستان و رویکرد نظامی که حاصلی برای هیچ کسی نداشت برای انحراف افکار عمومی و اینکه پاسخی برای خواسته های ملت های خود پیدا کنند دست به فضاسازی و اقدامات نادرست می زنند. این مساله به هیچ وجه صحت ندارد. کشور ما قربانی تروریست و گروه های افراطی است و در داخل افغانستان هم ما دیپلمات های خود را در این راه از دست دادیم و در هیچ مقطعی حمایت از گروه های افراطی و تروریست را درست نمی دانیم و اقدام مقامات کشورهای غربی در تقسیم تروریست ها به خوب و بد و مذاکراه با برخی از آن ها و تصمیماتی که هر چند بعد از مدتی در رابطه با این گروه ها دچار تردید و تناقض می شوند درست ندانسته و محکوم می کنیم.
وی گفت: کشورهای غربی بهتر است به جای اتهام زدن به کشور ما رویکرد اشتباه گذشته خود را جبران کرده و منطقه را ترک کنند. راه حل مشکلات منطقه در داخل خود منطقه وجود دارد و کشورهای منطقه خود می توانند به سرعت این مشکلات را حل کنند.
منتظر فراهم شدن زمینه روابط دیپلماتیک با مصر هستیم
مهمانپرست در رابطه با برقراری روابط دیپلماتیک با مصر گفت: در این خصوص ما بارها اعلام کرده بودیم که دو ملت ایران و مصر به هم علاقمند اند و مشترکات فراوانی دارند و همواره به دنبال این بودیم که زمینه مناسبی برای برقراری ارتباطات به وجود بیاید. فکر می کنیم حاکمان قبلی مصر مانع جدی برای برقراری ارتباط بود. طبیعتا آمادگی این امکان وجود دارد که به محض به وجود آمدن زمینه های اولیه آن نسبت به برقراری این ارتباط اقدام خواهیم کرد. البته اکنون ما در آن جا حضور داریم ولی حضور ما به صورت دفتر حافظ منافع ایران است ولی امیدواریم با ایجاد زمینه های مناسب تبدیل به سفارت بشود و ارتباطات رسمی ما برقرار شود.
واکنش به استعفای همتای آمریکایی
وی در مورد استعفای سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: آن طور که من مطلع شدم این استعفا به خاطر مسایل داخلی آمریکا و نسبت به موضع گیری هایی که داشتند نسبت به فردی که متهم است اسناد ویکی لیکس را منتشر کرده و مورد شکنجه قرار گرفته است. شاید این موضوع به اختلافات درونی آن ها و موضوع عدم رعایت حقوق بشر در آمریکا مربوط شود. بهتر است از مراجع رسمی خودشان بپرسید.
برنامه برای تاسیس دفتر نمایندگی ایران در نوار غزه
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی ایران برنامه ای برای تاسیس دفتر نمایندگی در نوار غزه به عنوان آغاز روابط دیپلماتیک با دولت قانونی فلسطین دارد یا خیر؟ گفت: بحث فلسطین موضوع ریشه ای و عمیق است. برای حل این مشکل باید مسایل را عمیق تر تحلیل کرد. ما قبلا راه حل مشکل فلسطین را مطرح کردیم. باید به حقوق ملت فلسطین توجه شود. سرزمین اصلی آن ها باید به آن ها بازگردانده شود تا در تعیین سرنوشت خود مشارکت داشته باشند. افرادی که مربوط به این سرزمین نیستند باید آنجا را ترک کنند. بنابراین باید به صورت اساسی و ریشه ای این موضوع پیگیری شود.
وی گفت: البته مقامات وشخصیت های کشور ما با همه کشورهایی که ممکن است در این خصوص تاثیر داشته باشند در تماس و رایزنی است.
نگرانی خبرنگار امارات از امنیت بوشهر
مهمانپرست در پاسخ به سوال یک خبرنگار اماراتی در خصوص امنیت نیروگاه بوشهر و اطمینان دادن به کشورهای عربی خلیج فارس در این زمینه گفت: نیروگاه بوشهر در بالاترین حد ایمنی خود فعالیت خود را ادامه می دهد. اگر کسی تظاهر به نگرانی کند نمی توان آن را از نگرانی در آورد. بهتر است نگران نباشند.
کشورهای دعوت شده برای نوروز
وی در رابطه با کشورهای شرکت کننده در جشن جهانی نوروز عنوان کرد: دعوت ها صورت گرفته و در سطوح مختلف هیئت هایی در مراسم شرکت می کنند اما تا آخرین روزهای برگزاری جشن نمی توان به صورت قطعی تعیین کرد که چه کشوری در چه سطحی شرکت خواهد کرد.
اعتراف خبرنگار آسوشیتدپرس به بیداری اسلامی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس که پرسید «با توجه به اینکه دولت لیبی از همه امکانات استفاده می کند که بیداری اسلامی را سرکوب کند علت مخالفت دولت ایران با ایجاد منطقه پرواز ممنوع در این کشور چه است؟» تاکید کرد: تردیدی که همه ملت های منطقه به نیات آمریکایی ها و کشورهای غربی دارند این است که ورود آن ها به سایر کشورها نتیجه ای جز ظلم و جنایت و تجاوز به حقوق آن ها در بر نداشته است. آن ها دفاع از مردم را بهانه می کنند ولی وقتی حضور پیدا می کند از حاکمین قبلی جنایت بیشتری انجام می دهند.
وی ادامه داد: این کشورها تا زمانی که مورد نفرت ملت های منطقه هستند بهتر است در امور داخلی این کشورها دخالت نکنند. همه می دانند پرونده این کشورها نسبت به حقوق بشر و دفاع از حقوق ملت ها سیاه است و می توان نمونه آن را در کشورهای دیگر مشاهده کرد. اگر حضور آن ها در افغانستان و عراق و سایر کشورها مفید بود می توانستیم بگوییم حضور شان در کشورهای دیگر نیز مفید خواهد بود.
/30112
نظر شما