صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، درباره رنگبندی اطلاعیهها و اخطاریههای سازمان هواشناسی توضیح داد: پیش از این ما تمام هشدارهای خود را در قالب اطلاعیه و اخطاریه صادر میکردیم ولی درحال حاضر کشورهای پیشرفته دنیا برای درجهبندی بحرانهای هواشناسی به سمت سطوح هشدار حرکت کردهاند که این سطوح رنگبندی خاص خود را دارد.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه رنگبندی هشدارها به دستگاههای مختلف و حتی مردم کمک خواهد کرد که اقدامات مناسبی پیش از وقوع بحران انجام دهند، تصریح کرد: رنگبندی هشدارها ترکیبی از احتمال وقوع یک پدیده هواشناسی و میزان خسارت آن است. درحال حاضر اگر پدیدهای داشته باشیم که خطر و خسارتی به دنبال نداشته باشد و صرفا یک پدیده جوی معمولی باشد درهیچ کدام از دستهبندیهای هشدار قرارنمیگیرند و تنها در پیشبینیهای روزانه هواشناسی به آنها اشاره خواهد شد.
ضیاییان ادامه داد: زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر میکند به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند.هشدار زرد رنگ برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
وی با اشاره به اینکه هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد دارد،تصریح کرد:در این نوع از هشدار پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود.هشدار نارنجی رنگ جهت آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
به گفته ضیاییان هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که ما پیشبینی میکنیم یک پدیده جوی میتواند خسارتهای وسیعی به دنبال داشته باشد. از اینرو با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میکنیم که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیدههای جوی انجام دهند.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر چندین هشدار با این روش به صورت آزمایشی صادر کردهایم، تصریح کرد: بهزودی این هشدارها در سطح گسترده جهت استفاده مردم و مسئولان منتشر خواهد شد.
2323
نظر شما