به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتاب «روایت جنگ در دل جنگ» با نگاهی به مستندهای شهید سیدمرتضی آوینی، توسط انتشارات بنیاد سینمایی فارابی و نشر واحه منتشر شد.
«روایت جنگ در دل جنگ» با نگاهی به مستندهای شهید سیدمرتضی آوینی، تألیف انیس دوویکتور، استاد دانشگاه سوربن است. محمدمهدی شاکری، مترجم و مریم امینی سرویراستار آن بودهاند و این کتاب در چارچوب همکاری بنیاد سینمایی فارابی، انتشارات واحه و انجمن ایرانشناسی فرانسه در ایران (ایفری) ترجمه و منتشر شده است.
«ایفری»، ترجمه این کتاب را دو سال پیش سفارش داد و پس از امضای قراردادی سه جانبه از سوی ایفری، بنیاد سینمایی فارابی و نشر واحه، کتاب که توسط محمد مهدی شاکری به فارسی برگردان شده بود، سرانجام در ماههای پایانی سال گذشته در قالب کتاب به چاپ رسید تا این اثر در آستانه بیستم فروردین ۱۳۹۹ (سالروز شهادت شهید سیدمرتضی آوینی - روز هنر انقلاب اسلامی) ارائه شود.
کتاب «روایت جنگ در دل جنگ» در چهار فصل «جنگ به روایت سینمای داستانی» (شامل ۴ بخش در باب مشخصههای ژانری، نسلهای سینماگر، نشانهشناسی، تصویر ذهنی کربلا در میزانسنهای سینمایی و ...)، «انقلاب در نگاه چیز دیگری را دگرگونه فیلم گرفتن» (شامل ۲ بخش در باب نوگرایی، تجربهها، تعهد در روایت و نگاه)، «فیلمهای مرتضی آوینی از جبهه جنگ» (شامل ۳ بخش در باب روششناسی، نگاه انسانشناسانه، بازتابها و تصاویر حذفی) و «در میان امر مرئی و امر نامرئی- مستند جنگی به مثابه مناسک عرفانی» (شامل ۴ بخش در باب تأثیر عرفان شیعی، ارجاعات عرفانی، تأویل سینمایی و...) است که محتوایی متفاوت را به خوانندگان ارائه میکند.
خانم انیس دوویکتور، نویسنده این کتاب، متولد ۱۹۷۱، دانشآموخته کارشناسی علوم سیاسی تطبیقی و دکترای سیاستگذاری فرهنگی با موضوع سیاستگذاری سینمایی از نگاه جمهوری اسلامی ایران است. او مدرس دانشگاه آوینیون در مقطع کارشناسی ارشد بوده و از سال ۲۰۱۱ به بعد در بخش تاریخ سینما و تاریخ هنر در دانشگاه سوربن مشغول به تدریس است. انیس دوویکتور علاوه بر فعالیتهای پژوهشی و مشارکت در برپایی برنامههای فرهنگی مختلف، کتاب تصاویر رزمندگان و شهدای جنگ تحمیلی در سینما را نگاشته است. کتاب «روایت جنگ در دل جنگ» بخشهایی از این کتاب است که توسط نویسنده برای چاپ در ایران برگزیده شده است.
در پیش درآمد این کتاب آمده است: «در تاریخ سینما بهندرت پیش آمده است که جنگی که در بیرون سالنهای سینما روی میدهد در قالب فیلم داستانی روی پرده سینما برود. بدین ترتیب این مطالعه بافتمحور به آن چشمانداز سینمایی میپردازد که «اثر» مرتصی آوینی در آن جای خواهد گرفت. این کتاب میکوشد تا پژوهش در محتوای این فیلمها و با نظرداشت شرایط ساخت آنها از زمان تصویربرداری تا تفسیر بافاصله از رویداد، نشان دهد چگونه این فیلمها منبعی گرانبها برای مشارکت در تاریخنگاری این جنگ و تاریخ جهانی سینمای جنگ محسوب میشوند.»
۵۷۵۷
نظر شما