۰ نفر
۲۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۱

عربستان سعودی با اعزام نیروهای امنیتی به بحرین رسما نگرانی خود را عیان کرد

بن قوین
اوضاع در بحرین به هیچ وجه آرام نیست. سر و صداهایی که در ابتدای امر بسیار عادی و تحت تاثیر تحولات دیگر کشورهای عربی به نظر می رسید هر لحظه بلندتر می شود. ایالات متحده نگران است. خاندان سعود در عربستان دل نگران شرایط در این کشور کوچک و البته به نوعی حیاط خلوت خود هستند. نیروهای عربستان سعودی برای ورود به کشور همسایه و نجات خاندان سطلنتی مهیا می شوند. آغاز ناآرامی ها در بحرین به یک ماه پیش بازمی گردد و هر روز هم بر حجم آن افزوده می شود. گفته می شود که شاهزاده بحرین ظرف همین امروز و فردا از خاندان سعود برای اعزام نیروهای امنیتی کمک خواهد خواست .

البته قرار است این درخواست رسمی در حقیقت کمک از اعضای شورای همکاری خلیج فارس باشد تا چندان هم به دخالت خاندان سعود در امور داخلی کشوری دیگر تعبیر نشود. هزاران معترض بحرینی با تجمع در خیابان های اصلی منامه داد و ستد در پایتخت را به حالت نیمه فلج درآوردند. نیروهای امنیتی در اختیار خاندان سلطنتی تمام تلاش خود را برای متفرق کردن معترضان به کار گرفتند. این در حالی بود که معترضان هم با نیروهای امنیتی درگیر شدند. پادشاهی بحرین مسئولیت 525 هزار ساکن این کشور کوچک را عهده دار است. حکومت در اختیار اهل تسنن است و البته 70 درصد جمعیت را همین شیعیانی تشکیل می دهند که عنان صبر از دست داده و خواهان برابری در حق و حقوق هستند.

سلمان بن حامد آل خلیفه در برنامه ای تلویزیونی اذعان داشت که کشورش روزهای بسیار سختی را پشت سر می گذارد. یک ماهی که مملو از تنش و بی ثباتی سیاسی بود و ظاهرا ادامه هم خواهد داشت . وی با توسل به زبانی هشدار گونه تاکید کرد که بحث امنیت ملی در بحرین از اولویت های نخست دولت است و افزود: قرار نیست مطالبه های قانونی خود را با بی ثبات کردن کشور و ناامنی به دست آورید.
این شاهزاده بحرینی در عقب گردی فاحش تاکید کرد که از این پس خاندان سلطنتی قدرت بیشتری را در اختیار پارلمان قرار خواهد داد و البته که برگزاری رفراندوم های عمومی هم میسر خواهد شد . با وجود تمام این وعده ها برخی معترضان همچنان خواهان فروپاشی حاکمیت پادشاهی در این کشور هستند. بحرین درست بیخ گوش عربستان سعودی قرار گرفته است که 15 درصد جمعیت آن را شیعیان تشکیل می دهند. شیعیانی که از اوضاع جاری در بحرین به هیچ وجه راضی نیستند و البته نگران سرایت آن به این شبه جزیره هم هستند.

دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس در تازه ترین سخنان خود حمایت کامل این شورا از خاندان سلطنتی در بحرین را پشت قباله حاکمیت در این کشور کوچ عربی انداخته و می گوید: تامین امنیت یکی از کشورهای عضو این شورا از اهم وظایف و مسئولیت های ما به عنوان دیگر اعضا است .
این مقام ارشد عضو شورای همکاری خلیج فارس بدون قید نام ایران به گونه ای تلویحی تهران را به شیطنت در بحرین متهم کرده و تاکید کرد که هیچ کشور ثانی حق دخالت در امور داخلی بحرین و ناآرامی های این کشور را ندارد . وی تاکید کرد که ایجاد اختلاف میان مردم و دولت در بحرین می تواند منجر به بی ثباتی در تمامی منطقه شود.
در چند روز گذشته رسانه های عربی از احتمال دخالت نظامی عربستان سعودی در بحرین سخن به میان آورده بودند اما وزارت امور خارجه در بحرین رسما این خبر را تایید کرد. دولت در منامه با اعتراف به ناآرامی های گسترده در این کشور کشور از انگلیسی ها خواست فعلا از سفر به این کشور کوچک عربی صرفنظر کنند.

معترضان به سیسم سلطنتی در بحرین در میدان لولو دور هم جمع شدند و نیروهای امنیتی چند بار این میدان را به محاصره خود درآوردند. استفاده از گاز اشک آور و شلیک هوایی برای متفرق کردن معترضان در زمره ترفندهای دولت برای مهار این ناآرامی ها بود که ره به جایی نبرد. در ابتدایی ترین روزهای این ناآرامی ها چهار نفر به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شدند. معترضان برای آرام کردن نیروهای امنیتی در تجمع بیست و چهار ساعت پیش خود در میدان لولو شعار " صلح آمیز، صلح آمیز " سر دادند.در بحرین هم پدیده لباس شخصی ها مانند مصر به چشم می خورد. مردانی که با یونیفورم خاص منسوب به دولت نیستند اما عملا از خاندان سلطنتی حمایت می کنند. حمله این لباس شخصی ها به دانشگاه منامه معترضان و دانشجویان را وادار به پناه گرفتن در کلاس های درس کرد. سفر رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به بحرین اوضاع را در این کشور متشنج تر از پیش کرد. گیتس که کشورش پنجمین پایگاه نظامی خود را در بحرین مستقر کرده و منامه را اصلی ترین متحد استراتژیک خود می داند از آل خلیفه خواست دست به اصلاحات جدی بزند.وی با تاکید بر حمایت از حاکمیت در بحرین هشدار داد که دولت باید از گام های کوچک عبور کرده و به اصلاحات اقتصادی و سیاسی روی آورد .
گاردین چهاردهم مارس / ترجمه: سارا معصومی

 48

کد خبر 137046

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سامان IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    بالاخره 15 درصد شیعه هستن یا 70 درصد؟
  • بدون نام IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    عنی اصلی لباس شخصی یعنی مزدور ، باید دید و فهمید آبشخور این مزدوران کجاست که البته خیلی ساده است. این مزدوران دست پرورده آل ها ، سلاطین و مادام العمرها هستند. ملت ایران سرکوب شیعیان مظلوم بحرین را براحتی تماشا نخواهد کرد.
  • بدون نام IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    تمام ديكتاتورهاي دنيا بايد احساس نا امني كنند. همه شان!
  • بدون نام IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    بنام خدا خاندان آل سعود بدانند که خداوند در حال انتقام از ظالمان قبل از قیامت است و بعد از قیامت ظالمان وارد آتش جهنم خواهند شد که آن آتش اصلا قابل مقایسه با آتش این دنیا نیست .
  • بدون نام IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    ایشالا قطر
  • کرماشان IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    لینک فیلتری گاردین به چه درد ما میخورد؟بله؟
  • خبرآنلاین IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    70 درصد از جمعیت بحرین را شیعیان تشکیل می دهند و 15 درصد از جمعیت عربستان هم شیعه هستند