ولی‌الله شیراندامی تنها این‌بار دیر آمد؛ به مراسم تشییع پیکرش

مهر نوشت: مراسم تشییع پیکر زنده یاد ولی‌الله شیراندامی با حضور چهره‌های هنری از مقابل خانه هنرمندان ایران به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد.

صبح امروز (دوشنبه ۱۴ بهمن)، مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد ولی‌الله شیراندامی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو از مقابل خانه هنرمندان ایران با بیش از  ۴۵ دقیقه تأخیر به دلیل رسیدن پیکر این هنرمند فقید، برگزار شد.

در این مراسم چهره‌هایی چون بهمن فرمان‌آرا، قطب‌الدین صادقی، ایرج راد، اکبر زنجانپور، علیرضا شجاع‌نوری، رضا بابک، خسرو احمدی، علی پویان، حبیب اسماعیلی، محمد ابراهیمیان، اصغر همت، حمیدرضا قطبی، بیژن افشار، شکرخدا گودرزی، سعید امیرسلیمانی، سیروس گرجستانی، اسماعیل محرابی، کاظم بلوچی، بیوک میرزایی، کاظم هژیرآزاد و عباس جهانگیریان حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده علی یعقوب‌زاده بود، ایرج راد، رئیس هیات مدیره خانه تئاتر به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: «زمان به سرعت می‌گذرد و به سرعت بزرگان و عزیزان و یاران پیشکسوت بزرگی را از دست می‌دهیم که جایگزین شدن‌شان دشوار است. افتخارم این است که ۴ سال در دانشکده هنرهای زیبا با استاد شیراندامی همکلاسی بودم. تمام کسانی که با این بزرگمرد همکلاس بودند، خاطرات زیادی در زمینه وقت‌شناسی، کمک هنری برای شناخت بهتر و بالاتر از هنر و همراهی با جوانان دارند.»

وی ادامه داد: «استاد شیراندامی در حالی سال ۱۳۴۷ وارد دانشگاه شد که ۱۰ سال بود در گروه «آناهیتا» با اسکویی‌ها کار می‌کرد و جایگاهش به گونه‌ای بود که استادان دانشگاه می‌گفتند باید سر کلاس به جای دانشجو بنشینند و از او به عنوان مدرس بیاموزند.»

راد تأکید کرد: «خنده شیراندامی را هرگز از یاد نمی‌برم. هرگز و هرگز به یاد ندارم که شیراندامی در سر تمرین‌ها و کلاس دیر حاضر شود و همیشه زودتر از همه می‌آمد. امروز آقای فرمان‌آرا گفت که شیراندامی همیشه سر کار زود می‌آمد اما چرا امروز دیر کرده است. شیراندامی با انسانیت و اعتماد به نفس‌اش به ما در ناامیدی امید می‌دهد تا در راه هنر حرکتی انجام دهیم؛ هر چند در شرایط فعلی تأثیرگذار نباشد ولی در درازمدت تأثیرگذار خواهد بود.»

در ادامه محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز اظهار کرد: «استاد شیراندامی نزدیک به ۶ دهه از عمر با برکت خود را برای اعتلای فرهنگ و هنر، انسانیت و آزادگی صرف کرد و نقش هایی ماندگار را در خاطرات همه دوستداران فرهنگ و هنر به جای گذاشت.»

وی یادآور شد: «مهرماه امسال بود که توفیق دیدار و عیادت ایشان را در منزل شان داشتم. این شخصیت ارزشمند علیرغم کهولت و بیماری، عاشقانه درباره کارها و آثارش و همچنین کتاب ارزشمندی که در تحلیل نمایشنامه «مرگ فروشنده» آرتور میلر نوشته بود، سخن می‌گفت.»

حق شناس افزود: «استاد شیراندامی هیچگاه نخواست که فاصله‌ای بین خود و مخاطبانش بیندازد. از سرکار خانم افروز نادروندی همسر گرامی ایشان قدردانی می‌کنم که توانست آرامش، سلامتی و زندگی با عزت استاد شیراندامی را مدیریت و همراهی کند.»

رضا بابک، بازیگر با سابقه سینما، تئاتر و تلویزیون ، دیگر سخنران مراسم تشییع پیکر زنده یاد ولی‌الله شیراندامی بود که سخنان خود را با قرائت این شعر آغاز کرد: «تو یگانه‌ای در انبوه آدمک‌ها، تو را می‌شناسم، رنگ و بویت را، خلق و خویت را، شکل و شمایلت را، سلام ساقی سرمست.»

وی در ادامه این یادداشت را برای حاضران در مراسم خواند:

«مرگ آشناترین واژه روزگار ماست. تبسمی نیست و اگر هم باشد، نمی‌یاید؛ نمی گذارند که بیاید. هر صبح که بیدار می‌شوم، می‌ترسم دستی به تلویزیون، و سرکی به شبکه‌های اجتماعی بکشم، و اگر تلفن زنگ زد تنم نلرزد، چون گویا اینجا قرار نیست خبری خوش شنیده شود. مرگ، مرگ انسان تلخ است، اما مرگ هنرمند، اندوه مشترک. چون هنرمند با مرگ خویش، بخشی از زیبایی‌های خلق نشده خود را، با خود می‌برد. و در اوج خلاقیت، لاحرم در کنجی می‌گنجد. جهان امروز ما، خاورمیانه پراندوه ما به هنرمندان، بیش از هر زمانی نیازمند است. چون آن‌ها با خلق آثارشان این دشوار زندگی را قدری قابل تحمل می‌کنند. از این روست که فقدان وجود نازنین آقای آکتور، جناب ولی‌الله شیراندامی، ما را این چنین سوگوار و اندوهگین کرده. مردی که دست می‌گرفت و دست و نان نمی‌برید. مشوق بزرگانی چون فنی‌زاده‌ها بود و حذف‌شان نمی‌کرد. بزرگ مردی که برای تئاتر روی صحنه می‌رفت نه برای نمایش دادن. نسل ما به پیشکسوتی مثل ایشان افتخار می‌کند.»

سپس شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی نیز گفت: «به نیابت از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاون هنری ایشان که در بستر بیماری است، به خانواده محترم استاد شیراندامی و خانواده هنر ایشان تسلیت عرض می‌کنم. فضای خانه هنرمندان برای ما خاطرات خوشی دارد ولی چندی است که این جا دور هم جمع می‌شویم تا با برخی چهره های هنری وداع کنیم. امیدوارم بتوانیم قدردان حضور هنرمندانی باشیم که در قید حیات هستند.»

وی یادآور شد: «حضور استاد شیراندامی به عنوان یکی از پیشکسوتان سینما، تئاتر، رادیو و تلویزیون در جامعه هنری و بین مردم، خاطرات خوبی به همراه داشته است. وی از خانواده‌ای فرهنگی بود. بی‌ادعا بودن یکی از ویژگی‌های استاد شیراندامی بود. همیشه رفتار، منش، و آثارش توأم با خصوصیات اخلاقی بود. حضور و هنر ایشان همواره سرمشقی برای هنرمندان جوان بود و اصالت هنر و تئاتر را به آن ها یاد می‌داد.»

در ادامه، مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران نیز درگذشت ولی‌الله شیراندامی را به خانواده این هنرمند فقید و خانواده هنر تسلیت گفت.

در پایان نیز افروز نادروندی، همسر زنده یاد شیراندامی، در حالی که بسیار متأثر بود، گفت: «از طرف همسرم از همه شما عزیزان تشکر می‌کنم.»

پس از این سخنان، حاضران در مراسم پیکر زنده یاد ولی الله شیراندامی را به سمت خانه ابدی، تشییع کردند.

۵۷۵۷

کد خبر 1348621

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =