به گزارش خبرآنلاین، علی ربیعی سخنگوی دولت امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص مهمترین مصوبات جلسه هیئت دولت، گفت: ۵ هزار میلیارد تسهیلات برای ۴۰ هزار بازنشسته کشوری و لشکری اختصاص داده شد که در اختیار بانک مسکن قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه امروز تصمیم مهم دیگری درباره مناطق مرزی کردستان و آذربایجان غربی اتخاذ شد، افزود: در این جلسه تصمیم گرفته شد که جاذبه های کولبری پایین بیاید و جاذبه ها را به سمت بازارچه های مرزی سوق دهیم که با سهولت بیشتری کالا وارد شود.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و فارس بخوانید؛
* اقلامی که بتواند سودآوری داشته باشد، در قالب بیش از ۱۰۰ قلم پیشنهاد شد که بتواند اثر گذار باشد. با توجه به ظرفیت مبادلات و سختی کار در بازارچه های مرزی و اخذ گمرک، ۱۵ درصد سود بازرگانی برای بازارچه های مرزی تخفیف اختصاص داده شد.
* ساماندهی مرزنشینان در جلسه هیئت وزیران مورد بحث قرار گرفت و به کمیسیون اقتصاد رفت و امیدواریم در سالهای باقی مانده دولت بتوانیم سرمایه گذاری جدید داشته باشیم. در مورد فروش املاک دولتی هم صحبت شد و قرار شد وزارت اقتصاد خود املاک را انتخاب کند.
* نوع بنزین ما با کیفیت است، این کار از سال ۷۶ شروع شد و مشکل اصلی از احتراق سوخت در موتور است.
* {در پاسخ به این پرسش که آمار اعلام شده توسط رویترز درباره کشتههای حوادث اخیر چقدر واقعیت دارد؟}: اینها سازمانهای شناخته شده و دروغگویی هستند که به انتشار این دروغها عادت دارند. آنها به انسانها نگاه فلهای میکنند.
* شاید اشکال از ماست که باید به سرعت آمار تفکیک شده و اسامی را اعلام کنیم. این کار در حال انجام است اما باید با دقت باشد. این آمار اعلام خواهد شد.
* {در پاسخ به این پرسش که آیا در اعلام این آمار تاخیر بیش از حدی انجام نشده است}: من در جریان تفکیک آمار نیستم و نمیدانم چه مشکلی وجود دارد اما این آماری که اعلام شده بسیار غلوآمیز است و من آن را به شدت تکذیب میکنم.
*{ با اشاره به بیانیه حقوق بشری اتحادیه اروپا در قبال ایران}: ما دولتی نیستیم که مسائل داخلی خود را کتمان کنیم. ابعاد حادثه آبان ماه معلوم خواهد شد، اما آن سازمانها هم سیاستهای دوگانه دارند و برخی اتفاقات را اصلا نمیبینند. رئیس جمهور آمریکا در قبال کشته شدن یک خبرنگار در یک کشور دیگر گفت: چیز مهمی نیست اما ما درباره این مسائل از آن سازمانها حساستر هستیم و آن بیانیه را مداخله در امور داخلی خود میدانیم. جاری شدن خون از بینی حتی یک ایرانی درد همه ماست.
* گزارشهای حقوق بشر ۲ اشکال دارد یکی اینکه ما درست گزارش نمیدهیم، به طور مثال درباره زنان امروز بحث شد و نمیدانم به چه علت ما آمار ندادیم از هر دستگاه امنیتی پرسیدیم گفتند ما منع نکردیم، اما پیگیری کردیم متوجه شدیم، مثلا حراست یک دستگاهی مانع شده درحالی که هیچ قانون و مقرراتی نداشتیم.
* درست است که هنوز مسیر زیادی برای بهبود وضع زنان وجود دارد، اما حضور زنان در دانشگاهها و اشتغال در ارگانهای مردم نهاد که آمار دقیقی ارائه نشده است را نباید نادیده گرفت.
* {با اشاره به اینکه برخی سازمانها هم معمولا گزارشهای منفی، دروغ و جعلی ارائه میدهند}: بخشی هم از این گزارش ها، سیاست زده است البته این دلیلی نمیشود که تلاشهای داخلی برای بهبود وضعیت برای همه ایرانیان را ادامه ندهیم.
* خوشبختانه تراز تجاری ما در ۹ ماه امسال مثبت شده است و در این بازه زمانی ما ۳۱ میلیارد و ۹۰۲ میلیون صادرات و ۳۱ میلیارد و ۸۳۶ میلیون واردات دلار داشته ایم که نشان دهنده تراز مثبت است.
* هیئت وزیران کماکان تاکید کردند که در خصوص بخشی از واردات که به ساخت داخلی کمک میکند برنامه ریزی مجددی داشته باشیم و دائم این موضوع را دنبال کنیم.
* {درباره اظهارات «مهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی پس از سفر رئیس جمهور به این کشور}: این اظهارات برای ما حائز اهمیت بود. آقای مهاتیر محمد پس از این اجلاس اقدام برای تعیین ارز مشترک بین ایران، ترکیه، قطر و مالزی را اعلام کرد که جزو برنامههای ما بوده است و از آن استقبال میکنیم. امیدواریم بتوانیم جایگزینی برای دلار در تبادلات بین این کشورها ایجاد کنیم.
* { در پاسخ به سوالی مبنی براینکه احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است اواخر سال گذشته رئیس جمهور از طریق وزیر اقتصاد پیامی در خصوص FATF به مجمع ارسال کرده است}: موضع دولت در این باره از سوی وزرای خارجه و اقتصاد و معاون حقوقی رئیس جمهور اعلام میشود.
* ما کماکان مصرانه معتقدیم تصویب این لوایح به بهبود وضع ایران کمک میکند و با تئوریهای «آب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب» کاملا مخالف هستیم.
* دولت تصویب دو لایحه مربوط به FATF را به مصلحت کشور میداند و امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نیز به دیدگاههای دولت در این زمینه توجه کند
2727
۲۷۲۱۵
نظر شما