مراسم تشییع پیکر مرحومه اعظم طالقانی روز جمعه دهم آبان ساعت 9 صبح از محل موسسه اسلامی زنان واقع در خیابان سعدی شمالی، خیابان برادران قائدی (هدایت) برگزار می شود.
طالقانی که از مدتی پیش بر اثر عارضه مغزی در یکی از بیمارستانهای تهران بستری بود در ساعات پایانی روز گذشته به دیار باقی شتافت.
اعظم طالقانی از مبارزان دوران ستمشاهی بود که پس از انقلاب به عنوان یک فعال سیاسی جامعه زنان انقلاب اسلامی را تاسیس کرد و تا پیش از فوت دبیرکلی این تشکل را نیز بر عهده داشت. وی همچنین نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی و فرزند آیتالله سید محمود طالقانی نخستین امام جمعه تهران بود.
پیامهای تسلیت شخصیتها و احزاب سیاسی
رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت اعظم طالقانی را تسلیت گفت.
در پیام علی لاریجانی آمده است: درگذشت سرکارخانم اعظم طالقانی، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی و از مبارزان دوران ستمشاهی را به بیت مرحوم آیت الله طالقانی ، خانواده گرامی ایشان و سایر بستگان تسلیت عرض کرده از درگاه خداوند متعال برای آن مرحومه مغفوره رحمت و آمرزش و برای بازماندگان صبر و اجر طلب می کنم.
«اعظم طالقانی» فرزند آیت الله طالقانی و از بانوان مبارز انقلاب که در یکی از بیمارستانهای تهران بستری بود، شامگاه چهارشنبه ۸ آبان، دار فانی را وداع گفت.
پیام تسلیت خانواده آیت الله شهید بهشتی
متن پیام بدین شرح است:
انا للله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت مرحومه مغفوره، سرکار خانم اعظم طالقانی، تألم و تأثر همه کسانی که او و خاندان معزز آیت الله طالقانی را از دور و نزدیک می شناختند برانگیخت. بانویی که پیش و پس از انقلاب اسلامی لحظهای از کوشش برای اعتلای زیست مسلمانی باز نماند و صبورانه، بیمهریها را از همه سو به جان خرید. نام اعظم طالقانی با سیاستورزی جامعه محور، آزادگی، مدارا و رسیدگی به محرومان و نیازمندان و تلاش برای توانمندسازی آنان و حضور پررنگ زنان در عرصه اجتماع عجین شده و نامیراست. درگذشت آن بانوی گرانقدر را به خانواده محترم ایشان و همه بازماندگان تسلیت عرض می کنیم و از خدای مهربان برای روح بلندش آرامش و برای بازماندگان شکیبایی خواهانیم.
خانواده شهید آیت الله دکتر بهشتی
پیام تسلیت محمدرضا عارف به مناسبت درگذشت اعظم طالقانی
الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ
خبر درگذشت بانوی گرانقدر،قرآن پژوه و از شخصیتهای برجسته سیاسی کشورمان ،سرکار خانم سیده اعظم طالقانی، برای اینجانب تلخ و اندوهبار بود.
خانم اعظم طالقانی ،میراث دار ارزشمند پدر بزرگوارشان ،آیت الله سید محمود طالقانی بودند.ایشان در قبل از انقلاب به عنوانی یک چهره مبارز و انقلابی و به تبعیت از پدرشان که پدر همه امت مبارز و آزادیخواه بود مدتها در زندان رژیم ستمشاهی رنجهای فراوان متحمل شدند و در بعد از انقلاب اسلامی تلاش کرد روش و منش آیت الله طالقانی را با انتشار آثار ایشان در جامعه نشر دهد که الحق در این راه موفق بودند.
خانم اعظم طالقانی با تاسیس تشکلی سیاسی و انتشار نشریه ای وزین و با روشی مصلحانه فعالیت سیاسی خود را با دفاع از حقوق زنان ادامه دادند و در راه توانمندسازی زنان و کار آفرینی برای آنان بویژه در نقاط محروم کشور تلاش فراوانی کردند.
فقدان این بانوی آزادیخواه مطمئنا ثلمه ای جبران ناپذیر برای ما که دوست دار آیت الله طالقانی و خانواده ایشان هستیم می باشد.
صمیمانه درگذشت سرکار خانم اعظم طالقانی را به فرزندان،اخوان گرامی و خواهران ارجمند ایشان تسلیت عرض می کنم و از خداوند قادر متعال برای آن بانوی والامقام علو درجات و همنشینی با حضرت فاطمه زهرا(س) مسالت دارم.
پیام تسلیت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در پی درگذشت سرکارخانم اعظم طالقانی
به نام خدا
انالله و انا الیه راجعون
یا ایتها النفس الطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه فادخلی فی عبادی و ادخلی جنتی
روح پاک مبارز خستگی ناپذیر، پارهتن مرحوم آیتالله طالقانی، سرکار خانم اعظم طالقانی به دیدار حق شتافت و در جنةالمأوا سکنی گزید.
مصیبت درگذشت آن بانوی پرتلاش را به خانواده و علاقمندان او و نیز ملت شریف ایران تسلیت میگوییم.
برای اعظم طالقانی نباید و نمیتوان به یک پیام تسلیت کوتاه و معمول بسنده کرد. از او باید بسیار گفت و بسیار شنید.
او تحت تربیت پدری روحانی و آزادیخواه رشد یافته بود و در همراهی با پدر زندان طاغوت را کشید و طعم شکنجه جلادان را چشید و صبورانه تحمل کرد. او به عنوان یک زن مبارز در قبل و بعد از انقلاب نقش بی بدیلی در ترسیم چهره زن در جایگاه اصیل آن در جامعه ایران داشت و الگوی برجستهای برجای گذاشت.
او نه تنها راه پدر را ادامه داد، بلکه در منش سیاسی و مبارزاتی خود به گونهای رفتار کرد که چهرهای مستقل از خود به عنوان یک زن مسلمان آزاده و دوستدار وطن ارائه کرد و با وجود بیماری و مشکلاتی که در خانواده برای نگهداری از فرزند بیمارش داشت، هیچگاه از پای ننشست.
او چه در زمانهای که پیامش را در صفحات «پیام هاجر»به جامعه و زنان ایران میرساند و چه در روزهایی که با همه سختیها و کمفروغیهای مطبوعات در ایران، سخنش را در «پیام ابراهیم» میگفت و چه در تلاشی که برای تداوم فعالیت تشکل مطبوعش «جامعه زنان انقلاب اسلامی »داشت، همه و همه گویای مشئ امیدوارانه، مؤمنانه و مداوم او برای پاسداری از ارزشهای ملی و مذهبی بود که به آن باور عمیق داشت.
اما همه نستوهی اعظم طالقانی به اینها خلاصه نمیشد، او یک ویژگی برجسته دیگر نیز داشت که او را به عنوان یک نماد برای زنان مسلمان آزادیخواه، عدالتطلب و اصلاحجو تبدیل کرده است.
او در تلاشی مکرر و خستگی ناپذیر حتی اگر مجبور بود با واکر در صحنه حاضر شود، این پیام را به زنان و مردان ایران میرساند که دین رحمانی اسلام و آموزههای آن در ایفای مسئولیت انسانی، دینی و اجتماعی هیچ تفاوتی بین زن و مرد قائل نیست و به همین دلیل هم مکرر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام میکرد که بگوید : « در اسلامی که من به آن باور دارم زن هم رجل سیاسی است.» و گفته بود؛ تا زنده است این راه را ادامه خواهد داد.
اعظم طالقانی سعی داشت که بگوید ؛«هیچ جامعهای با خانهنشین کردن زنان به رشد و تعالی نخواهد رسید.»
او هم راه پدر را زنده نگاه داشت و هم تصویری از زن مسلمان که پدر به آن باور داشت را به جامعه امروز ایران ارائه کرد.
روحش شاد، نامش ماندگار و راهش پر رهرو باد.
پیام تسلیت محمدجواد ظریف
درگذشت سرکار خانم اعظم طالقانی از مجاهدان و مبارزان نسل اول انقلاب را به بیت مرحوم آیت الله طالقانی، خانواده، دوستان و عموم ملت شریف ایران تسلیت عرض می کنم و برای آن مرحومه شادی روح و علو درجات از خداوند متعال مسئلت می نمایم.
2727