ممنوعیت موتورسواری زنان، دامن اورژانس اجتماعی را می‌گیرد؟

«شاید مهمترین نقش اورژانس اجتماعی و خانه‌های امن با وجود همه اشکالات و محدودیت‌ها، تولید گفتمان ضد خشونت، ایجاد فضای حمایت از زنان، تولید بازدارنده‌های خشونت و افزایش هزینه ارتکاب خشونتی است که با پیگیری‌های حقوقی و تعامل با دستگاه قضا انجام می‌گیرد. نگاه ما به تقویت نهاد خانواده است؛ خانواده سالم خانواده‌ای است که وظایف خودش را به خوبی انجام دهد. وظیفه ما این است که به کمک خانواده بیاییم تا خانواده بحث جامعه‌ پذیری و تربیت کودکان را به خوبی برعهده بگیرد. برای ما وجود امنیت در خانواده‌ها مهم است.»

الهه محمدی: زوجین متقاضی طلاق، افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، کودکان کار و خیابان، همسران و کودکان آزاردیده، دختران و پسران فراری از منزل، کارگران جنسی؛ چند سالی است که این آدم‌ها وقتی به بحران می‌خورند به جای اینکه سکوت کنند یا ندانند که چه شماره‌ای را برای حمایت کردن از خودشان بگیرند، می‌دانند که می‌توانند ۱۲۳ را شماره‌گیری کنند تا کارشناسان اورژانس اجتماعی به سراغشان بروند. هرچند شاید این اورژانس مثل اورژانس پزشکی یا ۱۱۰ بین مردم شناخته شده نباشد، اما دیگر سالهاست که مردم در خیابان، ون‌های این اورژانس را می‌بینند که با کارشناسان اغلب زن به این سو و آن سو می‌روند تا شاید باری از دوش خانواده‌ای درگیر با اعتیاد بردارند، مرهمی بر زخم زنان و کودکان خشونت‌دیده باشند یا برای کارگران جنسی چاره‌ای بیندیشند.
 ۲۲ سال از تاسیس این اورژانس می‌گذرد و گرچه در این سال‌ها تعداد ون‌ها، کارشناسان و خدمات این اورژانس بیشتر شده اما آسیب‌های اجتماعی همچنان زیاد است و امکانات آن‌ها در برابر این آسیب‌ها همچنان کم.
اما رییس اورژانس اجتماعی کشور از طرح‌هایی می‌گوید که می‌تواند بیش از پیش به کمک این اورژانس بیاید؛ از موتوری کردن نیروهای این اورژانس تا تصویب لایحه تامین امنیت زنان که به تازگی از سوی قوه قضاییه به دولت فرستاده شده است.
 

۷۰ درصد نیروهای اورژانس اجتماعی زن هستند

ون‌های اورژانس اجتماعی در طول سال‌های گذشته توانسته‌اند بعد از تماس شهروندان به موضوعات مختلفی رسیدگی کنند؛ از اعلام خودکشی تا همسرآزاری و خشونت علیه کودکان. اما آنطور که رضا جعفری، رییس اورژانس اجتماعی به خبرآنلاین می‌گوید، تعداد اتوموبیل‌های این اورژانس کفاف رسیدگی به آسیب‌های موجود در شهرها را به ویژه تهران را نمی‌دهد؛ «یکی دیگر از برنامه‌های ما بحث موتوری کردن اورژانس اجتماعی است. لذا جهت تسریع و سهولت دسترسی به افراد در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی بویژه در موارد اقدام به خودکشی و خشونت‌های خانگی مانند کودک آزاری، بحث موتوری کردن خدمات اورژانس اجتماعی ضروری است اما محدودیت عمده‌ای که در این زمینه  وجود دارد این است که ۷۰ درصد از همکاران ما در اورژانس اجتماعی زن هستند. بعنوان مثال  برای انجام ماموریت‌ها از طریق موتور باید دو  نفر از خانم‌ها  اعزام شوند که در شرایط فعلی بدلایل گوناگون امکان‌پذیر نیست لذا  به فکر چاره‌جویی برای حل این مشکل هستیم  تا  با رعایت جمیع جهات بتوانیم این مساله را حل کنیم.»

لایحه تامین امنیت زنان فرهنگ‌ساز است

خشونت خانگی علیه زنان مدت‌هاست که جزو رتبه های نخست انواع خشونت در کشور است؛ خشونتی که دامن طیف‌های سنی مختلفی از زنان کشور را می‌گیرد و البته هنوز قانون جامع و کاملی برای حمایت از این زنان وجود ندارد. ۷ سال پیش بود که معاونت زنان و خانواده رییس جمهور لایحه‌ای را برای حمایت از این زنان تدوین کرد و بعد از اینکه سال‌ها این لایحه در قوه قضاییه مانده بود، چند روز پیش به دولت ارسال شد تا به مجلس ارجاع شود. بخش مهمی از این لایحه درباره خشونت‌های خانگی تنظیم شده و در این زمینه جرم‌انگاری‌هایی صورت گرفته است.

جعفری خشونت‌های خانگی را یک آسیب اجتماعی جدی می‌داند و معتقد است باید برنامه‌های  پیشگیرانه، مداخلات  همه جانبه و یکپارچه  جهت کنترل و کاهش آن  طراحی و اجرا کرد؛ «زیرا خشونت خانگی بصورت شبکه‌ای در تولید و بازتولید سایر آسیب‌های اجتماعی از جمله  خودکشی، اعتیاد، طلاق، فرار از منزل و...نقش دارد. از طرف دیگر همسرآزاری فقط متوجه زنان قربانی خشونت نخواهد بود و عواقب آن می‌تواند سایر اعضای خانواده از جمله فرزندان را دربر گیرد. بعنوان مثال  گروه زیادی از فرزندان در چنین خانواده‌هایی شاهد خشونت هستند که اثراتی مشابه تجربه خشونت مستقیم دارد و می تواند بر روی عملکرد شناختی، روانی_ عاطفی و تحصیلی آن‌ها اثرات مخربی داشته باشد.»

او یکی از عوامل بازدارنده برای کاهش خشونت علیه زنان در خانواده‌ها را اجرایی شدن لایحه تامین امنیت زنان می‌داند؛ «قوانین یک میثاق ملی است و نمادی از جهان بینی و نگرش جامعه نسبت به زنان و کودکان است. جامعه‌ای که دردمند است و  به جایگاه و منزلت زنان و دختران و کودکان می‌اندیشد حتی بروز یک مورد خشونت را برنمی‌تابد و به فکر و اندیشه رفع و دفع خشونت برمی‌آید. باید  صادقانه اعتراف کنیم که اقدمات خوب و ارزشمندی در سالیان اخیر جهت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در کشور ما انجام گرفته که حداقل در بین کشورهای منطقه و سایر کشورهای در حال توسعه بی‌بدیل و بی‌همتا است. ما شاهد عینی اعتراف مسوولان و کارشناسان بازدیدکننده خارجی از این مراکز هستیم که خود فاقد چنین برنامه‌ها و امکاناتی در کشورشان بودند. خوشبختانه هم در نگاه و سیاست حاکمیتی و هم در طرح‌های عملیاتی، کارنامه موفقی وجود دارد. تصویب این لایحه می‌تواند گامی بلند  جهت تامین امنیت و محافظت از حقوق حقه زنان  باشد.»

پذیرش سالیانه ۲۷۰۰ نفر در خانه‌های امن

چندسالی از راه‌اندازی خانه‌هایی برای حمایت از زنان تحت تاثیر خشونت خانگی و فرزندان تحت حضانت آن‌ها می‌گذرد تا در یک مکان جدید از خدمات مختلفی بهره‌مند شوند.

رییس اورژانس اجتماعی می‌گوید که در بخش حمایت از زنان در معرض خشونت و خشونت‌دیده در حال حاضر تعداد  ۸ خانه امن دولتی  و ۱۹ مرکز غیردولتی برای زنان و فرزندانشان با رعایت شرایط سنی راه‌اندازی شده است؛ «مدت زمان اقامت در این مراکز ۴ ماه است که با تشخیص کمیته تخصصی برای یک دوره دیگر قابل تمدید است. برای دختران محدوده سنی وجود برای پذیرش وجود ندارد و پسران نیز تا سن بلوغ می‌توانند در کنار مادران خود باشند در غیر این صورت در سایر مراکز ساماندهی خواهند شد.»
او ادامه می‌دهد: «سالیانه چیزی حدود  ۲۷۰۰  نفر در خانه‌های امن پذیرش می‌شوند و با توجه به سیاست توسعه این مراکز که با مشارکت سمن‌های فعال و علاقمند در این حوزه انجام می‌گیرد  هر ساله شاهد افزایش ظرفیت این مراکز در کشور هستیم. خشونت خانگی مثل یک کوه یخ است و تنها موارد کمی از میزان بروز آن گزارش می‌شود و تعداد محدودی از قربانیان خشونت پیگیر حقوق خود هستند در حالیکه بخش عمده‌ای از خشونت بدلیل آنکه در فضای خصوصی  و دور از چشم مجریان قانون  صورت می‌گیرد، پنهان می‌ماند. با همه این ویژگی‌ها و شرایط، جهت  تامین امنیت و آرامش و کمک به کارکرد مطلوب خانواده، باید سعی کنیم که خشونت خانگی از نوع همسرآزاری را در همه ابعاد  آن از جمله جسمی، روانی، غفلت و...  کاهش دهیم. اهم خدمات ارایه شده به گروه‌های هدف شامل پرداخت کمک هزینه مسکن با مشارکت کمک خیرین، پیگیری های حقوقی، درمانی، برگزاری انواع  کلاس‌های آموزشی از جمله آموزش مهارت‌های زندگی برای زنان و فرزندان، درمان اختلالات روانی یا سوء مصرف مواد مرتکبین خشونت، آموزش نحوه تعامل با همسر و فرزندان و سایر موارد است.»

تولید گفتمان ضدخشونت در خانه‌های امن

آنطور که رییس اورژانس اجتماعی می‌گوید، هدف خانه‌های امن در وهله اول تامین فضای امن و محافظت از زنان در مقابل خشونت و بعد از آن کمک به تعالی و تحکیم بنیان خانواده است؛ «چرا که ما اعتقاد داریم حفظ یک خانواده آشفته، پرتنش وهمراه با خشونت نمی‌تواند کمکی به رشد اعضای آن، تربیت نسل سالم و خلاق بعنوان موتور محرکه توسعه داشته باشد بلکه هزینه های سنگینی در حوزه های قضایی _ انتظامی، درمانی، اموزشی  و... است. یکی از برنامه‌های سازمان اتخاذ رویکرد مداخلاتی و درمانی توامان به قربانیان و مرتکبین خشونت است زیرا غفلت از هرکدام می‌تواند منجر به بازتولید چرخه معیوب خشونت و عقیم ماندن سرمایه‌گذاری‌ها شود.»

سالیانه چیزی حدود  ۲۷۰۰  نفر در خانه‌های امن پذیرش می‌شوند و با توجه به سیاست توسعه این مراکز که با مشارکت سمن‌های فعال و علاقمند در این حوزه انجام می‌گیرد  هر ساله شاهد افزایش ظرفیت این مراکز در کشور هستیم. خشونت خانگی مثل یک کوه یخ است و تنها موارد کمی از میزان بروز آن گزارش می‌شود و تعداد محدودی از قربانیان خشونت پیگیر حقوق خود هستند در حالیکه بخش عمده‌ای از خشونت بدلیل آنکه در فضای خصوصی  و دور از چشم مجریان قانون  صورت می‌گیرد، پنهان می‌ماند.

او ادامه می‌دهد: «اقدام دیگری که البته نقش دستگاه‌های فرهنگی مانند آموزش و پرورش، صدا وسیما و تبلیغات اسلامی در کاهش آن پر رنگ‌تر است، تغییر نگرش نسبت به قابلیت‌ها و حقوق زنان است. بعنوان مثال در فرهنگ مردسالار و پدرسالار بهای کمی به زنان داده می‌شود، انواع خشونت نسبت به زنان اعمال می‌شود در حالیکه در دین مبین اسلام و سیره ائمه اطهار، زنان و دختران جایگاه رفیعی و بالایی در خانواده دارند و همواره به رعایت حرمت و کرامت زنان توصیه اکید شده است. شاید مهمترین نقش اورژانس اجتماعی و خانه‌های امن با وجود همه اشکالات و محدودیت‌ها، تولید گفتمان ضد خشونت، ایجاد فضای حمایت از زنان، تولید بازدارنده‌های خشونت و افزایش هزینه ارتکاب خشونتی است که با پیگیری‌های حقوقی و تعامل با دستگاه قضا انجام می‌گیرد. نگاه ما به تقویت نهاد خانواده است؛ خانواده سالم خانواده‌ای است که وظایف خودش را به خوبی انجام دهد. وظیفه ما این است که به کمک خانواده بیاییم تا خانواده بحث جامعه‌ پذیری و تربیت کودکان را به خوبی برعهده بگیرد. برای ما وجود امنیت در خانواده‌ها مهم است.»

23/۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1301980

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    89 19
    فعالیتهای اجتماعی زنان درهیچ حوزه ای منع نداردمگرخودشان تشخیص دهنددرآن حوزه واردشوندیعنی صلاحدیدخودخانمها عامل منع ورودبه یک عرصه است . خانمهاهمانندآقایان حق دارنددرهمه حوزه های اجتماعی شرکت کنند و هیچگونه محدودیتی برای خانمهاوجود ندارد.خداوندمتعال همه انسانهاراازادومختار وباحقوق برابرآفریده تادرزندگی مادی مراحل تکامل روحی خودراطی کنندودر نهایت به روح اعلی خداوند بزرگ بپیوندند.حال نقش برخی مردونقش برخی زن تعریف شده وگرنه همه انسانهادرنزدخداوندازحقوقی برابربرخوردارهستند.متاسفانه تفکرات تاریخی مردسالاری که ناشی از قدرت جسمی وفیزیکی مردان وقدرت اقتصادی مردان است موجب شده که زنان را جنس درجه دوم درنظر بگیرندونحوه زندگی خانوادگی واجتماعی آنان را تعیین وتکلیف کنندوحقوقی را که برای مردان قائلند برای زنان قائل نباشندوحقوق خانوادگی واجتماعی آنان راتضییع کننددر حالیکه حقوق اجتماعی زنان دردین اسلام برابرحقوق مردان یاعادلانه متناسب بانقش خانوادگی واجتماعی آنان تعیین شده است.
    • CZ ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      49 24
      حق زنان داره همه تضییع میشه و هر حرکتی در این زمینه محکوم شده به سکوت
    • CA ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      60 55
      زنان ایرانی وقتی بحث آزادی های اجتماعی و حجاب و موتور سواری مطرح میشه غربی میشن و اندازه زن غربی آزادی میخوان. وقتی صحبت مهریه و نفقه گرفتن و تامین مسکن میشه کاملا مسلمان و سنتی و شرقی میشن. وقتی صحبت حق سر کار رفتن میشه کاملا غربی میخوان باشن. وقتی صحبت از این میشه که زنان شاغل غربی به اندازه مردانشون در مخارج و مسکن سهم دارن؛ کاملا شرقی و ایرانی میشن!!! همیشه هم خر را میخوان هم خرما را. هم امتیازات زن غربی را میخوان داشته باشن هم امتیازات زن سنتی ایرانی را. همزمان نه مسئولیتهای زن غربی را میخوان داشته باشن نه وظایف و مسئولیت زن ایرانی را!!
    • از پرسنل اورژانس CA ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      36 26
      اورژانسی ها قشر زحمت کشی هستند که چه مردانشون و چه زنان شون دارند بی ادعا شب و روز کار میکنن. به قدر کافی هم مرد برای موتورهای اورژانس وجود دارد.
    • CA ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      35 49
      ما کارکنان اورژانس نیاز به وکیل و وصی نداریم. خودمون نیاز باشه بلد هستیم اعتراض کنیم. نیاز به موتورسوار زن هم نداریم. مردان مون کافی است برای این کار. زان ما در بخش های دیگر دارند انجام وظیفه میکنن.
    • AE ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      3 12
      هفده و پنجاه و یک تا هیجده و یازده کانادا خوش میگذره اونجا تو اورژانس کار میکنید حقوق چطوره خوب حقوق میدن ؟
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    44 3
    توپ در زمین ماست 25% رشد نقدینگی تورم 40% و افقی مبهم از آینده اقتصادمون
    • US ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      12 8
      چه ربطییی دارهه؟
    • IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      9 8
      سوال منم هست که چه ربطی داره
    • IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      4 3
      ربطش تو اینه که مشکل ما موتور سواری زنان و ورود بانوان به ورزشگاه نیست! انقدر با این مسائل سطحی حواستون پرت نشه از مسائل اصلی!! البته شایدم از قشر مرفهید که مشکلتون اینهاس
  • زینب IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    27 19
    اینقدر که به این بحثها می پردازید به خصوصی سازی ها و نقش....اطرافیان وزرا و سفره ی خالی کارگران و هزینه های سرسام آور جامعه برای اقشار متوسط و ضعیف هم بپردازید لطفا خبر آنلاین بچاپ لطفا
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    97 10
    ایکاش موتورسواری مردان هم ممنوع میشد
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    73 9
    واقعا دلیل اینکه به زن ها گواهینامه موتور نمیدن رو نمیفهمم.
    • IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      73 5
      مردم توی ساده ترین حقوق دست و پا بزنن که حقوق اصلی هم فراموش بشه و نوعی کنترل محسوب میشه
    • IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
      13 1
      یه کم در موردش فکر کنی می‌فهمی یعنی فرق نمیکنه پدر شما راننده موتور باشه، مادرت ترک موتور ... یا مادرت تنها راننده موتور باشه؟
    • FR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
      31 2
      مردها گواهینامه موتور دارن چون باهاش کار میکنن و پیک موتوری مشن از صبح تا شب سرما و گرما جون میکنن... زنها گواهینامه بگیرن که چی بشه؟؟ دقیقا کاربردش چیه براشون. فکر پشتش فقط کم نیاوردن از مردهاست. همین
  • CZ ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    34 7
    دم اورژانس اجتماعی گرم، امیدوارم این مشکل حل بشه برای کارشناساشون
  • IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    72 5
    بنظرم گير دادن به خانمها بابت پرت كردن حواس از اختلاس هاست ولي جواب نداده و نميده
    • IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      30 0
      ديگه فكر نكنم شگردي باشد كه عده ای به کار نبرده باشن
    • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      37 2
      به هر دري ميكوبند و دست و پا و تقلا ميكنند كه حواس مردمو پرت كنند ولي بي فايده است
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    40 0
    چرا به محتكرين مسكن گير نميديد
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    93 13
    چرا همه میتونن سوار موتور بشن زنا نمیتونن؟ واقعا مسخره است
    • IR ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      2 7
      تو اینو بگو چطور زن میتونه پشت موتور بشینه ولی جلو نه!
    • IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
      3 0
      نکته اینه که زنا ترک موتور میتونن سوار بشن ولی جلو نمیتونن سوار شن!!!
  • IR ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    25 3
    اورژانس اجتماعی تونسته کارهای خوبی بکنه اگر موتوری کردن نیروهاش میتونه کمک دهنده باشه باید به کارشناسان زنش گواهینامه داده بشه
  • زهرا CZ ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    27 10
    مصاحبه جالبی بود. من خودم با نیروهای اورژانس اجتماعی برخورد داشتم و تونستن به من خیلی کمک کنن
  • CZ ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    33 4
    چرا اینقدر مخالفت میشه با یه موضوعی که به نفع مردمه؟ چون ماموران اورژانس اجتماعی زن هستند؟ این چه منطقیه دیگه؟ چرا هرچیزی برای زن ها تو این کشور ممنوعه
  • محمد IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    56 4
    چرا واقعا موتر سواری برای خانم ها باید ممنوع باشه؟ الان نشستن ترک موتور برای خانم ها ایرادی نداره !!گرفتن دسته موتور ایراد داره فقط!!!!یکم احمقانه اس خدایی این موضوع
    • US ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      32 2
      دقیقاا!! چه فرقی داره واقعا؟
  • عاطفه IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    18 3
    چه عجب یه جا تو این کشور زن ها بیشتر از مردا بودن
  • US ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    26 64
    اصلا چرا باید زن‌ها سوار موتور شن وقتی رانندگی ماشینشونم مشکل داره
    • مهران RO ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      36 5
      اون افکار شماست که مشکل داره
    • joojoo IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
      3 4
      نه آقا مهران. افکار ایشون مشکل نداره...وقتی به وضوح دارم میبینم رانندگی زن ها چه اثر منفی ای روی عبور و مرور داشته و چقدر خود من و پدرم رو با سبک غلط و بی تسلط رانندگی شون به مشقت انداختن.....به این نتیجه میرسم که حرف ایشون درسته...
    • دختربابام IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
      3 0
      نه که موتورسواری مردها عالیه. قبلنا موتورسوارها عابر میدیدن ترمز میزدن الان عابر میبینن به جای ترمز کردن، گاز میدن سمتش. اینم از رانندگی آقایان
  • یوسفی IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    6 31
    اگه کارشناسان اجتماعی زن سوار موتور شوند اونوقت هر دقیقه راهنمایی و رانندگی باید کارشناسان خودش رو به محل تصادف اعزام کنه !؟ اون 70 درصد که میتونستن کمک اجتماعی برسونن باید رو تخت بیمارستان مشاوره بدن
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۶
    0 1
    واقعا آدم رنج میکشه وقتی تو سال ۲۰۱۹ هنوز تو ایران که غرق فساد اقتصادی و سو مدیریته ذهن و روان مردم رو درگیر این مسایل بی اهمیت میکنن تا یادشون بره که عمرشون چه جوری تلف شده و ثروتشون چه جوری به تاراج رفته
  • IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
    12 2
    کم موتور سوار مرد داریم که از سر و صدا و مزاحمت ها و خطر آفرینی هاشون عاصی شدیم ، حالا می خوایید زن ها رو هم بهشون اضافه کنید ؟ بابا این موتورهای هوندا رو با اون صدای مهیب و گوشخراشش جمع کنید، موتور سواری زن ها پیشکش.
  • رضا IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۷
    1 1
    بلا نسبت یسری از خانم ها اکثرا رانندگی با ماشینشون رو هواست حالا پ برسه به موتور سواریشون