۴۴ نفر
۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۹
چرا در ایران زنان درس می‌خوانند، مردان کار می‌کنند؟

پیشرفت زنان ایران با چه موانعی روبروست و از کجا ضربه می‌خورد؟ از دیدگاه‌های عقب افتاده فرهنگی و عرفی برای عقب راندن زنان؟ از تلاش برای در خانه نگه داشتن زنان و از طرفی بی‌ارزش شمردن کار خانگی؟ از سیاست‌های غلط اقتصادی و توجه نکردن به پیشرفت زنان برای ساختن جامعه‌ای برابرتر؟ از کجا؟

همین چند روز پیش بود که در تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران اعلام شد از هر چهار زن دانش‌آموخته دانشگاه در ایران حداقل یک نفر بیکار است. بطوریکه نرخ بیکاری زنان فارغ‌التحصیل دانشگاه ۲۵,۳ درصد است در حالیکه برای مردان این شاخص ۱۲,۴ درصد بوده است. آنطور که در گزارش مرکز آمار ایران از نرخ اشتغال در بهار امسال آمده، به ازای هر چهار مرد تنها یک زن در اقتصاد مشارکت دارد.

درحالی هرسال شاهد انتشار چنین گزارش‌هایی از سوی مرکز آمار هستیم که هرچند شاید در مقاطعی نرخ مشارکت اقتصادی زنان دانش آموخته در ایران رشد داشته اما اغلب زنان بخت دستیابی به شغل در مقابل مردان ندارند. شکاف های عمیق جنسیتی میان زنان و مردان همچنان زنان را عقب تر از مردان نگه داشته و بر نرخ بیکاری زنان چند برابر  بیشتر از نرخ بیکاری مردان دامن زده است.

گرچه نرخ رشد اشتغال زنان بعد از انقلاب روند مثبتی یافته است و می توان به افزایش نسبت زنان شاغل در کل شاغلان کشور از ۹/۸ درصد (سال ۱۳۶۵) به ۱/۱۲ درصد در سال ۱۳۷۵ اشاره کرد اما آمارهای هرساله نشان می دهند که زنان همچنان در پشت مردان در عرصه اقتصادی حرکت می‌کنند. زنان به واسطه تحصیلات عالیه، به دست آوردن برخی رده‌های مدیریتی میانی و کاهش نرخ بی‌سوادی زنان، گام‌های بلندی را برای پیشرفت بعد از انقلاب برداشتند اما باید اعتراف کرد که هنوز در جامعه ایران مردان بیش از زنان اهمیت دارند و این واقعیت برای جوانان و تحصیلکردگان بیشتر ملموس است.

اما پیشرفت زنان ایران با چه موانعی روبروست و از کجا ضربه می‌خورد؟ از دیدگاه‌های عقب افتاده فرهنگی و عرفی برای عقب راندن زنان؟ از تلاش برای در خانه نگه داشتن زنان و از طرفی بی‌ارزش شمردن کار خانگی؟ از سیاست‌های غلط اقتصادی و توجه نکردن به پیشرفت زنان برای ساختن جامعه‌ای برابرتر؟ از کجا؟

سالهاست که دیگر پاسخ به این سوالات چندان هم سخت نیست؛ پاسخ یکی است: از همه این‌ها؛ همه این عوامل دست به دست یکدیگر می‌دهند تا زنان همچنان در جوامع در حال توسعه ای همچون ایران جنس دوم باشند و پشت سقف‌ها شیشه‌ای بمانند. در واقع ما در یک جامعه مردسالار زندگی می‌کنیم و تمام تصمیم‌گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها از سوی مردان صورت می‌گیرد و تحول در این ابعاد از ضرورت‌های هر برنامه توسعه‌ای است. آرای مخالف نسبت به کار کردن زن‌ها، سیاست‌های استخدامی حذف کننده، سیاست‌های محدودکننده در انتخاب شغل و رشته تحصیلی و انتظار ایفای نقش‌های صرفا زنانه در فضای خانه از عواملی بوده‌اند که زنان را در این سال‌ها به عقب رانده‌اند.

هرچند در سال‌های اخیر موضوع عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه تصویب شده و حسن روحانی در ابلاغیه‌ای تمام وزارت‌خانه‌ها، موسسه‌ها، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی را ملزم کرده تا پایان این برنامه نسبت مدیران زن در پست‌های مدیریتی را به ۳۰ درصد افزایش دهند، اما به نظر حرکت در این مسیر مثل همیشه لاک پشتی است. گرچه در سال‌های اخیر تعدادی فرماندار، بخشدار، معاون وزیر، معاون شهردار، معاون مدیرکل و... از میان زنان انتخاب شده تا به قول خیلی از مدیران مرد، زنان در مدیریت‌های میانی کسب تجربه کنند اما با حسابی سرانگشتی هم می‌شود به فاصله تبعیض‌آمیز میان زنان و مردان در تمام نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی پی برد. تعداد کم و تاسف بار نمایندگان زن مجلس، نداشتن حتی یک وزیر زن، نبودن هیچ زنی در شورای نگهبان و یا مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... هم که دیگر جای خود.

هایدی هارتمن، فمینیست سوسیالیست، سال‌ها پیش گفته بود مردان برای حذف زنان از اغلب مشاغل با هم متحد شده‌اند تا خاطرجمع باشند که زن در حرفه‌هایی که به او عرضه می‌شود دستمزد کمتری دریافت می‌کند و مجبور است در درون خانواده همچنان به مرد متکی باشد. او می‌گوید مردان و سرمایه‌داری هر دو از این وضعیت سود می‌برند.

در واقع مناسبات مردسالارانه جاری در جامعه و دولت مردسالار، زنان را به عنوان رقیبی خطرناک بیشتر از هرچیزی به خانه برمی‌گردانند تا آن‌ها را مشغول شغل بی‌جیره و مواجب خانه‌داری کنند. شاید بتوان یکی از نمونه‌های عینی این مناسبات مردانه را مخالفت اغلب نمایندگان مرد مجلس دهم با طرح اختصاص یک ششم از لیست‌های انتخاباتی به زنان و تصویب نشدن آن دانست.

هرچند قاطبه فکری حاکم بر جامعه ایرانی کار را برای مردان باارزش‌تر از زنان می‌شمرد و مردان را نان‌آوران اصلی و جای زنان را در خانه می‌داند، هرچند توده زنان همچنان در جامعه ایرانی در حاشیه مناسبات اجتماعی و سیاسی نگه داشته می‌شوند و نقش آن‌ها در عرصه‌های اقتصادی نادیده گرفته شده است، گرچه وجود تبعیض در بازار کار موجب کاهش کارآیی نیروی فعال و ایجاد محدودیت اشتغال زنان شده است اما به نظر می‌رسد زنان بیشتر از هر زمان دیگری نمی‌خواهند تن به سیاست‌های حذف از عرصه عمومی دهند و وضعیت اقتصادی کشور آن‌ها را بیشتر از هرزمانی به بخش‌های غیررسمی بدون هیچ‌گونه نظارت و حمایتی هدایت کرده است. وضعیت اقتصادی‌ای که زنان کارگر را هم سالهاست جزو ارزان‌ترین نیروی کار در ایران قرارداده و بسیاری از آن‌ها بدون حق بیمه، مرخصی و با ساعات کار طولانی و  دستمزدی اندک روزگار می‌گذرانند و البته قدرت چانه‌زنی کمتری برای پیگیری مطالبات و حقوق صنفی خود دارند.

تقریبا ۶۲ سال پیش، موسسه گالوپ  در یک نظرسنجی از تعدادی از مردم در امریکا پرسید: «اگر شما بخواهید  یک کار جدید را شروع کنید آیا رییس زن را انتخاب می کنید یا مرد؟ » ۶۶٪  گفتند رییس مرد ؛ ۵٪ گفتند که رئیس زن را ترجیح می دهند؛ و ۲۵٪ هم گفتند برایشان فرقی نمی کند. شش دهه بعد  دوباره همین نظر سنجی  درسال ۲۰۱۲ انجام شد و ۳۳٪  از پاسخ دهندگان گفتند یک رییس مرد،  ۲۰%  رییس زن و ۴۶%  گفتند  برایشان فرقی ندارد.

از این آمار و ارقام می‌شود فهمید که نسبت به مدیریت زنان در جهان امروز تغییر نگرشی مبتنی بر شایسته‌سالاری به وجود آمده است. بر همین اساس گالوپ پیشنهاد می‌دهد که سازمانها باید استخدام مدیران زن را ترویج کرده و گسترش دهند. پیشنهاداتی که می‌تواند برای برنامه‌ریزان، مدیران و کارفرماها در ایران راهگشا باشد تا بیشتر موضوع نابرابری‌های جنسیتی در فرآیند توسعه را جدی بگیرند.

*کارشناس ارشد مطالعات زنان و روزنامه‌نگار

۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1283128

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 40
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آریا IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    زنان وقتی صحبت از فرصت های شغلی برابر کنند که عین مردان، وظیفه امرار معاش را قبول کنند، نفقه بدهند، مسکن را تامین کنند از جیب مبارک شان، ماشین زیر پای شان را با زحمت خودشون بخرند، در جامعه ای که قانون تامین نفقه و خرج زندگی و البته پرداخت مهریه را بر عهده مرد گذاشته حق اشتغال هم باید فقط برای مرد باشه. لذا این همه شغلی که همین الان زنان دارند هم زیادشون هست و باید به مردان داده شود. زنان باید این چنین لطف بزرگی که در جامعه بهشون شده که بدون اینکه وظیه نفقه بر عهده شون باشه شاغل هستند سپاسگذار باشند نه اینکه طلبکار باشند.
    • CZ ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      26 59
      تاسف آوره این دیدگاه، همینطوری فکرکردین که اینقدر عقب موندیم، وقتی جامعه مردسالار هست خود مردها هم ضرر می کنن پس تقصیر زنان نیست
    • IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      89 3
      اگر بنابه برابری باشه باید همه‌چیز بین خانم‌ها و اقایون برابر باشه ازجمله پرداخت مهریه،پرداخت هزینه زندگی ، سربازی و... اینجوری که نمیشه دختر و پسر همزمان از دانشگاه فارق میشن ولی پسر باید دوسال بره سربازی تا سنش از حدمجاز استخدام بگذره و خانوم ها همون کار رو بگیرند و هیچ کمکی هم توی مخارج زندگی نداشته باشن و طبق قانون مسخره عندالمطالبه هروقت اراده کنن مرد رو بندازن زندان!
    • سودابه SE ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      83 22
      من قبلا در ایران زندگی میکردم و پس از ازدواج ، چون همسرم تابعیت سوئد داشت با سوئد مهاجرت کردم. بنابراین وضعیت زنان هم در ایران و هم در اروپا را تجربه کرده ام. به نظرم در ایران زنان بی دلیل و بی اندازه اینقدر غر میزنند. با توجه به شرایط کلی جامعه ایران که بحران اقتصادی وجود دارد زنان در فشار خیلی کمتری نسبت به آقایان هستند. و در قانون مخصوصا درخصوص ازدواج امتیازهای زیادی به زن ایرانی داده اند که در خیلی از نقاط دنیان چنین نیست. حتی در غرب. نمیگویم همه چیز برایشان اوکی هست، ولی اگر مشکلی هست برای آقایان هم هست. همانطور که دوستان دیگر هم در این جمع گفته اند، وقتی قانون و عرف جامعه در درجه اول از مرد میخواهد خرج زندگی را بدهد، طبیعی است که وزنه اشتغال به سمت آقایان سنگینی بیشتری کند. و حتی وزنه تحصیلات تکمیلی هم همینطور. به عنوان یک زن میگویم در جامعه فعلی ایران، در بحث دفاع از حقوق زنان زیاده روی شده و از آن ور بام افتاده ایم. به طوری که باید کم کم جنبش های دفاع از حقوق مردان ایجاد شود.
    • US ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      27 18
      بنظر من زنان نباید از محیط آشپزخانه بیرون بیان چون اونوقت دنیا جای بهتری میشه
    • SE ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      51 11
      من نمی دونم مردهایی که مثل شما نظر میدن چه جور زن هایی رو دور و بر خودشون دیدن ولی اگر زن هایی که شما دیدین طرز فکر اینجوری دارن این رو به همه تعمیم ندین. در ضمن زنی که تو خونه کار می کنه هم کارش سخت و 24 ساعته اس و اگر بچه هم داشته باشه که دیگه یه واقعا کارش سخته. شما خودت با یک بچه کوچیک یه روز تمام سر و کله بزن ببین چه شکلی میشی. ما که یه عالمه زن و دختر جوون توی همکلاسی و دوست و اشنا دیدیم که دارن کار می کنن و اگر مجردن خودشون برای خودشون همه چیز می خرن از جمله جهیزیه تا به والدین شون فشار نیاد و اگر متاهل هستن با همسرشون زندگی رو می چرخونن تازه یک درصد زن های اروپایی هم حق و حقوق اجتماعی ندارن ولی انسانیت و دلسوزی دارن.چون الان بزرگترین قشر تو ایران کارمندن و اصلا با حقوق اقا به تنهایی نمیشه زندگی رو چرخوند.نمونه اش مادر خودم که سی سال پا به پای پدرم کار کرده و حتی خونه شخصی اش که ارث پدری اش بود رو محل زندگی خانواده کرد. بهتره عینک تون رو عوض کنید و یه کم بهتر نگاه کنین تا خیلی از این زن های سخت کوش و بی ادعا رو ببینین.
    • شمس تبریزی IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      15 1
      از کامنت خواهرمان از سوئد لذت برم و استفاده کردم
    • محسن IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
      10 0
      ببینید من به عنوان یک مرد از همین جامعه ای که هممون توش زندگی می کنیم نظر می دم. وقتی صحبت از نفقه و مهریه می کنیم باید در نظر داشته باشیم که زنان کشورمون هم از نابرابری های اجتماعی زیادی رنج می برند. اونا هم حق خروج از کشور رو ندارن، حق ولایت به فرزند رو ندارن، از طرفیت های مدیریتی کشور کم بهره اند. سطح حقوق پایین تری دارند. حق طلاق را به صورت پیش فرض ندارند. برای کار و غیره تحت اجازه شوهر هستند و غیره... دوستان هم جنس من، اگر زنان کشورمون پا به پای ما پیشرفت نکردند و بر مهریه و نفقه و غیره پافشاری می کنند چون ما طوری رفتار کریم که چشمشون به دست ما باشه... ما فرصت های کمتری بهشون دادیم و تو خونه محدودشون کردیم. این نتیجه عمل ما و پدران ماست. کمی عینک تعصب را کنار بگذاریم می بینیم که این دیدگاهمون ناشی از شرایط محیطیه. این که مردا در خیلی زمینه ها بهمون ظلم شده دلیلی نیست که ما این ظلم رو به زنان خانواده و جامعمون روا ببینیم.
  • آریا IR ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    ضمنا زنان وقتی درباره فرصت های شغلی برابر صحبت کنند که حاضر شوند همه مشاغل سخت و طاقت فرسا مثل رفتگری ، نانوایی در گرمای شدید تابستان، کار در کشتی و بندر در گرمای وحشتناک جنوب و کنار چاه نفت ، یا حفاری داخل تونل و کار معدن زیر سطح زمین و رانندگی جاده و کامیون و سرباز و نظامی بودن در شرایط سخت و صد نوع شغل طاقت فرسای دیگر را به عهده بگیرید، سوماً خانم ها دیدشون از شغل و کار این نباشه که فقط بخواهند زیر باد خنک کولر بنشینند و سنگینتر از موس کامپیوتر تکون ندهند و مثلا رئیس و مدیر باشند.. هر وقت این ها را در خودشون درست کردند ... صحبت از برابری شغلی کنند...
    • NL ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      28 30
      چقد راحت و بدون اطلاعات آمارگیری می‌کنید!!!!!!!!! کی گفته زنها همه مشاغل پشت میز نشینی میخوان؟ شما با چه اطلاعاتی همچین حرفایی می‌زنید؟ چقدر اطلاعات درمورد زنان کارگر و صاحب مشاغل سخت دارید که از سر شکم سیری همچین نظراتی میدید؟
    • IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      45 8
      آفرین بر آریا. صحیح گفتی
    • IR ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      5 3
      هلند نشین حکم رو به صورت کلی صادر میکنند نه موارد خاص،بدیهیه که اکثر مشاغل سخت و زیانبار کارکنانشون مرد هستند حالا شاید تک و توکی زنم توشون باشه
  • IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    به نظر میرسه نویسنده این متن بیش از اندازه مشغول تماشای خزعبلات بی بی سی فارسی با محتوای مشمئز کننده فمنیسیتی است. کاش میدونستین پشت این مسائل فمنیستی چه سیاست های کثیف و فاسدی هست
    • NL ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      34 23
      چه ربطی به فمینیست بودن داره؟ ینی بنظر شما نصف جمعیت این جامعه که زنان تشکیلش میدن نباید حقوق برابر داشته باشن؟
    • IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      20 33
      نظرات شما بیشتر مشمئزکننده است. جاهل واپسگرا
  • عطا IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    61 33
    زنان باید درس بخوانند تا فکرشان برای بچه داری و همسداری باز تر بشود نه اینکه بازار کار را از مردان بگیرند اگر مردها بیکار باشند هیچ ازدواجی رخ نمیدهد و جامعه به فساد کشانده میشود
    • NL ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      27 19
      فساد چه ربطی به اشتغال زنان داره؟ چرا جور همه مشکلات جامعه رو زنها باید به دوش بکشن و برای همه مسائل متهم شناخته بشن
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      31 34
      خیلی دوست دارید گکه فقط زنان بچه بیارن و بمونن تو خونه اما این اتفاق نخواهد افتاد. زن ها راه خودشون رو پیدا کردن و دیگر تن به سیاستهای مردانه و عقب مونده شما نمیدن.
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    146 7
    مشکل زنان در ایران اینه هم حقوق شرعی خودشونو میخوان و هم حقوق برابر با مرد به شکل مدرن و این امکان پذیر نیست
    • IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
      6 3
      متاسفانه مرد ها هم عادت کردند که گاهی از شرع کمک بگیرند گاهی از مشکلات اقتصادی و گاهی هم از عرف تا بتوانند همیشه حقی از زنی زایل کنند. این رفتار چندگانه هر روز بیشتر از پیش در بطن جامعه آشکار می شود. امیدوارم جمعیت زنان آگاه و مردان روشن اندیش فزونی گیرد تا هرگز هیچ حقی از هیچکس نه زن و نه مرد گرفته نشود.
  • NL ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    26 22
    کسانی که از قبول وظیفه امرار معاش صحبت می‌کنند، اطلاعی از آمار زنان سرپرست خانوارد دارند؟ شما می‌دونید چند زن در همین شهر تهران وظیفه امرار معاش خانواده رو دارند؟
    • یک آقا IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      44 10
      شما لطفا بگو در تهران چند نفر کارگر ساختمانی زن داریم؟ چندتا رفتگر زن داریم؟ چندتا جوشکار و آهنگر و تراشکار و صافکار و مکانیک زن داریم؟ چندتا کارگر آسفالت و قیرکاری زن داریم؟ چند چاه کن و مغنی زن داریم؟ چند راننده کامیون زن داریم؟ چند نانوای زن داریم؟ چند پیک موتوری زن داریم ... چند.... شغل با شغل خیلی فرق میکنه. دوستی که آن بالا گفت زنان دنبال پشت میز نشینی هستند راست گفته ... حتی در همان غرب که قبله آمال شما شده و افکار پوسیده فمنیستی تون از آنجا نشات گرفته، همه این مشاغل گفته شده بین زنان هم رایج هست. درک شما از غرب فقط طبق علایق و امیال تون هست نه طبق واقعیات.
  • CZ ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    25 42
    فرهنگ مردسالار به خود مردان هم بد می کند، زنان مجبورند برای اینکه در جامعه وارد شوند درس بخوانند و متاسفانه زن ها همچنان به عفب رانده میشن. تاسف آوره که تو زمونه ای که زن ها در کشورهای پیشرفته با مردها فرقی ندارن تو ایران باید اینطوری عقب بمونن.
  • NL ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    28 17
    والا الان که همه زنها دارند پا به پای شوهرهاشون کار می‌کنن، من نمی‎فهمم چرا بعضیا حقوق برابر رو مشروط بر نان آور بودن زنها می‌دونن :/
  • NL ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    30 20
    والا همین الانشم زنها کنار شوهراشون دارن هم کار بیرون انجام میدن هم کار خونه که متاسفانه از درک شما خارجه همچین چیزی... این مردها هستن که باید بخاطر این همه کاری که زنهاشون انجام میدن سپاسگذار باشن
  • مهران IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    45 15
    متأسفانه ایشون با دیدی فمینسیتی این مطلب رو نوشتن و از خبرآنلاین جای تعجب داره که چنین نوشته‌هایی رو منتشر می‌کنه. من مطالب قبلی ایشان در روزنامه‌ها و برخی مجله‌ها را خوانده‌ام. کاش از این ژست سیمون دوبواررانگارانه دست بردارند.
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    11 27
    یاددشات خوبی بود و خوب تنظیم شده بود
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    56 12
    درس خواندن خانم ها بخاطر چشم و هم چشمی بیشتر و رو کم کردن خانمهای دیگر است ضمن اینکه این درس ها نه تنها هیچ فضیلتی اضافه نمی کند بلکه صرفا توقعات انها را بالاتر می برد
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    15 26
    خجالت نمی کشید سخت ترین کار یعنی خانه داری و بچه داری که زنان به عهده دارند، خیلی از زنان هم خانه داری هم تامین هزینه زندگی را به عهده دارند . تفاوت جسمی و روحی زنان با مردان قابل مقایسه نیست. شما آقایان فقط یک بچه (یک بچه) به دنیا بیاورین بعد در مورد حقوق برابر صحبت کنین تازه اگه عدالت باشه حق زنان دو برابر مردان است در همه چیز .
    • FR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
      9 0
      "تفاوت جسمی و روحی زنان با مردان قابل مقایسه نیست." مگه زنا و مردا با هم برابر نیستن؟
  • IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    42 4
    یکی از دلایلی که کارفرمایان ترجیح می دهند کارمند زن داشته باشند قانع بودن زنان به حقوق کم و مطیع بودن انها نسبت به مردان است البته در همه این موارد شغل خانمها اغلب بعنوان یک درامد برای رفاه و زندگی بهتر فردی استفاده میشود نه حقوقی برای چرخاندن یک خانواده یعنی مسئولیت وبار زندگی خانواده را بدوش ندارند (بجز زنان سرپرست)
  • محمد صادق IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    17 10
    به نظر من زن ها باید تحصیلات داشته باشن ولی اینکه بیان داخل محدوده شغلی آقایان چیز بدی است . اگر زنان اینقدر شغل های مردان رو تصرف نمی کردن الان خیلی از پسر های جوان سر کار بودن و ازدواج می کردن . متاسفانه زن های ایرانی همه چی میخوان عشق و ثروت و خانه و ماشین و سفر و .. مرد بدبخت هم که همیشه تحت سلطه زن هست به خاطر مهریه . زن های ایرانی فقط به خاطر چشم و هم چشمی و پز دادن ها در بین فامیل و دوستان و مردم و پز دادن در اینستاگرام و دارن بعضی از کار ها رو انجام میدن . هم امتیازات غربی میخوان هم امتیازات ایرانی اسلامی و .. در کل هر چی به نفع شون هست
  • فاطمه IR ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    2 9
    مردها اول یاد بگیرند وقتی دو تا آقا عقب ماشین میشینه اون جلوییه نگه کمرم درد میکنه یله بده. اونم بره عقب بشینه. کاری که دقیقا خانمها می کنن. وقتی دو تا خانم عقب میشینند سومی به صورت خود جوش میره عقب میشینه که خانمها راحت باشند. این درس اول برای اینکه حقوق خانمها با آقایون برابر بشه و جامعه اینقدر امن بشه که خانمها هم مجبور نشند برا یک لقمه نون حلال همش درس بخونند به قول اون برادرمون بتونند رفته گری هم بکنند.
  • NL ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    6 0
    اتفاقاً سئوال درست این است : چرا مردان درس می خوانند تا زنان کار کنند ؟! واقعیت جامعه ما و هر جامعه دیگری فارغ از قاره و منطقه جغرافیایی و نژاد و دین و فرهنگ و ایدئولوژی این است . هر کارفرمایی با هر گرایشی و با هر تفکری و در سطح سوادی ترجیح می دهد که کارمندانش زن باشند تا مرد ! در حالی که مردان آرامتر از زنان هستند . زنان می توانند جزو آرامترین و متین ترین قشر جامعه باشند ولی اگر بخواهند , می توانند خلافکارترین افراد جامعه هم باشند .
  • NL ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۵
    16 1
    پیشنهاد می کنم که سازمان و انجمن حمایت از مردان ایرانی تشکیل شود که زیر نظر یونسکو باشد تا همیشه با پول سازمان ملل به داد مردهای ایرانی برسیم . یک سر به زندان ها بزنید , خواهید فهمید که اوضاع از چه قرار است ! من خودم ده ها دختر ایرانی پیدا کردم برای ازدواج , چه داخل کشور و چه خارج از کشور , امتیازهایی که آنها از من می خواستند حتی بالاتر از حقوقی بود که در ایران و یا خارج به آنها داده شده . بیشتر زنها بعد از ازدواج کار را به بهانه بارداری و بچه داری کنار میگذارند . در تهران , دایی دیپلمه من با زن دایی لیسانس حسابداری ازدواج کرد . هفته های اول زن دایی الکی می گفت بدنبال کار کردن است و بعد دیگر چیزی نگفت و این ده سال با لیسانس ! خانه نشسته و دایی بیچاره سه جا کار می کند تا لااقل بتواند اندازه یک لیسانسیه درآمد داشته باشد تا همسرش و دخترش مثل شاه زندگی کنند . روزی فقط دو ساعت می خوابد تا دخترش انواع و اقسام کلاس ها و ورزشها را برود . در جامعه هم عرف شده که اگر مردی کار نکند , از نظر جامعه او فردی ولگرد و لاابالی است ولی اگر زن کار نکند , همه می گویند که خب خانه دار است دیگه !
  • حامدیان IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
    7 2
    چرا در ایران زنان درس می‌خوانند، مردان کار می‌کنند؟??? چون فقط احمق ها فکر می کنند که الان مردان دارند اصلا کار می کنند، یا اصلا کاری هست که بکنند. بفرمایید مسافرکشی
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
    5 15
    سرکار خانم محمدی عزیز ممنون بابت نوشته بالا، دلم می خواست نظرات آقایان را می خواندید تا ببینید چه راه دشواری پیش روست. نوشته شما تنها جملات حق طلبانه بود مانند تلنگری به پیکر مردسالار جامعه که با این هجوم طلبکارانه مردانه مواجه شد. وای به روزی که زنان بخواهند این حقوق به عینیت برسد که بیم دارم مردان البته نه همه ی آنان تاب بیاورند.
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
    3 1
    زنها اگر هم دارن کار میکنن اکثرا برای پزهای روشنفکری غربی مثل استقلال زن هست درحالی که در غرب زن خودش هم در مقابل خانواده مسئوله و چیزهایی مثل نفقه و مهریه به معنی که ما اینجا داریم، وجود نداره. وقتی زن میتونه در عین داشتن شغل و درآمد حتی یک ریال هم خرج خونواده نکنه و مرد از لحاظ قانونی باید حتی توی این شرایط نفقه بده، چه دلیلی وجود داره که خانومها فرصت شغلی برابر داشته باشن؟ هرچند که ما الان هر اداره و شرکتی که میریم بیشتر خانومها سر کار هستن نه آقایون، و دلیلش هم اینه که مرد درآمد رو به خاطر خونواده میخواد و اگه درآمد کم باشه زیر بار خیلی کارها نمیره، ولی خانومها چون درآمد رو فقط خرج خودشون میکنن متاسفانه بازار کار رو هم خراب کردن و دست کارفرماها رو برای درآمد کم بازگذاشتن. دور و بر خودتون ببینید از هر 10 دانشجو یا فرد موثری که مهاجرت میکنه چند تا مرد و چند تا خانوم هستن، حساب کار دستتون میاد که شرایط ضد کدوم هست.
  • US ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
    1 1
    در مورد مساله حقوق زنان آقایان مسائلی در باب برابری در شغل و توقعات جامعه و مهریه و سربازی مطرح کردن که به عنوان یک زن با این مسائل موافقم اما آیا این دلیل خوبیه که بخوایم زنان رو از حقوقشون محروم بکنیم؟از دستمزد برابر؟یا به قول یکی از عزیزان بگیم اومدین تو محدوده شغل مردا؟مگه برای شغل هویت جنسیتی تعریف شده؟در اصل این که شخصی بتونه شغلی رو بگیره فقط باید بر اساس شایستگی باشه حالا چه مرد باشه چه زن و البته بدون توجه به جنسیت میزان کار و سختی برابر بکشه و حقوق برابر دریافت بکنه
  • IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
    2 3
    مشکل این است که عرف و فرهنگ جامعه با قوانین مصوبه همخوانی ندارد. عملاْ امروز کمتر مردی میتواند یا میخواهد که جلوی کارکردن همسرش را بگیرد و یا او را مجبور به اطاعت کند.... و هیچ وقت پشتوانه اجرائی ندارد. ولیکن از آنطرف وظایف مرد نظیر مهریه ، نفقه و غیره هم از دید عرف و هم از نظر قانون جدی گرفته شده و با تهدید زندان اجرائی است و در این جا همیشه مرد بدهکار است. شما عملا نگاهی به آگهی استخدامها بندازید مشاهده میکنید کار برای زنان بیشتر است.