تصویری از مجسمه فردوسی در حال ساخت/ کودک پای مجسمه کیست؟

مجسمه معروف فردوسی که در میدان فردوسی تهران نصب شده است در سال ۱۳۳۸ نصب شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساخت مجسمه‌ فردوسی در سال ۱۳۳۷ و از سوی انجمن آثار ملی طی قراردادی به صدیقی که در آن زمان در ایتالیا به سر می‌برد سپرده شد و اوایل سال ۱۳۳۸، کار ساختش به پایان رسید. نصب این مجسمه را فرزند ابوالحسن صدیقی، فریدون صدیقی انجام داد. او در کشور اتریش تحصیلات آکادمیک مجسمه‌سازی و مرمت مجسمه را آموخته است.

جنس این مجسمه، سنگ مرمر کارارا و ارتفاع آن بیش از سه متر است. برای پایه مجسمه، تخته سنگی با ۵۹ تن وزن از کوه الوند واقع در استان همدان جدا و به تهران منتقل شد و بالاخره کار نصب مجسمه فردوسی بر روی این قطعه سنگ نتراشیده انجام گرفت.

پاسخ به این سوال که کودک پای مجسمه کیست؟ را می توان از لابه لای گفته های فریدون صدیقی؛ فرزند «استاد ابوالحسن صدیقی»؛ سازنده مجسمه و از شاگردان استاد کمال الملک دریافت که در این باره عنوان کرد: «در قسمت پایین مجسمه، پیکر کودکی زال ـ از شخصیت‌های شاهنامه ـ تصویر شده است و چون زال روی کوه قاف بزرگ شده است، بنابراین پایه مجسمه به صورت یک تخته ‌سنگ طبیعی طراحی شده که حکایت از داستان زندگی زال دارد.»

دکترمیرجلال‌الدین کزازی از شاهنامه‌پژوهان بزرگ اما دراین‌باره نظر متفاوتی دارد و می‌گوید: «بر آن نیستم که آن کودک خُرد، زال باشد، زیرا ​ پذیرفتنی نیست از میان چهره‌های پُرشمار شاهنامه، آن پیکرتراش یا تندیس‌ ساز زال را برگزیده باشد. من می ‌انگارم که شاید خواست او آن بوده است که به شیوه‌ای نمادین و بر پایه ساختار شاهنامه، زبان پارسی را در آن کودک به نمود بیاورد.» کزازی در ادامه می‌گوید: «فردوسی این کودک را آنچنان پرورده و بالانده است که بُرنایی گردیده است جاودانه، برومند و شاداب! و به سخن دیگر فردوسی کاری را که پیشینیان او تا آن زمان انجام داده بودند به پایان برده است و از همین روی است که شاید آن کودک در دامان فردوسی دیده می‌شود.» 

۲۵۸۲۵۸

کد خبر 1260222

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
    61 1
    به یزدان که گر ما خرد داشتیم کجا این سرانجام بد داشتیم
    • آرام IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
      18 0
      درود .دوست عزیز متاسفانه (یا خوشبختانه ) این شعر از حکیم ابوالقاسم فردوسی نیست .
    • عبدالکریم IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
      2 38
      این شعر از هر کسی که باشد مهم نیست اینکه کسی می آید و از این شعر در راستای مظلومیت و حق خوری و ظلم علیه ملت ایران استفاده می کند نادرست است . مدتی است که عده ای در فضای مجازی این بیت را دست به دست می کنند تا بگویند 40 سال نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اشتباه بوده و گرنه اکنون ما فلان و بمان بودیم . مثلا چه بودیم؟ اینکه کشورهای دیگر در فساد و فحشا و هزار کثافت کاری دیگر پیشرفت کرده اند اینکه غرق در دنیای مادی شده اند پیشرفت است؟ شماها این را می خواهید؟ خوب ساده است چرا کشور را بهم بزنید راحت بروید در بلاد کفر و همه اینها را یکجا بدست بیاورید
    • ساده IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
      31 2
      عبدالکریم کشورهایی هم هستند که بیشتر از ایران به عقاید تو نزدیک هستند لطفا شما مهاجرت بفرمایید
    • به عبدالکریم IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۶
      1 2
      مسئله اینه که ما اکثریتیم ...
  • IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
    19 3
    بسیار جالب بود. BIG LIKE
  • الفشین IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
    6 2
    علت این خبر رو متوجه نشدم. طبق گفته استادان سازنده و نصاب، این کودک زال است. مجسمه به دلیل تعجیل دولت وقت در نصب آن به صورت ناکامل نصب شد. اگر دقت کنید زال در دامان سیمرغ قرار دارد که به دلیل کمبود وقت نگاره سیمرغ هیچوقت تکمیل نشد. فرم سر و بال سیمرغ در عکس بالا قابل تشخیص است. مراجعه کنید به متون مربوطه شامل مصاحبه با استاد فریدون صدیقی. با احترام به استاد کزازی، حرف ایشان را قبول ندارم.
    • IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
      4 0
      دقیقا حرفتون درسته
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
    1 9
    اینی که تو میدون فردوسی هست کپی است . اصلش تو موزه است
  • IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
    20 1
    فردوسی بزرگ