«مایکل پاتریک مولرُی» معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور منطقه غرب آسیا، اخیراً طی سخنرانی در اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» گفته است ایران در پنج حوزه تهدیدی جدی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر متحدانش است.
گزارش این سخنرانی در وبسایت رسمی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) منتشر شده است. بنا به این گزارش، بحث اصلی پاتریک مولرُی تهدیدهای جاری در خاورمیانه، اولویتهای آمریکا و طرحهای آینده برای مقابله با این تهدیدها بود.
«دستیابی ایران به سلاح هستهای» نخستین تهدیدی است که پاتریک مولرُی به آن اشاره میکند و در این باره مدعی میشود: «ما طرحهایی برای جلوگیری از وقوع این اتفاق (هستهای شدن ایران) داریم و رئیسجمهور هم کاملا روشن اعلام کرده اجازه چنین کاری نمیدهد».
این مقام ارشد پنتاگون در حالی مدعی تصمیم ایران برای دستیابی به سلاح اتمی و «طرحهای آمریکا برای جلوگیری از آن» میشود که سازمان بینالمللی انرژی اتمی پس از توافق هستهای برجام در تیرماه ۹۴، تاکنون در گزارشهای فصلی و پیوسته خود بر صلحآمیزبودن برنامه هستهای ایران و پایبندی تهران به اجرای برجام تأکید کرده است.
دونالد ترامپ ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به بهانه «نقض روح برجام»، علیرغم مخالفتهای بینالمللی و طرفهای دیگر برجام به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد. آمریکا در حالی از برجام خارج شد که بسیاری از مقامات ارشد آمریکا و حتی سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور از جمله جینا هاسپل، رئیس سازمان جاسوسی سیا در گزارش خود به کنگره اعلام کرد ایران تاکنون به اجرای برجام پایبند بوده است.
به ادعای پاتریک مولرُی، «تهدیدهای ایران برای امنیت دریانوردی در منطقه» دومین تهدیدی است که منافع آمریکا را به خطر میاندازد. وی با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز و بابالمندب افزود: «بخش عظیمی از تجارت انرژی و کالاهای تجاری ما از طریق این دو تنگه انجام میشود، ایرانیها مدام تهدید به بستن آنها میکنند و البته ما هم طرحهایی برای اطمینان از حفظ جریان این مسیرهای تجاری داریم».
معاون دستیار وزارت دفاع آمریکا در ادامه با طرح ادعای بیاساس همیشگی مقامات این کشور حزبالله لبنان، انصارالله یمن و حشدالشعبی عراق را «سازمانهای تروریستی» خواند و «حمایت ایران از این سازمانهای تروریستی» را سومین تهدید از سوی ایران برای منافع آمریکا معرفی کرد.
این مقام آمریکایی در حالی سازمانهای رزمندگان مقاومت در لبنان، یمن، و عراق را «تروریستی» میخواند که بنا به اعلام رسمی دولتهای عراق، لبنان، و سوریه این یگانهای مردمی نقش برجستهای در انهدام سازمانی گروههای تروریستی در منطقه و تهاجم کشورهای بیگانه داشتهاند. افزون بر این صرفنظر از گزارشهای میدانی رسانههای جهانی از حمایت آشکار نظامی و لجستیک نیروهای آمریکایی از عناصر تروریستی در منطقه، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ این کشور در مناظره با هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود، با اذعان به اینکه ایران و یگانهای مردمی تحت حمایت آن در حال مبارزه با داعش هستند، او و دولت پیشین آمریکا (دولت اوباما) را متهم به تأسیس سازمان تروریستی داعش کرد.
به گفته پاتریک مولرُی، برنامه موشکی و سلاحهای پیشرفته ایران چهارمین تهدیدی است که منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان را در معرض تهدید قرار میدهد.
این مقام وزارت دفاع آمریکا در پایان به توانمندیهای سایبری ایران اشاره میکند و آن را پنجمین تهدید منافع و امنیت ملی آمریکا معرفی کرد.
معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود به «ائتلاف راهبردی خاورمیانه MESA» که در فضای رسانهای به «ناتوی عربی» شناخته میشود، اشاره کرد و تلویحاً آن را مهترین عامل مقابله با تهدیدهای ادعایی ایران معرفی کرد. به نوشته وبسایت پنتاگون، مِسا توافق امنیتی بین کشورهای شورای همکاری خلیجفارس، به علاوه اردن و مصر است که در ماه «مه» ۲۰۱۷ اعلام موجودیت کرد.
مایکل پاتریک مولرُی با بیان اینکه «آمریکا میخواهد مِسا توافقی همهجانبه در بخشهای اقتصادی، انرژی، سیاسی و امنیتی باشد» مدعی شد: «این توافق ائتلافی علیه ایران نیست، این ائتلافی برای دفاع از خودمان است. در حال حاضر (ایران) تهدید است، اما در آینده امکان تغییر این تهدید وجود دارد».
وی با تأکید بر اینکه «هدف از تشکیل ائتلاف راهبردی خاورمیانه استقرار یک ناتوی عربی نیست» افزود: «هیچ تصمیمی برای تغییر این ائتلاف به وضعیت «ماده ۵» (بند دفاع جمعی پیمان ناتو) وجود ندارد بلکه تلاشی است برای همکاری با شُرکای شورای همکاری خلیج فارس به علاوه ۲ کشور دیگر (مصر و اردن) تا دفاع آنها از خودشان و ثبات منطقه کاراتر شود».
310311
نظر شما