حسن ساسانی روز سه شنبه افزود: حتی ۲ برابر بارش های اخیر نیز نمی تواند بیش از یک میلیارد متر مکعب کمبودآب این سد را جبران کند.
معاون آب منطقه ای اصفهان خاطرنشان کرد: ورودی فعلی این سد ۲۲۵ و خروجی از آن ۱۰.۵ مترمکعب بر ثانیه و میزان آب ذخیره شده در آن ۲۳۵ میلیون مترمکعب است.
وی با مقایسه ارقام یاد شده تصریح کرد: این میزان حدود ۳۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است اما در مقایسه با متوسط بلندمدت ۷۵ درصد کاهش نشان می دهد.
ساسانی میزان بارش ها از ابتدای سال آبی جاری(مهر ۹۷) تاکنون در سرشاخه های زاینده رود را یکهزار و۷۵۷ میلی متر اعلام کرد و افزود: این مقدار در دوره زمانی متوسط بلندمدت (۴۴ ساله) یکهزار و ۱۷۰ میلی متر بوده است و امسال رشد ۳۹ درصدی در استان داشته ایم.
برخی شبکه های اجتماعی با توجه با بارش های اخیر گمانه زنی کرده بودند که ظرفیت سد زاینده رود تا یک ماه آتی تکمیل شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد.
این رودخانه در سال های به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و برداشت های بی رویه به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است و در پایین دست بخصوص در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.
۶۰۲۳۱
نظر شما