رئیس مجلس بالاخره پس از مدت‌ها دعوت همتای قطری خود را پذیرفت و راهی دوحه شد.

رئیس مجلس بالاخره پس از مدت‌ها دعوت همتای قطری خود را پذیرفت و راهی دوحه شد تا پس از اتمام انتخابات ریاست‌جمهوری که مشغله‌ای برای او شده بود، در سفری یک روزه با مقامات این کشور دیدار و پیرامون مسائل سیاسی مهم منطقه، از جمله فلسطین، لبنان و مسائل مربوط به امت اسلام گفت‌وگو کند. علی لاریجانی با مشایعت رئیس مجلس قطر که به استقبال او آمده بود، نخستین دیدارش را با شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر برگزار و از مواضع قطر در قبال دفاع از ملت فلسطین به‌ویژه در جنگ غزه تقدیر کرد. آل ثانی نیز روابط سیاسی دو کشور را «عالی و بسیار نزدیک» اما «ناکافی» توصیف کرد و گفت: ایران همواره در کنار اعراب و مردم فلسطین است. اما عده‌ای می‌خواهند ذهن‌ها را نسبت به ایران تخریب کنند، در حالی که ما هیچ مشکلی با ایران نداریم.

دومین دیدار رسمی رئیس مجلس ایران با همتای قطریش محمد بن مبارک الخلیفی بود که طی آن به بررسی شرایط کشورهای منطقه از جمله عراق، لبنان، فلسطین و افغانستان پرداخت. از جمله آنکه عراق را رو به سمت تعادل دانست و ثبات در عراق را به نفع همه کشورهای منطقه خواند و گفت: مشکل عراق نبود دموکراسی و حضور اقوام در قدرت نیست، بلکه این اشغالگران هستند که مانع توسعه اقتصادی این کشور شده‌اند. لاریجانی به انتخابات اخیر لبنان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در انتخابات اخیر مجلس لبنان با توافقات صورت گرفته میان طوائف مجلس جدید این کشور تشکیل شد، اظهار داشت: ما از این مسیر همگرایی حمایت می‌کنیم. وی با مثبت ارزیابی کردن نقش قطر در جنگ لبنان از موضع مصر انتقاد کرد.

رئیس قوه مقننه در کنار این دیدارهای رسمی، دیدارهای غیررسمی‌ای نیز با ایرانیان مقیم قطر و کارکنان سفارتخانه کشورمان در قطر داشت. در این دیدارها علاوه بر تأکید بر موضع ایران در اعلام حمایت از ملت فلسطین، مسائل داخلی کشور بویژه موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری دهم مورد اشاره قرار گرفت. وی در جمع ایرانیان مقیم قطر حضور 85 درصدی مردم پای صندوق‌های رأی، مناظرات مختلف و رقابت‌های جدی را نمایی جذاب از حکومت دموکراتیک ایران دانست و گفت: انکار نمی‌کنم که مناقشات سیاسی در ایران وجود دارد، اما حکومت ایران، حکومت باز و آزادی است و افراد مختلف در آن مطرح می‌شوند. رئیس مجلس با بیان اینکه همه افرادی که در انتخابات حضور داشتند، افراد مؤثری در انقلاب اسلامی بودند، اظهار داشت: برخی رسانه‌های بزرگ می‌خواستند دموکراسی در ایران را تخریب کنند. اما الحمدالله مسائل پیش آمده حل شد و آرامش در کشورمان مستقر است.

وی در بخشی از سخنان خود درباره حقوق ملت فلسطین گفت: ما نمی‌خواهیم حقوق ملت فلسطین را آنگونه که در طرح‌های صلح برخی کشورها ارائه می‌شود، به مزایده بگذاریم. حقوق ملت فلسطین قابل معامله نیست بلکه یک واقعیت است. دفاع ایران اسلامی از ملت‌های فلسطین، عراق، افغانستان و لبنان بخشی از هویت ایران اسلامی است، چرا که منافع ما اقتضا می‌کند سپهر اندیشه‌مان گسترده و نگاهمان همه جانبه باشد. همین خصوصیات باعث شده که ایران اسلامی از یک تراز بالایی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی برخوردار باشد.

لاریجانی در جمع کارکنان سفارت ایران در دوحه، نقش دولت قطر با اشاره به این که اراده خوبی در جهت گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با ایران بین مسئولان قطری وجود دارد، افزود: باید اشکالات و موانع موجود بر سر راه سرمایه‌گذاری را با رأیزنی رفع نماییم. وی همچنین بر ضرورت رفع موانع سرمایه‌گذاری در بخش​های مختلف از جمله ساختمان‌سازی تأکید کرد و گفت: نحوه فعالیت بخش خصوصی و زمینه‌های سرمایه‌گذاری آن در داخل و خارج از کشور باید تدوین شود. رئیس مجلس با تأکید بر ضرورت نزدیکی اتاق‌های بازرگانی دو کشورگفت: اگر در این حوزه اشکالاتی هم وجود داشت می‌توان آنها را از طریق سیاسی حل نمود.

کد خبر 12158

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یک جانباز و بسیجی زمان جنگ IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۷
    0 0
    متاسفم که اینقدر نظرات را سانسور میکنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین