پشت‌پرده نشست فوری ضدایرانی در شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ادعای آزمایش موشکی ایران به درخواست فرانسه و انگلیس نشست فوری تشکیل می دهد.

زهره نوروزپور: به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز یکشنبه 2 دسامبر مصادف با 11 آذر سال جاری، مایک پمپئو در جمع خبرنگاران در حاشیه اجلاس جی 20 در آژانتین مدعی شد که ایران آزمایش موشکی جدید انجام داده است.(اینجا) ساعاتی پس از این ادعا سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان به شدت این اظهارات واهی را محکوم کرد و گفت: برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی می شود.

وی روز یکشنبه با رد اتهامات وزیر خارجه آمریکا،  تاکید کرد: هیچ قطعنامه ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش های موشکی ایران را ممنوع نکرده است.

قاسمی خطاب به وزیر امور خارجه آمریکا افزود: جالب و البته مضحک آنجاست به قطعنامه ای استناد می کنید که با خروج یکجانبه و غیر قانونی تان از برجام نه تنها خود آنرا نقض کرده اید بلکه دیگران را هم به نقض آن تشویق و یا حتی اگر آن را اجرا کنند تهدید به تنبیه شدن و تحریم می کنید.(اینجا)

همچنین وزیر خارجه کشورمان با درو خواندن آمریکا "مکر" مقامات کاخ سفید را برای دنیا روشن کرد و گفت: «"سورئالیسم" ( فرا واقعیت گرایی ) اکنون خط مشی ایالات متحده در سیاست خارجی اش شده است: در حالی که خود قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می کند - و حتی به تهدید آنهایی می پردازد که نمی‌خواهند با اجرای تحریم های غیرقانونی ایالات متحده این قطعنامه را نقض کنند - حالا به غلط، ایران را دقیقا به نقض همان قطعنامه متهم می کند!» (اینجا)

همچنین روز گذشته رسانه های خبری اسرائیل از دیدار نتانیاهو و مایک پمپئو در بروکسل خبر دادند، دیداری که با محوریت مقابله با تهران انجام شد.

سخنگوی نتانیاهو در این باره گفت که وی در ابتدای دیدار با پمپئو، برای گفت وگو درخصوص چگونگی «مهار سیاست‌های ایران» ابراز امیدواری کرد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین از آمریکا برای طرح دعوی آزمایش موشک بالستیک در ایران تشکر کرد و آن را اقدامی «متخلفانه» خواند.

اشاره وی به ادعای اخیر وزارت امور خارجه آمریکا است که با هدف تهدید جلوه دادن توان موشکی ایران و ترغیب اروپایی‌ها برای همراه شدن با سیاست‌های آمریکا، تهران را به نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم کرد.

این اتهام در ادامه سیاست‌های گذشته این کشور و توطئه‌چینی علیه ایران با همراهی رژیم صهیونیستی است.

نخست وزیر این رژیم اخیرا با پیگیری همین سیاست، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مدعی شده بود که ایران یک تاسیسات اتمی سری در «تورقوزآباد» در حومه تهران دارد.
این ادعا به سرعت مضحکه کارشناسان آگاه به مسائل ایران و کاربران شبکه‌های اجتماعی شد.

همچنین انگلیس و آلمان به ادعای پمپئو واکنش نشان دادند، جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در توئیتی علیه تهران مدعی نقض قطعنامه 2231 شد، در حالی که وزیر خارجه کشورمان به جد این اتهام را رد کرد و اعلام کرد در قطعنامه 2231 آزمایش موشکی مطرح نشده است، با این حال این وزیر انگلیسی در توئیت خود نوشت:  این آزمایش نگران کننده، تهدید کننده و همینطور ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. حمایت ما از برجام، از میزان نگرانی ما نسبت به برنامه موشکی ایران و اقدامات «بی‌ثبات کننده‌اش»! کم نمی کند.(اینجا)

 همچنین ماریا ادیبار، سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که برلین آزمایش موشکی میان برد تهران را محکوم می‌کند و خواهان دوری از چنین اقداماتی است.

وزارت خارجه آلمان نیز مانند همتای انگلیسی خود مدعی شد: این آزمایش ها با قطعنامه 2231  شورای امنیت که در سال 2015 تصویب شد در تضاد است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در ادامه گفت: اینگونه اقدامات موجب افزایش تنش در منطقه می شود و برلین از تهران دوعوت می کند تا از چنین اقداماتی دوری کند.(اینجا)

به دنبال ادعاهای واهی وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا و دیدارش با نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بروکسل خبرها حاکی از آن است که فرانسه و انگلیس خواستار نشست شورای امنیت شده اند که این هم در راستای ایران ستیزی کاخ سفید انجام شده است.این در حالی صورت می گیرد که اروپا به دنبال اجرا شدن برنامه ساز و کار مالی با ایرن است.

خبرگزاری فرانس‌پرس بامداد سه شنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که فرانسه و انگلیس برای برخورد با موضوع ادعایی آزمایش موشکی ایران ، خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت پشت درهای بسته شده‌اند.

به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه، انتظار می‌رود این جلسه امروز (سه شنبه) برگزار شود.  آمریکا پیش از این مدعی شده بود که آزمایش‌های موشکی ایران نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

این قطعنامه که پیرو برجام به تصویب رسید و تمامی قطعنامه های ضدایرانی پیشین را لغو کرد، هیچ منعی برای آزمایش های موشکی در نظر نگرفته است.
وزارت امور خارجه کشورمان در همین خصوص پیشتر تاکید کرده بود که آزمایش های موشکی ایران هیچ مغایرتی با برجام و قطعنامه شورای امنیت ندارد.
روز دوشنبه «بهرام قاسمی» سخنگوی این وزارتخانه به اتهام‌های تکراری یاد شده پاسخ داده و گفته بود: بحث مسائل موشکی ایران کاملا روشن است و بخشی از سیاست دفاعی ایران تلقی می‌شود که حالت بازدارنده دارد و دیگران نمی‌توانند در این خصوص برای ایران توصیه ای داشته باشند و ما را از داشتن امکانات دفاعی نهی کنند.(اینجا)

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان هم پیشتر در ارتباط با اتهام واهی ساخت موشک‌ها برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای، با تاکید بر جنبه دفاعی آن‌ها گفته بود: موشک‌های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نشده است. ما تنها به این دلیل به آزمایش موشک‌ها ادامه می‌دهیم که خواستار افزایش دقت آن‌ها هستیم.

هم‌اکنون علاوه بر چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا به عنوان اعضای دائم، بولیوی، ساحل عاج، گینه استوایی، اتیوپی، قزاقستان، کویت، هلند، پرو، لهستان و سوئد هم عضو شورای امنیت هستند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در همین باره رضا نصری حقوقدان بین الملل و عضو مطالعات ژنو در صفحه توئیتر خود نوشت: «در پاسخ به اتهام جدید پومپئو علیه ایران: از یک طرف دولت ترامپ کشورهایی را که تلاش می‌کنند از طریق خنثی‌سازی تحریم‌های غیرقانونی آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کنند تهدید به تنبیه می‌کند؛ از طرف دیگر ایران را متهم به نقض همان قطعنامه می‌سازد. تصمیم‌تان را بگیرید آقای پومپئو!»

این کارشناس در ادامه با تاکید بر قانونی بودن آزمایش های موشکی ایران، نوشت: «نمی‌توانید میلیاردها دلار اسلحه به عربستان سعودی بفروشید و در عین حال از ایران انتظار داشته باشید قابلیت‌های دفاعی و بازدارندگی خود را توسعه ندهد. آزمایش‌های موشکی ایران «تحریک‌آمیز» نیست، ضروری است؛ «تهدیدآمیز» نیست، متناسب با تهدیدهای منطقه‌ایست؛ کاملاً هم «قانونی» است!»

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1209442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
    58 0
    بعد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس میگه امریکا تنها شده و مجبوره کوتاه بیاد. یکی نیست بگه داداش داری اشتباه میزنی
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
    5 7
    احسنت!! تا خرخره عربستان وامارات پر ازسلاح می کنند بعدش هم ما حق خرید اسلحه نداریم! اونوقت نباید یک موشک برای دفاع از آب وخاک مون داشته باشیم
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
    13 0
    اينها همه باهم يكي هستند مثل پوتين كه دست انداخت گردن بن سلمان
    • IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
      1 0
      تمام مسولين داخلي هم همه با هم يكي هستند و منافع مشتركي دارند و هر چند وقت موجر و مستاجرپست و سمت ها تغيير ميكنه فقط ما مردم محروم سرمون بي كلاه ست