سال ها از پس هم گذشته و تمام فوتبال منتظر یک معجزه نو است تا بتواند این روزهای رکود خود را بشکند و از پیله شکست بیرون بیاید اما هنوز «آن» اتفاق، رخ نداده است. آن اتفاق، شاید حضور یک مرد بزرگ روی نیمکت فوتبال ایران باشد تا بتواند با نتایج تاثیربرانگیز فوتبال، مدیریت را نیز به جلو هل بدهد، مانند اتفاقاتی که در باشگاههایی مانند ذوب آهن و سپاهان رخ داد. حالا، همه منتظر آنی هستند که بعد از جام ملت ها به جای افشین قطبی روی نیمکت تیم ملی بنشیند و تمام رویاهای نیمه تمام فوتبال بهت زده ایران را به سرانجام برساند.
شکست های بزرگ فدراسیون در رده های مختلف ملی که می تواند با شکست تیم بزرگسالان در جام ملت ها کامل کننده یک سال تلخ باشد، به اندازه ای مدیران فوتبال را تحت تاثیر قرارداد تا فکری اساسی برای نیمکت پلاسیده تیم های ملی کنند. یک خان دیگر از رسیدن به پیشرفت با انتخاب ها و تدارک نامناسب سوخت تا فدراسیون علی کفاشیان حتی نسبت به دو سال قبل، هیچ پیشرفتی در کارها از خود نشان ندهد. در این شرایط و در حالی که فرصت چندانی تا جام جهانی بعدی باقی نمانده است، انتخاب سرمربی خارجی تمام هم و غم فوتبال ایران است. انتخابی که شاید فراتر از یک نیمکت باشد....
******
پروسه جایگزینی افشین قطبی، خواب ناتمام مسئولانی بود که فکر می کردند تیم ملی در جام ملت ها با او نتیجه نخواهد گرفت. در ابتدای سال 88، وقتی فوتبال در تعطیلات به سر می برد و تمام نگاهها نافذ موقتا از این رشته جدا شده بود، مهدی تاج نایب رئیس فدراسیون فوتبال در ماموریتی پنهان به ترکیه رفت تا با مربیانی مانند فاتح تریم و مصطفی دنیزلی پای میز مذاکره بنشیند. این ماموریتی بود که نه علی کفاشیان بلکه رئیس ورزش، علی سعیدلو بر عهده او نهاده بود. استارت این اتفاق پنهانی بود اما رسانه ای شدن آن مسئولان ورزش را یک گام از موضع خود عقب راند تا حتی در اقدامی ضربتی، مهدی تاج را از سمت ریاست کمیته تیم های ملی عزل کنند. علی سعیدلو در اولین دیدار خود با افشین قطبی بعد از تمام این اتفاقات، حتی مسئولان فدراسیون را تهدید به برخورد قاطع کرد چون برخلاف سیاست های ابتدای سالش، به ناگهان اعلام کرد قطبی باید تا جام ملت ها در کنار تیم ملی بماند. بعدها، وقتی در مقاطع مختلف بحث جانشینی قطبی پیش آمد و حتی از حضور مربی خارجی روی نیمکت تیم ملی گفته شد، او طاقت نیاورد و توافقات خود را با شیمیزو اس پالس رسانه ای کرد تا مسیر را به طور کامل برای فوتبال ایران باز کند. قطبی با این تصمیم، نه تنها جوابی به شایعات و اخبار اخیر درباره وضعیتش بعد از جام ملت ها داد بلکه، راه برای انتخاب سرمربی جدید بازتر گذاشت. حالا بهترین فرصت برای حضور یک مربی بزرگ روی نیمکت ایران است.
******
کمیته بین الملل فدراسیون فوتبال جایگاه واقعی خود را پیدا کرد، وقتی توانست دیداری مانند برزیل را برگزار کند و با عباس ترابیان به استقلال کاری خود برسد. در این برهه، انتخاب سرمربی تیم ملی به برنامه اصلی این کمیته مبدل شد اما دخالت ها خیلی زود آقای سرپرست را به تنگ آورد: «هر کس در پروسه انتخاب سرمربی خارجی دخالت کند گردنش را می شکنم.» این جدی ترین هشدار، معاون سابق وزیر نفت با پشتوانه روابط بین المللی بسیار قوی بود. ترابیان که سابق بر این در پرونده کاری خود جذب مربی بزرگی مانند ایوویچ را در پرونده داشت، با این جمله حتی به مسئولان فدراسیون فوتبال آخرین هشدار را داد. او از دخالت واسطه هایی سخن گفت که از بیرون از فدراسیون تلاش می کنند تا مربی خود را بیاورند و پورسانت هایشان را بگیرند.
اما ترابیان با تهدید خود و حمایت روسای فدراسیون در واقع برای مدتی ماجرای دخالت را مختومه کرد. حالا، در نزدیکی جام ملت ها و کاهش فاصله زمانی برای انتخاب سرمربی خارجی به نظر می رسد دو دستگی برای انتخاب سرمربی خارجی دوباره در فدراسیون فوتبال مشاهده می شود. در حالیکه عباس ترابیان نام زیکو را رد می کند، مهدی تاج نایب رئیس فدراسیون می گوید او به اندازه سایر گزینه ها شانس دارد. سرپرست کمیته بین الملل لبخندی می زند و می گوید: «به هر حال آقایان هم مسئول هستند و باید در این زمینه نظر بدهند. ولی ما به همه دوستان گفتیم اگر گزینه ای دارید به ما معرفی کنید و رزومه آنها را در اختیارمان قراردهید. بنده اصلا عادت ندارم چشم بسته کسی را رد کنم.»
در پایان تمام این دودستگی ها و حرف های متناقض کمیته بین الملل فدراسیون فوتبال ایستاده که رای به انتخاب مربی می دهد. در واقع، این روند عادی است که طی می شود. در شرایط فعلی گزینه های جایگزینی قطبی آب رفته و بسیار کم شده اما هنوز زمان دقیق اعلام نام سرمربی مشخص نیست. ترابیان هم روی این موضوع تاکید می کند: «ولی به شما می گویم کار به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. ما قصد داریم نام سرمربی تیم امید و بزرگسالان را با هم معرفی کنیم.» او درباره نگرانی های زیاد درباره حضور برخی دلال ها برای انتخاب سرمربی تیم ملی توضیح می دهد: «اصلا اجازه نمی دهیم آنها دخالت کنند. شما نگران این موضوع نباشید، تا من هستم دلال ها نمی توانند برای فدراسیون مربی بیاورند.»
ترابیان اما در پایان از سختی های این انتخاب ها می گوید: «شک نکنید بعد از معرفی مربیان جدید در کنفرانسی این مسایل را اعلام می کنم. در حال حاضر هم بزرگترین مشکلات ما تعطیلات ژانویه است. به هر حال خیلی از مربیان مشغول استراحت هستند. اگر بدانید ما با کجاها تماس گرفته ایم و چگونه با این مربیان ارتباط برقرار کرده ایم، متوجه سختی کار خواهید شد.»
40/151
نظر شما