چند سالی است که هیاتهای مذهبی شکل و شمایل متفاوتی به خود گرفتهاند؛ از یک طرف استقبال جوانه ا از حضور و شرکت در مراسم و آیین های محرم بیشتر شده است و از طرف دیگر این هیاتها و ایینها هستند که به جای تحت تاثیر قرار دادن جوانها خود تحت تاثیر قرار گرفته و در بسیاری موارد متفاوت از آنچه تا پیش از این بودند به نظر می رسند. تفاوتی که در بسیاری از موارد کارشناسان آن را یک آسیب اجتماعی میدانند، آسیبی که باید دیده شود و برای آن چاره ای اندیشیده شود.
دکتر مجید ابهری؛ دکترای روانشناسی و رفتارشناس و مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس در این رابطه میگوید: قدیمیترین NGO ها و تشکلهای مردمی از همین مساجد و هیاتها و تکایا شکل گرفتند.
او با اشاره به بخشنامهای که در ابتدا نیروی انتظامی صادر کرده بود میگوید: ملاک عزاداری ما نیروی انتظامی و بخشنامههای آنها نیست. ایرانیها همیشه شیوههای خاصی برای ابراز ارادت به ائمه اطهار بویژه سید الشهدا داشتند اما اینکه ما بیائیم از ترس اینکه به ما وصله دور شدن از عزاداری امام حسین (ع) را بزنند کارهایی بکنیم که به ما نسبت وحشیگری و طالبانیزم بزنند دیگر نمیتوان آن را پاک کرد.
دکتر ابهری میگوید: همین الان عکسی در سایتهای خبری گذاشته شده که عدهای از عزاداران پاکستانی را نشان میدهد که با زنجیرهایی که بر سر آن تیغ وصل شده در حال زنجیرزنی هستند که آن را به ایرانی ها نسبت دادهاند. ملاک ما بخشنامه نیروی انتظامی نیست بلکه ملاک فتوای مراجع تقلید است که آسیب رساندن به بدن را گناه میدانند و باید در عزاداری امام حسین (ع) یک چهارچوب رفتار شیعی را نگه داریم و بر اساس موازین و فتوای علما پیش برویم.
متن کامل را اینجا بخوانید. / 44
نظر شما