طلاق و آمار رو به فزونی هرروزه اش در راس آسیبهای اجتماعی قرار گرفته و به دنبال آن معضل زنان و کودکان خیابانی و اعتیاد خودنمایی میکنند؛ آسیبهایی که به گفته اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به مرحله هشدار رسیده اند. در این خصوص، صمد فدایی نماینده استان کرمانشاه و شهرستان سنقر کلیایی و عضو کمیسیون اجتماعی، رئیس کمیته آسیبهای اجتماعی و عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در میزگردی در خبر گفت: ما در سال 1388 حدود 13 % رشد طلاق را در کشور داشتیم و به تناسب آن یک در صد رشد ازدواج را شاهد هستیم و 15% رشد آسیبهای اجتماعی در کشور را بطور سالانه داشتیم؛ در کنار این آمارها موارد دیگری هم داشته ایم مانند افزایش سن ازدواج، کاهش سن بلوغ جنسی، کاهش سن فرار از خانه و کاهش سن اعتیاد.
فدایی با بیان اینکه امروز حدود 6 میلیون زن مطلقه در کشور داریم افزود: از هر چهار ازدواج در سال 1388 یک مورد به طلاق رسیده است. متاسفانه این ها زنگ خطری برای جامعه ما هستند. در این باره ما دو نهاد و موسسه را میشناسیم به نامهای بهزیستی و شهرداری که به صورت مستقیم با پدیده زنان خیابانی درگیر هستند.
عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی ضمن اظهار این که "این عدم پذیرش بهزیستی از مسئولیتش قابل قبول نیست" گفت: در همه دنیا یکی از کارهای مهم بهزیستی سامان دادن به این نوع آسیبهاست و این دلیل نمی شود که به خاطر وسیع بودن حوزه کاری از مسئولیتهای دیگرش شانه خالی کند. شناخت و مقابله با اسیبهای اجتماعی در حوزه زنان یکی از مهمترین وظایف سازمان بهزیستی است. در همه دنیا شهرداریها پا به پای بهزیستی ها این مسوولیت را به انجام میرسانند و بخشی از اعتبارات و بودجه سالانه خودشان را دراین بخش هزینه میکنند؛ البته شهرداریها در تهران هم طرح تاسیس خانه های ریحانه را داشتند اما چرا این طرح به انجام نرسید؟ به هر حال ما باید برای زنان خیابانی هم برنامه داشته باشیم. بهزیستی در این خصوص باید برنامه بدهد و در پی توانمندسازی و اشتغال این زنان باشد. اگر این اتفاق نیفتد ما همچنان شاهد آنچه که اکنون میبینیم خواهیم بود.
متن کامل را میتوانید اینجا بخوانید.
نظر شما