محمد پارسا از استعفای دسته جمعی اعضای هیات مدیره سندیکای صنعت برق به عنوان چاره ای می گوید تا شاید ورود افراد جدید در هیات مدیره و پیگیری جوان ترها بتواند چاره ای برای دریافت مطالبات پیمانکاران برقی باشد اما در عین حال معاون وزیر نیرو از پرداخت تدریجی بدهی ها خبر می دهد و اینکه با مذاکرات صورت گرفته با بانک ها و وزارت نفت بخشی از مطالبات رفع رجوع شده و بزودی هم مابقی مطالبات پرداخت خواهد شد.

آذرجزایری: تفاوت آماری مطالبات پیمانکاران برقی از زبان معاون وزیر نیرو در امور برق و رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق بسیار متفاوت است.

آنچه که نماینده پیمانکاران برقی می گوید گواه از یک فاجعه ناشی از عدم پرداخت مطالبات است که بزودی منجر به ورشکستگی بخش عظیمی از پیمانکاران برقی می شود و آنچه بهزاد می گوید گواهی از آمدن روزهای خوش برای پیمانکاران است چرا که آمار ارائه شده از سوی وی نشانی از بهبود وضعیت دارد.

آنچه در شرایط کنونی مشهود است گلایه پیمانکاران برقی از وضعیت موجود است و در عین حال تاکید نیرویی ها بر پیگیری پرداخت بدهی ها و رسیدن روزهای خوش است.

بحران مالی چاشنی هرروز پیمانکاران

به گفته پارسا مطالبات پیمانکاران برقی در سالجاری به 7 هزار میلیارد تومان رسیده است.البته به اذعان وی ، در سالجاری پرداخت بدهی ها از سوی وزارت نیرو بد هم نبوده اما به دلیل افزایش پروژه ها و انجام انها بدهی ها در مقابل پرداخت ها افزایش یافته و در عین حالی که مسوولان نیرویی در سال جاری مقداری پول را به مجموعه تزریق کرده اند اما باز هم حجم بدهی ها بالا رفته است.

به گفته او ، از ابتدای امسال تا پایان مهرماه از محل بودجه وزارت نیرو باید هزار و 600 میلیارد تومان به پیمانکاران برقی تزریق می شده که تنها 50 درصد این رقم محقق شده است.

براساس اظهارات رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ، از ابتدای امسال تا کنون 600 میلیون دلار از مطالبات برقی ها پرداخت شده و قرار است در همین هفته هم 200 میلیون دلار دیگر به آنها پرداخت شود.

پارسا گلایه ای دیگر هم دارد چرا که به گفته وی از تیرماه گذشته تا کنون دستور هزار میلیارد تومانی رئیس جمهور در دفتر عزیزی رئیس معاونت راهبردی رئیس جمهور خاک می خورد و وی تنها تاکنون از این محل تنها 300 میلیون دلار را به پیمانکاران برقی اختصاص داده است.

به اذعان وی ، دلیل کم توجهی به این دستور رئیس جمهور ناشی از ان است که عزیزی ریاست این معاونت رئیس جمهوری یک حقوق دان است و با مسایل اجرایی چندان آشنایی ندارد و همین امر باعث تاخیر در سیستم پرداخت ها شده است.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق از مشکلات فعلی اعضای خود هم می گوید.در حال حاضر اعضای این سندیکا ناچار به اجرای پروژه های جدید بدون دریافت مطالبات خود هستند چرا که در صورت آنکه کار را متوقف کنند باید اعلام ورشکستگی کنند و همین ثابت نگه داشتن کار در شرایطی که باید هزینه کارگر و دیگر هزینه ها را پرداخت کنند کاری دشوار است .

به اذعان وی ، در این شرایط اتفاقی که افتاده افزایش هزینه اجرای پروژه هاست.چرا که شعیف شدن پیمانکاران برقی باعث شده که یک پروژه ای که قرار است یکساله به اتمام برسد سه ساله به اتمام برسد که همین امر هزینه ها را بسیار افزایش می دهد .

به گفته او ، این نقص در سیستم برقی کشور به اطلاع مسوولان نیرویی رسیده و بارها تاکید شده این عدم پرداخت مطالبات به خود وزارتخانه نیرو وبه سیستم برقی کشور لطمه وارد می کند.

براساس اظهارات محمد پارسا، در شرایط کنونی باز هم پیمانکاران برقی نگذاشته اند که پروژه های برقی روی زمین بماند و در همین راستا سالانه بیش از 4 هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده شده است.

براساس اظهارات این مدیر برقی در بخش خصوصی ، اکثر پیمانکاران برقی امیدوار به اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها در کشور هستند تا شاید از محل هدفمند شدن یارانه ها بخشی از هزینه های پیمانماران جبران شود.چرا که تصمیم مجلس در سال 82 مبنی بر ثابت نگه داشتن قیمت آب و برق در کشور به وزارتخانه نیرو و در مرحله بعدی به پیمانکاران برقی که مستقیما با این وزارتخانه کار می کنند لطمه زیادی وارد کرده است.

به گفته پارسا قرار است از محل هدفمندی یارانه ها مبلغی به پرداخت مطالبات پیمانکاران برقی تخصیص یابد که در اینصورت بسیاری از مشکلات صنعت برق کشور مرتفع خواهد شد.

وی تصمیم برای استعفای دسته جمعی اعضای هیات مدیره سندیکای صنعت برق را از روی ناچاری اعلام می کند و تاکید دارد: شاید حضور جوانان در هیات مدیره این سندیکا بتواند چاره ای برای این مشکلات باشد.

این در حالی که آمارها حاکی از ان است که طی دو نیم سال گذشته بیش از 12 هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده شده است.

بدهی اصلی 3700 میلیارد تومان

اما در این بین آنچه بیش از دیگر موارد حائز اهمیت است تفاوت اظهارات مسوولان برقی کشور و مسوولان سندیکای صنعت برق است.

چرا که به گفته محمد بهزاد ، در حال حاضر کل مطالبات پیمانکاران برقی  3 هزار و 700 میلیارد تومان است که هزار و 700 میلیارد تومان آن مربوط به شرکت مپناست و مابقی مطالبات ریز و درشت پیمانکاران برقی است.

البته به گفته این مدیر برقی کشور ، دو هزار و 700میلیارد تومانی مطلبات پیمانکاران برقی مربوط به سیستم بانکی است که بر اساس مذاکرات صورت گرفته با بانک ها قرار شده این مطالبات در قالب بدهی دولت به سیستم بانکی دیده شود و دولت برای پرداخت انها به بانک متعهد شود و این نگرانی از دوش پیمانکاران برداشته شود.

براساس اظهارات معاون وزیر در امور برق 800 میلیارد تومان دیگر از این مطالبات به مطالبات وزارت نفت از پیمانکاران بر می گردد که قرار شده این رقم نیز از سوی وزارت نیرو و براساس جساب و کتاب های داخلی دو وزارتخانه مرتفع شود.بنابراین تنها 3هزار و 700 میلیارد تومان ازاین رقم باقی می ماند.

وی از پرداخت 700 میلیارد تومان از این بدهی از ابتدای امسال تا کنون خبر می دهد و در عین حال بر اظهارات پارسا مبنی بر پرداخت 200 میلیارد تومان تا پایان این هفته مهر تایید می زند.

وی در خصوص پرداخت مطالبات شرکت مپنا هم به واگذاری نیروگاه به این شرکت تاکید می کند.

در عین حال بهزاد از فروش 10 نیروگاه برای پرداخت مطالبات وزارت نیرو خبر می دهد و تاکید دارد مذاکرات با معاونت راهبردی ریاست جمهوری برای انتشار اوراق مشارکت برای پرداخت مطالبات ادامه خواهد داشت تا شاید از این طریق هم بتوان بخشی از بدهی ها را جبران کرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق در عین حال در مواجهه با این سوال که هزینه دیرکرد پیمانکاران برقی هم پرداخت خواهد شد خاطرنشان می سازد ابتدا در تلاشیم تا مطالبات اصلی را پرداخت کنیم پس از آن با پیمانکاران دور یک میز جمع خواهیم شد ودر مورد آن هم نتیجه گیری می کنیم.اما اول باید به فکر اصل پرداخت ها باشیم.

 

 

 

 

کد خبر 107989

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =