به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید در درس خارج فقه خود اظهار کرد: پخش شایعات، مفسدههای فراوانی برای جامعه به همراه دارد و لذا باید به شدت از این کار پرهیز کرد.
وی افزود: جدای از مساله شایعات افراد باید متوجه باشند که هر آن چه میدانند یا میشنوند را نباید بازگو کنند چرا که خیلی از آن ها به ضرر جامعه است و این نکته را هم باید توجه داشت که افشاگری جا دارد.
مکارم شیرازی همچنین با بیان اینکه در قرآن کریم نیز از پخش شایعه در مورد یکی از همسران پیامبر به شدت نهی شده است،گفت: قرآن کسانی که ندانسته در مسیر شایعه قرارگرفته و تهمتی به یکی از همسران پیامبر بستهاند را به شدت توبیخ میکند. سوال من از کسانی که اخیرا شایعاتی در مورد زنان پیامبر نقل کردهاند این است که آیا این آیات را ندیده اند؟
این مرجع تقلید اضافه کرد: خداوند کسانی که با پخش شایعات اقدام به ریختن آبروی مسلمان میکنند و از این طریق اذهان جامعه را هم مشوش میکنند، علاوه بر عقاب اخروی، در دنیا آن ها را دچار گرفتاری و مشکلات میکند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم ، ضمن ابراز تاسف از اینکه گاهی دوستان یک جریان خود عامل پخش شایعات دشمن میشوند، خاطرنشان کرد: گاهی دیده میشود که افراد از طریق رسانههای جمعی از جمله تلفن همراه شایعاتی را منتشر میکنند و این درحالی است که ما اگر با حادثهای مشکوک مواجه شدیم حق نداریم بدون تحقیق آن را بیان کنیم و حتی همین «می گویند ها» نیز حرام است.
وی بیان کرد: قرآن میفرماید؛ حتی هر آن چه را که می بینی و می شنوی نباید نقل کنی، به ویژه در مورد مساله فحشا که نباید اشاعه پیدا کند و آن را در بوق و کرنا کرد که در فلان شهر حادثهای این چنین رخ داده است.
مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در جنگ روانی، دشمن از شیوهها و ابزارهای مختلفی برای شکستن روحیه افراد استفاده میکند، ابراز کرد: یکی از این شیوهها، شامل تهدیدها میشود به عنوان مثال آمریکا تهدید نظامی میکند و ضمن ارسال نیروهای خود به خلیج فارس اعلام میکند که گزینه نظامی روی میز است تا به این وسیله از طریق تهدید نظامی به اهداف خود برسد.
وی همچنین ادامه داد: یکی دیگر از شیوه ها این است که دیگران را می ترسانند مثل مساله ایران هراسی که آمریکا میکوشد از این طریق مردم دنیا به ویژه منطقه را از وجود ایران بترساند.
این مرجع تقلید یادآور شد: یکی دیگر از شیوهها همان پخش شایعات است که متاسفانه در زمان ما که وسایل ارتباطی جمعی زیاد شده است این مساله مشهودتر شده است و افراد از طریق تلفن همراه ، ماهواره ها و دیگر رسانه های جمعی اخبار نادرست را در جامعه منتشر میکنند.
نظر شما