پایگاه خبری "نهریننت " چندی پیش طی یک گزارش از طرح آمریکایی - سعودی برای سلب توانمندیهای امنیتی و نظامی نخستوزیر عراق و قرار دادن پست فرماندهی نیروهای مسلح در حوزه اختیارات شخصی که ریاست شورای ملی امنیت سیاسی را برعهده خواهد گرفت، خبر داد.
خبرگزاری شیعی عراق "ابا " با انتشار مجدد این گزارش نوشت: این طرح آمریکایی به طور مشخص برای سلب قدرت فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق از شیعیان تدوین شده است.
به گفته منابع آگاه، آمریکاییها بدنبال انحصاری کردن مسئولیتهای نظامی و امنیتی برای یکی از همپیمانان خود در عراق هستند و در شرایط کنونی طرفی مناسبتر از فهرست "العراقیه " وجود ندارند لذا ترجیح میدهند این پست را به "ایاد علاوی " رئیس فهرست العراقیه، "طارق الهاشمی " یا "النجیفی " از دیگر مسئولان ارشد این فهرست تحویل دهند و حتی معتقدند که نجیفی و هاشمی برای این پست در مقایسه با علاوی بهتر هم هستند.
منابع آگاه افزودند: این تنها طرح آمریکایی - سعودی و توافق آنها برای دخالت در امور داخلی عراق نیست بطوری که پیش از این نیز منابع اروپایی در بروکسل از نقش مستقیم عربستان در ایجاد تغییرات در پستهای کلیدی در عراق خبر داده بودند.
بنابراین گزارش، سعودیها با دوستان آمریکایی خود بطور دقیق درباره نحوه حمایت از همپیمانان خود در عراق و بطور مشخص فهرست العراقیة و مقابله با نفوذ اکثریت شیعه در پستهای کلیدی این کشور، رایزنی کردهاند.
این منابع تاکید کردند: سعودیها در نیمه ماه فوریه گذشته به "نیتا لوی " عضو کنگره آمریکا و رئیس کمیسیون بودجه کنگره به صراحت اعلام کردند که از صبرکردن خسته شدهاند و بیش از این منتظر نمیمانند. آنها نیاز دارند که شاهد یک تغییر بزرگ و اطمینانبخش در عراق باشند. سعودیها به صراحت اعلام کردند که از وضعیت سیاسی حاکم بر عراق و تسلط شیعیان بر پستهای امنیتی و نظامی عراق، از جمله فرماندهی نیروهای مسلح ناراضیاند.
بنابراین گزارش، شاهزاده "مقرن بن عبدالعزیز " رئیس سرویسهای اطلاعاتی عربستان که با اختیار تام مسئولیت پرونده عراق را نیز برعهده دارد، این اظهارات را در گفتوگو با نیتا لوی اعلام کرده است.
منابع آگاه افزودند: لوی در دیدار با پادشاه عربستان و بقیه مقامات مسئول امنیتی سعودی علاوه بر پرونده عراق، موضوع ایران و پرونده جنبش شیعی الحوثی در یمن را نیز بررسی کردهاند.
منابع اروپایی اعلام کردند: سعودیها در دیدارهای متعدد با مقامات آمریکایی، فشار زیادی بر دولت آمریکا وارد کردهاند و بر این امر تاکید داشتهاند که این امر را نخواهند پذیرفت که پستهای امنیتی و نظامی در دست رهبران سیاسی و نظامی شیعی در عراق باقی بماند و در همین راستا نیز تمام تلاش خود را برای بیثبات کردن عراق در شرایط کنونی انجام خواهد داد.
مقامات سعودی ادعا میکنند که عراق کنونی تهدیدی برای امنیت عربستان به شمار میرود لذا باید تلاش کرد تا همپیمانان سعودی در عرصه سیاسی عراق قدرت بیشتری یابند.
بر اساس این گزارش، درست به همین دلیل سعودیها با میانجیگری آمریکا تلاش کردند تا روابط خود با ایاد علاوی را تحکیم و تقویت کنند لذا شخص پادشاه عربستان و شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز به علاوی وعده دادند که از او حمایت کنند و به همین دلیل تمام نیروها و احزاب سیاسی سنی عراقی را که روابط حسنهای با عربستان داشتند، بسیج کردند تا با علاوی در یک فهرست واحد در انتخابات عراق شرکت و در مقابل اکثریت شیعی عراق قد علم کنند.
به همین دلیل نیز دولت سعودی هزینه زیادی برای تبلیغات فهرست علاوی صرف کرد و در طول انتخابات، از شبکههای ماهوارهای متعددی برای حمایت از فهرست علاوی استفاده کرد.
نظر شما