معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری نفت گفت: شرکت اینپکس ژاپن تا کنون انصراف خود را از حضور در میدان آزادگان به صورت رسمی اعلام نکرده است.

محسن خجسته مهر؛ معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه میدان نفتی آزادگان جنوبی یکی از میادین فوق عظیم دنیا است اظهار داشت: میدان نفتی آزادگان یکی از بهترین و جذاب ترین پروژه ها است که قرار داد آن در سال 2004 میلادی با شرکت اینپکس ژاپن که در ابتدا سهم 75 درصدی این میدان را داشت منعقد شد و با تحریک های آمریکا و تمکین دولت ژاپن به خواست آمریکا، دولت ژاپن بزرگترین شانس خود را از دست داد و علی رغم فرصت های متعددی که وزارت نفت ایران در اختیار آن شرکت گذاشت سال 2007 سهم ژاپن از 75 درصد به 10 درصد تقلیل یافت.

به گفته وی در حال حاضر این میدان مبتنی بر قراردادی که به امضا رسیده است مراحل توسعه را دنبال می کند و شرکت ژاپنی اینپکس تنها دارای سهم 10 درصدی است. همچنین طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی یک طرح اقتصادی و زود بازده است و از IRR نرخ بازده و NPV بسیار مطلوبی برخوردار است.

خجسته مهر با اشاره به اینکه وزارت نفت ایران از سرمایه گذاری کشور ژاپن در حوزه های مختلف نفت و گاز استقبال می کند، تصریح کرد: ایران و ژاپن به عنوان دو کشور آسیایی علاوه بر اینکه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی دارای مشترکاتی هستند، یک رابطه دیرینه در زمینه مسائل اقتصادی داشته و دارای مبادلات تجاری و بازرگانی بوده اند و بطوریکه تراز بازرگانی ایران نشان داده، این تراز در گذشته نقش مثبتی در اقتصاد ژاپن داشته است.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت ادامه داد: از جمله ویژگی های روابط اقتصادی ایران و ژاپن مربوط به حوزه نفت و گاز و انرژی است که ایران همواره در تامین انرژی بویژه نفت برای اقتصاد ژاپن تعیین کننده بوده است.

وی با اعلام اینکه ژاپنی ها اگر می خواهند آینده تامین انرژی کشورشان را تضمین کنند، باید دیپلماسی انرژی را بهبود دهند افزود: ژاپنی ها باید بدانند ثبات و پایداری انرژی کشورشان در گرو مولفه های مختلفی از جمله ایفای نقش در سرمایه گذاری بالادستی نفت و گاز و همزمان استفاده از عرضه مطلوب و مطمئن انرژی نفت و گاز ایران است.

خجسته مهر اضافه کرد:علاوه بر نفت خام، بازار انرژی ژاپن در آینده می تواند از سرمایه گذاری های LNG و محصولات آن منتفع و بهره مند شوند.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت با تاکید بر اینکه پروژه های بالادستی، میان دستی و پایین دستی ایران همواره جذاب، اقتصادی، زود بازده و مطمئن است؛ گفت: ایران به دلیل موقعیت و ویژگی های منطقه ای و پتانسیل های ممتاز انرژی دارای مزیت های فراوان بوده و بازار عرضه تقاضا و تجارت انرژی در ایران بازار با ثبات و مطمئنی است.

وی همچنین عنوان کرد: بازارهای عرضه انرژی که تحت تاثیر سیاست های سلطه طلبانه قدرت ها قرار می گیرد نمی تواند دارای ثبات و امنیت باشد و چون ایران تحت سیاست های سلطه قرار نمی گیرد همواره امنیت انرژی بر قرار است.

خجسته مهر در خصوص حضور چین در حوزه های نفت و گاز ایران تشریح کرد: روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف دو یا چند جانبه است و سیاست ایران در روابط اقتصادی بویژه در حوزه نفت و گاز تعامل سازنده به جای رقابت بازدارنده است.همچنین استفاده از پتانسیل های موجود طرفین با رویکرد عدم وابستگی صرف، سیاست ایران است.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت ادامه داد:استقبال از سرمایه گذاری و امضای قرار داد منحصر به کشور خاصی نیست و همه کشورها و سرمایه گذاران می توانند در عرصه های جذاب سرمایه گذاری در ایران حضور یابند و البته این عرصه یک عرصه رقابتی نیز می باشد.

به گفته خجسته مهرهدفمندی و آینده نگری کشورهای چینی موجب شده تا منافع دو کشور تحت تاثیر القائات خصمانه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی علیه ایران قرار نگیرد و روابط دو کشور به خصوص در زمینه انرژی تحکیم یابد.

وی یادآور شد: در زمینه نفت و گاز قرار داد های بزرگ و مهمی با شرکت های چینی وجود دارد و در برخی قراردادها به زودی اولین مراحل تولید و تاسیسات استخراج و فرارورش نفت عملی خواهد شد.

گفتنی است قراردادهای نفتی ایران با چین شامل قرارداد میدان یادآوران با ساینوپک، آزادگان شمالی با CNPCI و فاز 11 پارس جنوبی با CNPC چین می شود. 

کد خبر 101417

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =