نقش سبک زندگی و تغذیه فرد در پیشگیری از سرطان

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سبک زندگی و تغذیه افراد در پیشگیری از سرطان موثر است. 

حسین بیگلری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، اظهار کرد: سرطان به معنی رشد غیر قابل کنترل و لجام گسیخته سلول‌هاست که می‌تواند در هر قسمتی در بدن رخ دهد و به ۲ نوع خوش‌خیم و بدخیم تقسیم می شود.

وی افزود: تشخیص به موقع سرطان پیش از دست اندازی به سایر قسمت‌های بدن ( متاستاز) بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: امروزه در دنیا افزایش دانش سلامت، عامل مهمی برای پیشگیری از بیماری‌ها به ویژه سرطان‌ها است.

وی ادامه داد: موارد ابتلا به این نوع از سرطان در دنیا در حال افزایش است؛ درحالی که این بیماری با سبک زندگی و تغذیه فرد بسیار ارتباط دارد، یعنی اگر شیوه زندگی سالم داشته باشیم بیش از نیمی از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.

بیگلری اضافه کرد: سرطان‌ دستگاه گوارش به واسطه اینکه برخی افراد اصول اولیه پیشگیری را رعایت نمی‌کنند در حال افزایش است.

وی عنوان کرد: مصرف زیاد نمک ، شکر، غذاهای سوخته و خیلی داغ، استعمال دخانیات، قلیان و الکل از عوامل بروز سرطان ها است.

بیگلری تشریح کرد: عواملی که باعث می‌شود سلول‌ها از حالت عادی به سلول‌های سرطانی تبدیل شوند شامل چاقی، اضافه وزن، سبک زندگی غلط، استعمال سیگار، قلیان و الکل است که می تواند ریسک ابتلا به سرطان در فرد را افزایش دهد.

وی اضافه کرد: محصولات غذایی مصرفی را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید و از دوران نوجوانی سبک زندگی سالم و تغذیه سالم را داشته باشید.

بیگلری بیان کرد: یکی از میکروب‌هایی که در خصوص بیماری زایی سرطان خیلی حائز اهمیت است هلیکوباکتر بوده که در اثر مواد غذایی که شسته نشده یا آلوده هستند وارد بدن می‌شود و عامل مهم بروز سرطان در دستگاه گوارش است.

بیگلری گفت: یکی از علائم سرطان دستگاه گوارش سخت بلعی یا تغییر در وضعیت اجابت مزاج یا درد شکم دراز مدت بوده که از علائم وجود باکتری هلیکوباکتر است.

وی ادامه داد: سابقه سرطان در بستگان درجه یک حائز اهمیت است و از نظر ژنتیکی آن، نوع سرطان ارزیابی می شود.

بیگلری اضافه کرد: استرس‌های دراز مدت در تغییر شکل سلول ها از حالت عادی به سرطان زایی وجود دارد، افزایش سن نیز خطر بروز سرطان‌های سلول‌ها را افزایش می‌دهد.

وی یادآور شد: فلزات سنگین، آفت کش ها، سموم محصولات کشاورزی، رنگ ها و افزودنی‌های غیر مجاز سنتی، برخی از مواد شیمیایی و حرارت بالا در حین آماده سازی یا فرایند تهیه غذا از عوامل دیگر مواد سرطان زا است.

وی اضافه کرد: انجام غربالگری ها و تشخیص زود هنگام نقش مهمی در موضوع سرطان دارد.

بیگلری گفت: بهتر است اگر فردی دچار اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی مدت، تغییر در اجابت مزاج و وجود خون در مدفوع، بی اشتهایی مزمن و طولانی مدت همراه با کاهش وزن باشد بررسی شود.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی تلاش می کنند با همکاری سایر ادارات ذیربط آرد و نان کامل توسط نانوایی‌ها به مردم داده شود که در پیشگیری از بروز سرطان ها اثر گذار است.

کد خبر 1948461

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =