به گزارش خبرآنلاین،بازار ارز تهران آخرین روز کاری هفته را در حالی به پایان رساند که قیمت دلار بر خلاف روز سه شنبه نوسان معناداری را ثبت نکرد.
وضعیت بلوکه در بازار/دلار به هسته سخت خورد
به این ترتیب و براساس آنچه که معامله گران ادعا کردند وضعیت بلوکه در بازار دیروز هم دیده شد و کمتر کسی تمایل به خرید ارز داشت.
بنابراین قیمت هر برگ اسکناس آمریکایی در جریان معاملات نقدی در محدوده مقاومتی ۵۸ هزار و ۲۵۰ تومان در نوسان بود.
به عقیده فعالان اقتصادی این مرز به هسته سخت بازار ارز تبدیل شده و در دو هفته اخیر دلار نتوانسته بالای آن تثبیت دهد.
شرط مهم برای ورود خریداران به بازار
تحلیلگران ارزی در این رابطه می گویند تا زمانی که نرخ ارز از سد مستحکم پله دوم کانال فعلی خود خارج نشود احتمال صعود معنادار آن تقریبا غیرمحتمل است.
به عبارت دیگر،نرخ دلار در طول دو هفته گذشته در محدوده ۵۷ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان در رفت و برگشت بوده است.بنابراین میتوان گفت که بازار در شرایط فعلی در یک وضعیت تعادل موقت در دامنهای مشخص قرار گرفته و معاملهگران افزایشی و کاهشی نمی توانند قدرت خود را به رخ دیگری بکشند.
رمزگشایی از علت نوسان رفت و برگشتی دلار
همچنین بررسی فضای سیاسی اقتصادی بازار گویای آن است که سه دلیل کاهش عمق معاملات ناشی از اخبار مثبت در رابطه با میزان فروش نفت کشور،سیگنال های مثبت سیاسی پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان چهاردهمین رئیس جمهور ایران و آزاد سازی ارزهای بلوکه شده خودرو بوده است.
اثر تعطیلی بانک ها بر روی دلار
با تماماین اوصاف در جریان بازار امروز چند خبر مهم توجه معامله گران را به خود جلب کرد.اولین خبر در رابطه با تعطیلی بانک ها بود.به عقیده دسته ای از فعالان بازار به نظر می رسد این اتفاق در آخرین در آخرین روز نیمه کاری هفته یعنی پنجشنبه احتمالا باعث کاهش حجم معاملات ارزی شود. از سوی دیگر تا زمان مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید در هفته آینده احتمالا نوسان خاصی در بازار ارز رخ ندهد.
کارنامه دلاری فرزین در میرداماد/رشد ۱۴ تا ۲۶ هزار تومانی قیمت دلار
دومین موضوعی که در بازار بین معامله گران دست به دست شد میزان نوسان دلار در زمان سکانداری محمدرضا فرزین در ساختمان شیشه ای میرداماد بود.
طبق آنچه که رسانه ها اعلام کردند دیروز آخرین جلسه هیات دولت سیزدهم برگزار شد و معامله گران در بازار فردوسی در حال بررسی کارنامه فرزین بودند.
دی ماه سال ۱۴۰۱ بود که دلار ۴۴ هزار تومانی برای علی صالح آبادی، اولین رئیس بانک مرکزی دولت شهید ابراهیم رئیسی دردسر ساز شد و همین امر موجب شد محمدرضا فرزین به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی معرفی شود.
در همین رابطه طبق آنچه رسانه گزارش دادند با وجود اینکه او سیاست تثبیت ارز را سرلوحه کار خود قرار داده بود اما قیمت دلار بعد از صالح آبادی در مقطعی به صورت هیجانی به بیش از ۷۰ هزار تومان رسید و هم اکنون که شمارش معکوس برای پایان دولت به صدا درآمده در کانال ۵۷ و ۵۸ هزار تومان در نوسان است.
گفتنی است با احتساب نرخ مذکور، دلار در زمان ریاست فرزین ۱۴ هزار تومان گران شده است. البته اگر دلار ۷۰ هزار تومانی را مد نظر قرار دهیم تقریبا ۲۶ هزار تومان افزایش را ثبت کرده است.
افزایش ۱۸ تا ۲۴میلیون تومانی سکه در زمان ریاست فرزین
فارغ از حال و هوای بازار ارز، قیمت سکه امامی در روز چهارشنبه نزدیک مرز ۴۱ میلیون تومان نوسان داد.
لازم به ذکر است که ۸ دی ۱۴۰۱ قیمت هر قطعه سکه طرح جدید در حدود ۲۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود که از آن زمان تاکنون افزایش بیش از ۱۸ میلیون تومانی را نشان می دهد.
البته لازم به یادآوری است که سکه امامی در بهار امسال به نزدیک ۴۷ میلیون تومان هم رسیده بود که در مقایسه با ۸ دی ماه دو سال قبل نزدیک به ۲۴ میلیون تومان رشد کرد.
این موضوع در شرایطی است که طبق گفته احسان خاندوزی،وزیر اقتصاد واردات شمش طلا در ۴ ماهه اول امسال ۱۲ تن ثبت شده است که این عدد پارسال ۳ تن و سال ۱۴۰۱ نزدیک صفر بوده است.
223223
نظر شما