خبر عجیب رویترز/ ایران ارسال محموله های نفتی به چین را متوقف کرد؛ پای قیمت در میان است

تسنیم نوشت: رویترز مدعی شد ایران به دلیل درخواست قیمت بالاتر برای نفت خود ارسال محموله های نفتی به چین را متوقف کرده است .

رویترز طی گزارشی تایید نشده به نقل از منابع پالایشگاهی و تجاری نوشت تجارت نفت چین با ایران متوقف شده است، زیرا تهران قیمت‌های بالاتری را از مشتری اصلی خود می‌خواهد و عرضه نفت ارزان را برای بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان کاهش داده است.

ایران حدود 10 درصد از واردات نفت خام چین را تامین می کند. در ماه اکتبر صادرات نفت ایران به چین به رکورد تازه ای رسیده بود.

پنج تاجر نفتی در این زمینه به رویترز گفتند، در اوایل ماه گذشته، فروشندگان ایرانی به خریداران چینی گفتند که در حال کاهش تخفیف نفت سبک ایران برای تحویل در دسامبر و ژانویه تا 5 الی 6 دلار در هر بشکه کمتر از نفت برنت هستند. این در حالی است که در ماه نوامبر نفت با تخفیف 10 دلاری به چین فروخته شده بود.

یک منبع چینی در این زمینه گفت دستور توقف ارسال محموله های نفتی از تهران صادر شده است و مشخص نیست ماجرا چگونه پایان می یابد. باید منتظر ماند و دید آیا پالایشگاه های چینی حاضرند قیمت های جدید ایران را بپذیرند.

دو تاجر گفتند که حداقل یک خریدار قیمت‌های بالاتر ایران را پذیرفته است. یک پالایشگاه مستقر در شاندونگ در اواخر ماه گذشته محموله‌ای را با تخفیف بین 5.50 تا 6.50 دلار بر اساس تحویل از کشتی خریداری کرده است. معامله گران گفتند که تخفیف ها ممکن است بیشتر کاهش یابد، زیرا آخرین پیشنهاد شنیده شده 4.50 دلار بوده است.

معامله گران ادعا می کنند میانگین تخفیف سال گذشته برای نفت سبک ایران حدود 13 دلار بوده است. یکی از خریداران مستقر در شاندونگ گفت: خریداران همچنان در تلاش برای یافتن راه حل هستند زیرا قیمت های جدید بسیار بالا هستند. اما از آنجایی که آنها انتخاب های محدودی دارند و طرف ایرانی بسیار سرسخت است، فضا برای مذاکرات قیمت دشوار است و به نفع خریداران چینی نیست.

پالایشگاه‌های مستقل کوچک‌تر چین از زمان اولین خرید نفت ایران در اواخر سال 2019 به مشتریان اصلی تهران تبدیل شده‌اند. آنها جایگزین پالایشگاه‌های دولتی شدند که به دلیل نگرانی در مورد نقض تحریم‌های آمریکا، معامله با ایران را متوقف کردند. منابع تجاری می گویند این پالایشگاه ها حدود 90 درصد از کل صادرات نفت ایران را جذب می کند که معمولاً به عنوان نفت منشأ مالزی یا امارات متحده عربی ارسال می شود.

223223

کد خبر 1857130

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =