به گزارش خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه ظهر امروز دوشنبه ( چهارم دی ماه) علی صفدری در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان کرمانشاه که در پارک شاهد برگزار شد اظهار کرد: این نمایشگاه از چند منظر دارای اهمیت است.
وی افزود: خودکفایی، بلوغ علمی، فکری، توانمندی و اعتماد به نفسی که در نسل جوان و نسل علمی اکنون بیش از چهار دهه از انقلاب در استان کرمانشاه میبینیم اکنون یک بخشی از آن در این نمایشگاه قابل مشاهده است و ظهور پیدا کرده به جوانان ما اعتماد به نفس میدهد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری استان کرمانشاه تصریح کرد: نکته دوم تنوع در حوزه دستاوردها است، در حوزههای صنعت، ماشین آلات، کشاورزی، پزشکی، گیاهی و مابقی حوزههای متعدد اکنون در استان کرمانشاه و هفت شهرستان دیگر مراکز رشد وجود دارد.
وی عنوان کرد: مسئله بعدی بحث تجاری سازی حوزه تولید است گاهی اوقات یک نظریه یا یک فکری، پژوهشی یا اختراعی اتفاق میافتد اما بازار تجاری سازی آن خیلی تایید نمیشود در این نمایشگاه یک بخش از طرحهای علمی و پژوهشی وجود دارد که این دستاوردها اکنون تجاری و مورد استقبال مردم شدهاند.
صفدری ادامه داد: نکته بعد این است که دستگاههای دولتی باید با مجموعه بخشهای دولتی ارتباط بگیرند.
معاون منابع انسانی استانداری استان کرمانشاه بیان کرد: این نمایشگاه یک فرصت است که ما به تمام مدیران اطلاع دادیم که حتما از این نمایشگاه بازدید کنند مخصوصا مدیرانی که واحدهای صنعتی، کشاورزی و پزشکی دارند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه دانش بنیان تقویت و افزایش بهرهوری در حوزههای مختلف است.
امسال در حوزه زیست بوم، فناوری و نوآوری شاهد رشد استان کرمانشاه هستیم
سیامک آزادی رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در این مراسم، اظهار کرد: امسال در ۲۵ غرفهای که در نمایشگاه هفته پژوهش داشتیم میزبان دانشگاهها، دستگاههای دولتی و ساختارهای فناورانه مانند پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و سایر ساختارها بودیم.
وی افزود: یکی از ویژگیهایی که نسبت به سال گذشته حائز اهمیت است امسال حضور ساختارهای فناورانه بخش خصوصی مانند شتابدهندگان و مراکز نوآوری است که به صورت فعال دستاوردهای خود را در نمایشگاه ارائه دادهاند.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه تصریح کرد: در نمایشگاهی که امسال برگزار شده بیش از ۳۰۰ محصول دستاورد علم فناورانه را شامل میشود و یکی دیگر از ویژگیهای این نمایشگاه نسبت به سال گذشته تعداد بیشتر محصولاتی است که وارد بازار شدهاند و در نمایشگاه نیز ارائه شدهاند.
وی عنوان کرد: بیش از ۵۰ درصد محصولاتی که در نمایشگاه ارائه شدهاند وارد بازار شده و در مرحله توسعه بازار قرار گرفتهاند.
آزادی ادامه داد: امسال در حوزه زیست بوم، فناوری و نوآوری شاهد رشد استان کرمانشاه هستیم.
وی ابراز کرد: در حال حاضر تعداد شرکتهای دانش بنیان در استان به ۹۰ شرکت رسیده است.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: یکی از ویژگیهایی که مدنظر ما بوده در نمایشگاه تلاش برای مردمی سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری بوده است.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه یکی از استانهایی است که در حوزه توسعه فناوری بسیار پتانسیل دارد و بیش از ۲۰ محصول دانش بنیان و فناور در استان داریم ما تنها تولیدکننده اینها در کشور هستیم.
آزادی افزود: این محصولات به شدت قابلیت توسعه و افزایش را دارند، یکی از برنامههای ویژه ما تمرکز بر روی گروههای سنی پایینتر است.
وی گفت: شرکتهای دانش بنیان و فناوری که اکنون داریم به صورت مشخص در پارک علم و فناوری بیش از ۷۰ درصد آنها از مرحله اولیه گذشتهاند و در مرحله نیمه صنعتی هستند.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه اضافه کرد: شرکتهای موسساتی ما به دنبال ایجاد شرکتهای زایشی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما در مجموعه بیش از سه هزار نفر در زیست بوم فناوری و نوآوری استان در حال اشتغال داریم و حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در پارک علم و فناوری و مابقی ساختارها هم اشتغال خوبی را ایجاد کردهاند.
این مقام مسئول ادامه داد: اشتغالی که در این بخش ایجاد میشود اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی است و حمایت این بخش میتواند یکی از چالشهای اساسی استان در حوزه اشتغال دانش آموختگان را برطرف کند.
آزادی گفت: تا پایان سال حوزه علم و انیمیشن ما فعال خواهد شد، صادرات محصولات دانش بنیان و فناور ما کمتر از ۶ ماه است که مرکز توسعه بازار فناوری در مجموعه پارک علم و فناوری شکل گرفته است که میتوانیم محصولات دانش و علم فناوری استان را به سایر کشورها صادر کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه اضافه کرد: بیش از ۱۷ میلیون دلار در سال گذشته صادرات محصولات دانش بنیان و فناور را داشتیم پیشبینی میشود که امسال حداقل رشد ۳۰ درصدی را در این بخش داشته باشیم.
وی افزود: یکی از قابلیتهای ویژه این شرکتها صادرات محصولات به کشورهای دیگر است.
آزادی عنوان کرد: یکی دیگر از اساسی ترین نیازهای این شرکت ها فضای تولیدی است و ما از سال ۱۴۰۰ توانستیم بزرگترین برج فناوری استان را به بهرهبرداری برسانیم و در حال حاضر بیش از ۷۰ واحد و شرکت دانش بنیان در برج مستقر هستند.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: یکی از چالشهای دیگر ما با بزرگ شدن شرکتها تامین مالی است که در این زمینه همچنان مشکلات و موانعی وجود دارد که در تلاش هستیم تا این مشکل حل شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال یکی از اتفاقات ویژهایی که افتاد همکاریهایی است که در قالب سرمایه گذاریهای مشترک بین صنعتگران بزرگ و صاحب نام استان شکل گرفته است.
وی در پایان گفت: به شدت به دنبال این هستیم که جهت گیری جذب و پذیرش واحدهای فناور را به سمت اولویتهای استان سوق دهیم و به دنبال ایجاد ساختارهای فناورانه مبتنی بر اولویتهای استانی هستیم.
به گزارش خبرآنلاین این نمایشگاه از چهارم دی ماه تا هفتم دی ماه دایر است و بازدید از این نمایشگاه برای مسئولین، دانشجویان، دانش آموزان و مردم آزاد است.
در این نمایشگاه آیین رونمایی از پرتره《میخ و نخ》دکتر کاظمی آشتیانی از داشمندان ایرانی جهاد دانشگاهی توسط دانشجویان موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان ساخته شده است.
نظر شما