خبر مهم رییس اتاق ایران درباره‌ی اف‌ای‌تی‌اف/ تولید ناخالص داخلی ایران ۴٠ درصد عربستان است

رییس اتاق بازرگانی ایران از احتمال تصویب اف‌ای‌تی‌اف خبر داد و گفت: ما اخبار غیررسمی درباره پذیرفته شدن اف‌ای‌تی‌اف شنیده‌ایم .

زهرا علی‌اکبری -رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال میلادی گذشته حجم تولید ناخالص داخلی ایران حدود چهل درصد تولید ناخالص داخلی عربستان و ترکیه بوده که این امر اهمیت نکات اقتصادی به سیاست‌ها را نشان می‌دهد.

حسین سلاح ورزی که در اجلاس هیات نمایندگان اتاق بازرگانی سراسر کشور در مشهد سخن می‌گفت، اضافه کرد: ما در سال ٢٠٢٢ حدود ٣٨٩ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشتیم در حالی که این ارقام برای عربستان و ترکیه به ١١٠٠ و ٩٠۶ میلیارد دلار می‌رسد .

وی گفت: همه‌ی بررسی‌ها نشان می‌دهد راه نجات ایران افزایش تولید رقابت پذیر است اما می بینید که این هدف در سیاست‌ها گم شده است.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه اهمیت کسری بودجه دولت از سوی اعضای اتاق درک می‌شود ، گفت: برای تحقق این هدف دولت لازم است به اجرای سیاست تنش زدایی سرعت بخشیده و با افزایش درآمدهای نفتی، عایدات را در بخش تولید رقابت پذیر سرمایه‌گذاری کند.

خبر مهم درباره اف‌ای‌تی‌اف

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما اخبار غیررسمی درباره پذیرفته شدن اف‌ای‌تی‌اف شنیده‌ایم ، همزمان امکان مذاکرات جدی‌تر در اقتصاد وجود دارد اما باز هم سیاستگذاران سعی می‌کنند محدودیت‌های واقعی بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کنند که نسبت به آن هشدار می‌دهم.

خبر مهم رییس اتاق ایران از عف‌ای‌تی‌اف/ تولید ناخالص داخلی ایران ۴٠ درصد عربستان است

حمله به نهادهای بازارساز

وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر به اسم کنترل تورم شاهد حمله به نهادهای بازارساز هستیم، گفت: تعطیلی بورس کالا و بورس و خروج کالاها از بورس کالا متضمن کاهش تورم نیست.تورم در شرایطی کنترل می‌شود که ماشین تولید تورم خاموش شود.

سلاح ورزی اضافه کرد: در حقیقت با حذف ساختار بورس شاهد بازگشت نظام قیمت دستوری هستیم که در میان مدت انگیزه تولید را از میان می برد.

وی به تدوین چراغ خاموش بودجه ١۴٠٣ اشاره کرد و گفت: در تدوین بودجه سال آینده هیچ نظری از بخش خصوصی اخذ نشده است.

رییس اتاق بازرگانی ایران تاکیدکرد: در نهایت بگویم اگر تحریم های ظالمانه به فروپاشی اقتصاد ایران منجر نشد؛ این دست اقدامات اقتصاد را زمین گیر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

واکنش رییس اتاق ایران به قیمت‌گذاری دستوری/ این‌گونه معاش خانوار حال و روز بهتری داشت

پیمان‌سپاری ارزی یک معضل جدی است

رییس اتاق ایران همچنین پیمان‌سپاری ارزی را یک معضل جدی برای حوزه بازرگانی و تولید دانست و گفت: از قبل مکاتبات متعددی درباره اثرات منفی پیمان‌سپاری ارزی با دولت انجام شده است؛ اما همواره در طول سالیان اخیر شاهد بودیم که تصمیم‌سازان کشور هرگاه به مشکلات ارزی برخوردند، سیاست پیمان‌سپاری ارزی را اجرا کردند.

حسین سلاح‌ورزی در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور، افزود: از طرف دیگر شاهد هستیم که درباره برنامه هفتم توسعه و بودجه سالانه نیز پشت درهای بسته تصمیم‌گیری می‌شود. همین وضعیت را درباره پیمان‌سپاری ارزی هم دیدیم که بدون توجه به نظرات سه اتاق، تصمیم‌گیری شد.

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت گازرسانی صنایع اشاره کرد و گفت: زمستان در راه است و این نگرانی وجود دارد که مجدد با قطع گاز صنایع مواجه شویم. البته این مسئله از پیش گوشزد شده و امیدواریم در سال جاری با سیاست‌گذاری بهتر، صنایع مختلف بتوانند زمستان را با آرامش بیشتری پشت سر بگذارند.

سلاح‌ورزی با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار اتاق‌ها و حرکت روی ریل تعیین شده در قانون، تاکید کرد: در دوره دهم، روی اجرای مأموریت‌ها و انجام مسئولیت‌هایی که به اتاق‌ها سپرده شده، تمرکز خواهیم کرد و برای تحقق این هدف به دنبال اصلاحات و بازنگری‌هایی در ساختار بودجه‌ریزی و مدیریت، هستیم. درواقع بودجه‌ریزی برنامه‌ای برای سال آینده را در دستور کار قرار دادیم.

برنامه ملی تحول دیجیتال اتاق ایران تدوین می‌شود

سادینا آبایی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز در این جلسه درباره اقتصاد دیجیتال و اهمیت توجه به این حوزه گفت: نمود این حوزه را در سرمایه‌گذاری سایر کشورها در هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلوک زنجیره‌ای شاهد هستیم و برای موفقیت ایران در این حوزه نیز لازم است سرمایه‌گذاری‌های جدی انجام شود و به‌جای مقابله بی‌فایده با آن، نسخه وطنی را تدوین و در مسیر درست، اجرا کنیم.

او معتقد است: برای این کار، به برنامه اقدام مشترک تشکل‌های فعال در بخش فناوری اطلاعات نیاز است و اتاق ایران باید پرچم‌دار این مسیر باشد و افق روشنی را برای اقتصاد کشور ترسیم کند.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: پرهیز از موازی‌کاری و هدررفت منابع در این بخش ضرورت داشته و درعین‌حال برای موفقیت در این راه به هم‌افزایی و انسجام نیاز داریم. تشکل‌ها باید با ورود به این حوزه، هدفمند و یکپارچه جلو بروند و برنامه تحول اقتصاد دیجیتال ملی را طراحی کنند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، گفت: استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی با بهره‌گیری از اتاق‌های مشترک در اجرای برنامه تحول دیجیتال ملی و توان سازمان نظام صنفی، ضرورت دارد.

اتاق ایران از حقوق فعالان اقتصادی صیانت کند

امیرعادل طاهرخانی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران هم با اشاره به حذف کارت بازرگانی از فرآیند تجارت خارجی، گفت: اعتبار اتاق ایران به تشخیص اهلیت تجار و تجویز فعالیت آنهاست که نادیده گرفته شده و نگاه نظارتی دولت بر همه فعالیت‌های تجاری کشور در حال رشد است؛ پس اتاق ایران باید از حقوق فعالان اقتصادی صیانت کند و به دنبال گسترش اختیارات خود باشد.

او پیشنهاد داد: کمیته علمی برای پیگیری تصمیمات دولت درباره حذف کارت بازرگانی و شناسه‌ای که قرار است جایگزین آن شود، شکل بگیرد و مسئله پیگیری شود.

این فعال اقتصادی در ادامه به رویکرد نادرست دولت در روند پیمان‌سپاری ارزی و درگیری تجار با پروسه‌های پیچیده تعهدات ارزی اشاره کرد و گفت: باید اتاق ایران نسبت به این مسائل واکنش نشان دهد.

او همچنین پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی را برای حل معضلات تجاری کشور، ضروری دانست.

٢٢٣٢٢٣

کد خبر 1819574

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    5 4
    عجب
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    3 1
    باشه
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    0 0
    عجب
  • IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    7 0
    ده سال است که گفته می‌شود fatf
  • ناشناس IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    0 3
    تولید ناخالص داخلی اولویت نیست.