تارنمای رسانه روسی اسپوتنیک با انتشار این خبر نوشت: ریابکوف عنوان کرد که کشورهای گروه بریکس به رایزنی های خود در مورد ایجاد ابزارهای پرداخت مستقل از غرب ادامه می دهند.
بنابراین گزارش معاون وزیر خارجه روسیه در یک کنفرانس خبری و در پی نشست بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، گفت: رایزنی ها برای ایجاد ابزار موثر پرداخت (تبادلات مالی) در چارچوب گروه بریکس و مستقل از غرب ادامه دارد.
ریابکوف اعلام کرد که چنانچه یکی از کشورهای غربی تحریم کننده کشورهای عضو، خواهان پیوستن به این گروه باشد در صورت لغو تحریم های اعمال شده از سوی آن کشور غربی، درخواست آن کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی در این زمینه در جمع خبرنگاران گفت: چنانچه یکی از کشورهای غربی به ناگاه بریکس را مهم ارزیابی کند و سیاست اعمال تحریم علیه کشورهای عضو را کنار گذارد، درصورت ثبت درخواست و بنابر روند موجود، این درخواست را موردبررسی قرار خواهیم داد.
ریایکوف درباره تاثیر تحریم های غرب بر سازکارهای مالی گروه اقتصادی بریکس اظهار داشت: بانک نوین توسعه بریکس برنامه و پروژه های مالی روسیه را رد نکرد، بلکه مشکلاتی که در اجرای جنبه های بخش هایی از این طرح ها وجود داشت و آن نیز به علت برخی از فشار تحریم های غرب به عنوان یک گروه متخصام غرب علیه روسیه بوده است.
وی افزود: روسیه به برداشتن موانع که لازمه تعامل با بانک بریکس است ادامه خواهد داد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که مسکو از عضویت قزاقستان و بلاروس در گروه بریکس در مرحله بعدی عضوگیری حمایت میکند.
بزرگترین گردهمایی سران کشورهای جهان غیرغربی در چارچوب بریکس از ۳۱ امرداد ۱۴۰۲ تا دوم شهریور ماه در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ برگزار شد.
در این نشست رهبران بریکس در ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی، سران این گروه شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی، در مورخ دوم شهریورماه ۱۴۰۲ با عضویت ایران و پنج کشور عربستان، امارات، مصر، اتیوپی و آرژانتین به عنوان اعضای کامل در گروه بریکس موافقت کردند.
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبهگرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت.
سابقه شکلگیری این گروه به سال ۲۰۰۱ باز میگردد و نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ بهطور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
311311
نظر شما