انتقاد شدید یک اصولگرا  از «رییسی» برای بند «۱۱» جدیدترین حکمش/دوباره کفتارهای «اینستاگرامی» و «واتساپی» وسط خیابان های ام‌القرای اسلام می‌ریزند!

انتقاد از سید ابرهیم رییسی از مسائل اقتصادی به بندهای حکمش برای دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی رسیده است! مهدی جمشیدی عضو هیات علمی مرکز فرهنگ و اندیشه اسلامی در یادداشتی در کانال شخصی خود در ایتا ، با ادبیاتی تند از بند 11 حکم دبیر شورای عالی فضای مجازی انتقاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخاب محمد امین آقامیری دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی حاشیه های مختلفی برای دولت به همراه داشته است که جدی ترین آنها ارتباط مستقیم با حکم رییس جمهور و حیطه اختیارات دبیر جدید دارد. آقامیری که فراغ از پیشینه فامیلی و سیاسی اش و اینکه جست و جو در اینترنت برای مقالات علمی یا اظهار نظرهایش به عنوان مدیر نوآوری و سپس رییس سازمان زیرساخت چه نتایجی در بر دارد ، با گاردی باز از رسانه ها درخواست داشته تا راهکارهای شان را برای برون رفت از شرایط فعلی فضای مجازی تشریح کنند. او اما برای شرح وظایف اعلام شده در حکمش با چالش هایی روبروست چون انتظارات خواسته شده از دبیر شورا بیش از اختیارات مصوب اعطا شده در اساسنامه این شوراست.

با این وجود در متن انتظارات رییس جمهور از دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی یک بند قرار گرفته که بیش از سایر بنده ها جلب توجه کرده است. مجتبی توانگر نماینده تهران که این روزها به شدت مورد انتقاد تندروهای صیانت گراست این بند را نشانه مخالفت سید ابراهیم رییسی با فیلترینگ دانسته اما یک فعال اصولگرای شبکه های اجتماعی که عضو هیات علمی پژوهش‌گاه فرهنگ و اندیشه است ، به بهانه همین بند انتقاد تندی از رییس دولت سیزدهم داشته است.

مهدی جمشیدی در حساب کاربری خود در ایتا با اشاره به بند ۱۱ حکم محمد امین آقامیری نوشته است:«گذشته از این‌که بیش از یک سال تعلل رئیس‌جمهور در تغییر دبیر شورای عالی فضای مجازی، فرصت‌سوزی و خطای راهبردی بوده، ایشان در بند یازدهم از حکم انتصاب دبیر جدید چنین نگاشته است:

«بازنگری در سیاست‌های مسدودسازی فضای مجازی با تأکید بر ارزش‌های دینی و انقلابی و توجه به اقتضائات نوین فضای مجازی.» در این باره باید به صراحت گفت:
۱. «بازنگری» یعنی کنار نهادن و عبور. یعنی دوره‌ی فیلترینگ تمام شده. یعنی دیگر این رویکرد، کارآمد نیست. یعنی سلب و نفی، بدنه‌ی اصلی سیاست رسانه‌ای نظام بوده است و اکنون باید این سیاست را رها کرد. یعنی دوره‌ی تجدیدنظرطلبی آغاز شده است.
۲. و اعتراف تلخ این است که به جای «شبکه‌های اجتماعی غربی»، نوشته‌اند «فضای مجازی». گویا نظام با اصل فضای مجازی مشکل داشته است.
۳. عبارت «تأکید بر ارزش‌های دینی و انقلابی» هم تعارف و رندی هست، وگرنه روشن است که مرزبندی با دشمن، ذات نگاه دینی و انقلابی است. وقتی عنصر ذاتی و جوهری را انکار می‌کنید، دیگر تأکید بر آن معنا ندارد. «نفی» می‌کنید و بعد بر امر معدوم، «تأکید» می‌کنید؟!
۴. و البته عبارت «توجه به اقتضائات نوین فضای مجازی» نشان می‌دهد که کفه‌ی «عمل‌گرایی» سنگینی کرده و «موقعیت» بر «ارزش»، غالب شده است. «اقتضائات»، همان «واقعیت‌ها»یی هستند که در این روایت، «آرمان‌ها» را به عقب سوق می‌دهند. «اقتضاء» یعنی دیگر نمی‌توان کاری کرد و باید پذیرفت. یعنی «ضرورت» است و جای انتخاب نیست.
۵. نقطه‌ی کانونی این حکم، همین بند است و به همین دلیل، جریان غیرانقلابی این بند را برجسته کرده است. در واقع، دریافته که لابلای بندهای صوری و فرعی، این بند گویای «چرخش ایدئولوژیک دولت» در این زمینه است.
۶. رفع انسداد از شبکه‌های اجتماعی غربی، دو نتیجه‌ی مستقیم و قهری دارد: نخست این‌که دشمن به زودی از همین شبکه‌ها «حمله‌ی سخت‌تر»ی خواهد کرد، دیگر این که «رونق شبکه‌های اجتماعی بومی» از میان خواهد رفت.
۷. از قبل هم قابل پیش‌بینی بود که اگر صاحبان فکر در جبهه‌ی انقلاب، دولت را به حال خویش رها کنند و بر اساس اعتماد مطلق، از «نقادی» غفلت نمایند، تجربه‌ی دولت احمدی‌نژاد تکرار خواهد شد. در تمام جمهوری اسلامی، فقط باید به یک نفر اعتماد مطلق داشت و آن شخص رهبر انقلاب است. باقی را اگر متفکران و اندیشه‌ورزان جبهه‌ی انقلاب، رصد و مراقبت نکنند، سستی و نشتی ایدئولوژیک خواهند داشت.
۸. امثال حقیر، بیش از برخی از مشاوران محافظه‌کار و بینابینی این دولت، از آداب و قواعد روشنفکری شبه‌دینی با خبریم و صد مرتبه بهتر می‌توانیم «لیبرالیسم ارتباطی» را با «سس انقلابی‌گری» تزیین نماییم، اما چه کنیم که هنوز تصویر پیکر خون‌آلود شهید آرمان علی‌وردی را از یاد نبرده‌ایم که چگونه «کلونی‌های اینستاگرامی» و «گروهک‌های واتس‌آپی»، همچون گله‌های گرگ و کفتار از فضای مجازی بیرون آمدند و در وسط شهری که ام‌القرای جهان اسلام است، ذره‌ذره جانش را ستاندند. و نه‌فقط او را، بلکه روح‌الله عجمیان را. چه آسان، اقتضائات خط شهدای مظلوم، به فراموشی می‌سپرند، و چه بی‌پروا، پنجره‌های دعوات شیطان را به روی جامعه می‌گشایند.
این «زاویه‌ها» حتی در آغاز هم بسیار بزرگ هستند. پس نباید در انتظار آینده نشست.
۴۱۴۱
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1736487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 31
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 19
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    161 5
    پاهایتان را بر گُرده های مردم بیشتر بفشارید و حلقه دستانتان را بر حلقوم مردم تنگتر کنید.
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    121 4
    مهدی جمشیدی؛ تا حالا پرسیدی وسط ام القرای جهان اسلام چرا باید دلار 60 هزار تومان و گوشت چند صد هزار تومان باشه؟ چرا باید مردمانش دم صرافی و مرغ فروشی صف ببندند و چشم انتظار اعلام واریز یارانه باشند؟ ام القرای جهان اسلام واژه پر طمطراقی است که هم مصر و ترکیه و هم ایران و عربستان مدعی اون هستن
  • مهدی IR ۱۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    110 4
    فکر کردین با این مسخره بازیها حواس مردم از تورم و فلاکت معیشتی که به واسطه بی کفایتی شما مسئولان نالایق است پرت میشود.در یک ماه طلا ارز و آهن و همه چیز دو برابر گرون شده
  • ریحانه IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    102 4
    چون می‌دونه ضعف داره از فضای مجازی می‌ترسه وگرنه دولتی این‌همه دسته گل به آب نداده باشه چرا باید از فضای مجازی وحشت داشته باشه
  • ناصر IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    94 4
    آقای رییسی من دوتا پسر دارم که از زندگی نا امیدن و شب از ناراحتی خوابم نمیره ، آیا شما و مسولین درک میکنید وضعیت و سختی جوانها و ما که عمرمون بهدر رفت رو . کو وعده‌های انتخاباتی شما؟
  • سعید IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    86 5
    واقعا برای من سواله کسی هست پاسخ بده چرا شبکه های اجتماعی غربی تو خود غرب مشکلی ندارند. و مردم غرب به ارزشهای دموکراسی در غرب حمله نمی‌کنند؟ چرا شبکه های اجتماعی برای کشور های خاورمیانه معضل حساب میشه؟
    • IR ۰۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
      4 6
      عکس حاج قاسم رو بذار اینستا جوابت رو می‌گیری
  • میلاد IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    74 3
    یکی ای ن مهدی جمشیدی رو بگیره آخه مرد حسابی ما میخوایم با دنیا درارتباط باشیم مثلا اپلیکیشن داخلی باشه خودمون با خودمون درارتباط باشیم که تو راضی باشی
  • ناسناس IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    42 1
    شاید اگر دولت به جای اینکه فضای داخلی رو باز کند فضای سیاست خارجی را تعدیل کند نتیجه بهتری گرفته شود ،مشکل اکثر مردم اقتصادی است و استکبار اقتصاد ایران را به اسارت گرفته تا ایران تغییر جهت دهد ،در این میان عاقلانه تصمیم گرفتن و نشان دادن سیاست بدون تنش با دنیا در دراز مدت اثر خود را خواهد گذاشت ،به نظرم باید این مرده باد و زنده باد کف خیابان را پایان بدهیم و با حواس جمع دنبال ارتباط با دنیا برای تامین منافع ملت ایران بود اونجوری مردم شاید تکالیف فردی دینی خود را درست انجام دهند و به جای آرمان های سیاسی دنبال آرمان های اخلاقی بریم ‌‌.
  • محمد IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    95 0
    چرا این حاج اقا از تکنولوژی میترسه جای این گیر دادن ها اول بیاین اپلیکیشنی بسازید که کشور خارجی رقابت کنه طوری بشه ک مردم علاقه ب نرم افزار خارجی نداشته باشن ... اخه اقای محترم حکایت مسدود کردن در قبال فرمایش مقام معظم رهبری مثل اینه ک ب پلیس بگن فلان خیابون ترافیک زیاده سروسامون بده پلیس جای زوج و فرد کردن یاممنوع کردن عبور ا تو بوس و کامیون بیاد کل خیابون رو ببنده بعد بگه خلوت شد جایاین کارها گیر ب ارابه های مرگ خودروسازان ایرانی و فیمت دلارو طلا و تورم بده ...
    • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
      22 0
      خوب گفتی
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    50 0
    اقایان شما که کیفتان جوره خواهان فلترینگ هستید ولی بدانید که با این اینترنت خیلیها هستند که دارند نون درمیارند ومشکلی از مشکل بیکاری شمارا کم میکنند شمابا فلترینگ مشکل برای جامعه درست میکنید ومابه عصرحجر برمیگردانید ومیخواهید ما بادنیا ارتباط نداشته باشیم واین برخلاف آداب واصول مملکت داری وانسانیت است روشتان را درست کنیمد
  • محسن IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    60 0
    یکی نیست به این بگه مساله اصلی پایبندی به قانونه شما قانون خدتون رو هم قبول نداری؟
  • فری IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    44 0
    من نفهمیدم چی گفت ولی در کشور باید اینترت آزاد باشه و جهانی ...
  • محسن زارعی IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    27 0
    سلام استدلال ایشون از اول بر یک پایه غلط استوار شده و اون اینه که ایشون بازنگری رو به معنای کنار نهادن و عبور کردن فرض کرده در حالی که بازنگری میتونه به معنی سختگیری بیشتر باشه به خصوص با قید حفظ ارزش های دینی و انقلابی!!!!!
  • مردم IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    52 0
    مسئله اینه که مردم اعتمادی به اپلیکیشن داخلی ندارن
  • اللهم عجل لولیک الفرج IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    58 0
    وای وای چرا به نام دین با دین مردم بازی می کنید؟ چرا مردم را به بهانه های مختلف که ساخته پرداخته ذهنتان است انقدر محدود میکنید. مردم که به اندازه کافی فقیر و مظلوم هستند چرا ساده ترین امکانات را هم از آنان می گیرید؟! فرق شما با رییس جمهور بی دین چین و کره شمالی چیه واقعاً؟
  • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    54 0
    ولقعا پر رویی و وقاحت لز حد گذشته مگر مردم برده ی شماهستن هر حرف میخاهید میزنید
  • مری IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    7 37
    چقد پیرشده رئیسی توقوه قضائیه ی چیز دیگه بود دیدمش 😔کاش ریاست جمهوریو نمیگرفت مگه زورش ب اینها میرسه ؟
  • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    56 0
    هر وقت یه چیزی توی ایران انحصاری شده، یعنی یه عده از مسئولین دارن ازش پول میلیاردی میخورن
  • IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    5 55
    تو را بخدا بزارید ریس جمبور کارشوبکنه چراانقدر نخ بدردنخور ول میدید تمام مشگلات کشور بنظرم زیر سرشماست...این واتساپ واینستاگرام شده بدبختی 😡تورابخدا دست ازسمت ملت خسته بردارید
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    53 0
    چراشمامسولین بیلیاقت توان کارای سیاسیندارید مردم رامتهم میکنیدشمانمایندمردم نیستن فقدتوفکرپرکردن جیبتان هستین
  • فرامرز IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    47 0
    آقای جمشیدی چرا تحمل شنیدن هیچ نظر مخالفی راندارید. نکنه خداوند فقط بشما وهمفکرات مغز و قدرت تفکر داده و بقیه مردم بایددنباله رو وگوش بفرمان دستورات اکثرا اشتباه شماباشن.تفکرات افراطی شما حتی موردقبول مقام رهبری هم نیست.به افرادی مثل شما که مرتب من من من...میکنید، آدمهای تک مغز میگن.
  • بنده خدا IR ۲۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    40 0
    حالش خوب نیست
  • Hamid IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    24 1
    نویسنده محترم بهتربودراهکاری ارائه میداد نه اینکه فقط انتقادکند
  • علی IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    19 1
    برادر‌چنین‌سیاستهای‌از‌امروز‌نیست‌بلکه‌چندین‌‌سال‌است‌که‌سیاست‌یکی‌به‌میخ‌وبکی‌به‌نعل‌.شروع‌شده‌.وهمین‌هم‌باعث‌گیجی‌وسردرگمی‌مدیران‌ومسئولان‌شده‌.به‌طوری‌که‌دستورات‌وقوانین‌اسلامی‌راشعار‌میدهندوفرامین‌وبر‌نامه‌های‌غرب‌‌اون‌هم‌دست‌وپا‌شکسته‌عمل‌میکنند..
  • محمدرضا IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    48 0
    ادب مرد به از دولت اوست.هیچکس به فکر مردم نیست.همش شعار و دوز و کلک.
  • IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    1 5
    امروز مشکل مردم معیشت است مشکل مردم رفع فیلتر از اینستاگرام و واتساپ جهت خودنمایی های کاذب و تجمل گرایی نیست .
    • دیان IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
      1 0
      اتفاقا با فیلترینگ اینستا و واتساپ و تلگرام هزاران کسب و کار در ایران با خاک یکسان شدن و مشکلات معیشتی به وجود اوردن حتی خیلی از اونایی که به قول شما خودنمایی میکنن از همون راه نون در میارن
  • IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
    5 0
    دستاورد دولت را یکی برام بنویسه؟! فیلترینگ ، گرانی، دلار
  • محمد IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
    1 1
    بازتولید اشتباه حدید از اشتباهات گذشته تبدیل به چرخه معیوب افکار و عملکرد عده ای به ظاهر دغدغه مند شده است که خود محصول رانت هایی هستند که به واسطه بستن دهان دیگران و سلب اظهار نظر از کارشناسان واقعی بوجود آمده اند... این رانتها مانند نقل و نبات همه جا ریخته است یکی از قدیمی ترینها آنها همین صنعت خودرو است که بعد از چندین دهه رانت به این صنعت، در نهایت رسیدیم به جایی که الان حتی مردم توان خرید بنجول ترین خودرو تولید داخل را هم ندارند. حالا همین روش در فضای مجازی هم دنبال می شود..... واقعا که نیازی به دشمن نداریم دوستان!! خود مشغول کارند.