امید سلیمیبنی: نشست صبحانه کاری خبرنگاران با محمد سلطانیفر، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه دلاور بزرگنیا، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، با طرح موضوعات زیادی همراه بود. در حاشیه این نشست، سلطانیفر با خبرگزاری خبرآنلاین به گفتگو نشست تا درباره مشکلات روزنامهها از جمله کمبود گرانی توضیح دهد که در ادامه میخوانید:
برخی روزنامه ها گلایه میکنند آنقدر کاغذ گران است و کمبود داریم که امکان چاپ بهنگام نداریم. چرا اینطور شده است؟
موضوع کمبود و گرانی کاغذ از اردیبهشت امسال در دستور کار ما قرار گرفت. بعد از اعلام نرخ دلار 4200 تومان و اینکه دولت ارز را به این نرخ به کاغذ اختصاص میدهد، ما کمیتهای متشکل از ناشران، مدیران روزنامهها، کاغذفروشان، واردکنندگان و همچنین مدیران وزارت ارشاد تشکیل دادیم تا جلوی دخل و تصرف در این عرصه را بگیریم. متاسفانه پس از اینکه گشایشهای ارزی برای افراد غیر اهل صورت گرفت و آنها هیچ کاغذی وارد نکردند، این کمیته جدیتر وارد شد. با هماهنگی وزارت صمت و بانک مرکزی سعی کردیم تا نحوه واردات و توزیع کاغذ را کنترل کنیم. خوشبختانه این اقدامات باعث شد مسیر به سمت این برود که کاغذفروشانی که اهلیت دارند، وارد بازار شوند. همزمان با آن به کارخانه چوب و کاغذ مازندران فشار آوردیم تا تولید داخلی افزایش یابد و مشکلاتشان رفع شود. به خواست خدا این اقدامات منجر شد تا کاغذ یکی از معدود کالاهایی باشد که قیمت متعادلی دارد.
الان قیمت چقدر است؟
حدود 5 هزار تومان یا در برخی موارد تا 4850 تومان برای کاغذ داخلی و در بالاترین حد 5150 تومان برای هر کیلو کاغذ روزنامه است.
یعنی در مقایسه با قبل از گرانیها، نرخ 3 برابر است؟
نه سه برابر نیست. سال گذشته قیمت کاغذ کیلویی 3900 تا 4200 تومان بود. روند قیمت کاغذ را ما کامل داریم. آن زمان کاغذ به یورو در هر تن 400 تا 420 یورو بود. الان هر تن کاغذ، 800 تا 850 یورو در هر تن است. یعنی یک برابر و نیم تا حداکثر 2 برابر شدن نرخ کاغذ به دلیل دو برابر شدن نرخ کاغذ در بازار جهانی است. متاسفانه ذکر اینکه ترامپ میخواهد تحریم کند باعث شد واردکنندگان کاغذ به بازارهای جهانی هجوم ببرند که به همراه کاهش تولید کاغذ در جهان به خاطر مسایل محیط زیستی به خصوص در کشور چین، باعث گرانی شد.
سال گذشته 60 میلیون تن کاغذ روزنامه در جهان تولید میشد ولی الان تا 28 و نیم میلیون تن کاهش تولید کاغذ را شاهدیم که باعث افزایش نرخ در مقیاس جهانی شده است. ما تا هر تن 900 یورو هم کاغذهای خاص را در بازار جهانی خریدیم.
پیگیری های قضایی کمیته ساماندهی کاغذ به کجا رسید؟
برای آن دو نفری که حدود 24 میلیون یورو برای واردات گرفتهاند، دو پرونده قضایی تشکیل شده که هنوز به جایی نرسیده است چون اصلا این افراد وجود خارجی نداشتند.
ارز به اشخاص مجهولالهویه داده شده است؟
دو قلم ارز مجموعا حدود 24 میلیون یورو به اشخاصی داده شده که وجود خارجی ندارند. متاسفانه این مشکلات در وزارت صنعت، معدن و تجارت بود. ما مکاتبه کردیم بدون مجوز ما این کاغذها وارد نشود، آقای شریعتمداری نامه نوشت که خودمان داریم وارد میکنیم و مسئولیت با خودمان است و شما دخالت نکنید. این نامه موجود است.
عنوان شده است که کاغذ روزنامه را در انبارها گذاشته بودند تا به ساندویچیها بدهند. چرا کاغذ روزنامه از ساندویچی سردرآورد؟
نه اینطور نیست، از این حرفهای ژورنالیستی نزنیم.
ولی اخبار کشف کاغذ که منتشر شد؟
کاغذ روزنامه که یکی دو مصرف بیشتر ندارد. صرف نمیکند کاغذ روزنامه را خمیر کنند. کاغذ روزنامه قیمت بسیار بالایی دارد. یک خط تولید در صنایع کاغذ و چوب مازندران داریم که ضایعات چوب و کاغذ را خمیر و کاغذ تولید میکند ولی این کاغذ کیفیت کاغذ روزنامه را ندارد. برای تولید کاغذ روزنامه، باید چوب دارای سلولهای سلولوزی بلند بوده و حتما نو باشد. کاغذهای بیکیفیتتر برای دستمال کاغذی و ساندویچ استفاده میشود، ما حتی اجازه ندادیم واردات کاغذ با ارز دولتی به سمت کاغذهای بیکیفیت برود.
57231
نظر شما