-
رئیس پیشین صداوسیما در گروه فرهنگ خبرآنلاین؛
علی لاریجانی؛ از کانت و افلاطون تا سرمایه اجتماعی بر باد رفته رسانه در ایران/ توصیه مهم برای بازگشت اعتماد به رسانه ملی/ تلویزیون نمیبینم
رسانهعلی لاریجانی به تحریریه خبرآنلاین آمد و بعد از گفتوگوی تفصیلی با گروه سیاسی با گروههای خبری این مجموعه رسانهای گپی کوتاه داشت، آنچه در ادامه میخوانید، پاسخ او به پرسشهای گروه فرهنگی است. اگرچه این گفتگو چندی پیش انجام شد، اما دلیل شرایط موجود مقرر شد تا امروز انتشار یابد.
-
بررسی توقف لایحه عفاف و حجاب در گفتوگو با یک حقوقدان
لایحه «عفاف و حجاب» باید برای همیشه از دستور کار خارج شود/ این لایحه برخلاف سیاستهای کلی نظام بود
رسانهمهدی کوهیان معتقد است تعلیق موقت اجرای لایحه، کافی نیست، چون ما نیاز به تضمینی قاطع داریم که این قانون برای همیشه از دستور کار خارج شود و دیگر هرگز بازنگردد. این لایحه از اساس مشکل دارد.
-
بررسی نقش موسیقی و داستان در شب یلدا؛
بشنوید| یلداخوانی شجریان، رفیعی و معتمدی/ اساس شب یلدا قصه گویی است
موسیقیشب یلدا به عنوان یکی از نمادهای باستانی و سنت دیرین در بین ایرانیان همواره مورد علاقه، توجه مردم و ایران دوستان در سراسر جهان بوده است. سنتی که بر پایه روایت، قصهگویی و یا اصطلاحا «گل گفتن و گل شنیدن» استوار است و تبعا موسیقی طرب و شادی جایگاه بسیار ارزندهای در قصه گویی بزرگترها برای خانواده دارد اما سئوال این است که جایگاه موسیقی در مراسم شب چله کجاست؟
-
به بهانه برگزاری بیستمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران_مبارک؛
بهروز غریبپور: دوسالانه کردن نمایش عروسکی تهران آسیب بزرگی بود/ روایت یک سانسورچی در مواجه با آقای قاضی!/ «مبارک» رفیق من بود
تئاتربهروزغریبپور کارگردان برجسته نمایشهای عروسکی که نقش بسزایی در اعتلای این هنر در ادوار مختلف برپایی جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، به عنوان کارگردان و هم شورای سیاستگذاری داشته؛ معتقد است یکی از بزرگترین لطمههایی که به پیکره جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران– مبارک وارد شده است، کج سلیقهگی مدیران وقت در تصمیمگیری دوسالانه کردن این رویداد هنری است. در واقع این تصمیم موجب شد نظم و تداوم جشنواره برهم بخورد و امکان برنامه ریزی مفید و دقیق عملا از بین رفت.
-
مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نظارت ساترا بر شبکه نمایش خانگی قانونی است؟
آقای پزشکیان! اگر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را اصلاح نکنید؛ وزارت فرهنگ تعطیل میشود
تلویزیونوحید آگاه معتقد است که ماهیت ساترا قانونی نیست و سید علی یزدیخواه باور دارد که این نهاد کاملا به صورت قانونی تشکیل شده است.
-
بررسی یک تبصره از لایحه عفاف و حجاب در گفتوگو با سیدعلی یزدیخواه
نایب رییس کمیسیون فرهنگی: لایحه عفاف و حجاب در هالیوود سختگیرانهتر اجرا میشود
سینماسیدعلی یزدیخواه معتقد است که لایحه عفاف و حجاب به شکل سختگیرانهتری در هالیوود اجرا میشود.
-
کارگردان حاضر در جشنواره «سینما حقیقت» مطرح کرد؛
مستند «رُخ» برداشتی آزاد از رویاهای علی اکبر صادقی است/ ساخت پرتره میراث بزرگان واجبتر از نان شب
سینماکارگردان مستند سینمایی «رُخ» معتقد است این فیلم برداشتی آزاد از زندگی و رویاهای علی اکبر صادقی نقاش معاصر و هنرمند نامی هنرهای تجسمی است.
-
در گفتوگو با منتقد سینما مطرح شد؛
عمر تلویزیون تمام است مگر اینکه خودش را اصلاح کند/ ساترا دنبال عقبراندن پلتفرمهای رقیب صدا و سیماست
تلویزیوناین روزها خبر نظارت سلیقهای ساترا و توقیف برنامهها و بایدها و نبایدها بر مبنای خواست صداوسیما این مسئله را دوباره و چندباره مطرح کرده است که نهاد عریضوطویل تلویزیون نمیتواند همزمان تولیدکننده و ناظر سایر تولیدکنندگان باشد، این اختیار مبهم قانونی موجب شده است تا این سازمان در تنگنای شکست با اعمال قدرت، رقیب را مجبور به عقبنشینی کند.
-
در گفتوگو با «بهروز غریبپور» مطرح شد؛
مدیریت فرهنگی در این مملکت فرق بین دو تا ساز را نمیداند/ گفتند اجرای اپرای عروسکی در اروپا زیره به کرمان بردن است؛ ولی آنها از ما آموختند
تئاتراین روزها در تالار فردوسی تهران اپرای عروسکی مولوی اجرا می شود، اپرایی به لحاظ اجرایی سخت و پیچیده،عروسک هایی که با پلی استر و فوم و پارچه ساخته شده اند و چند نخ آنان را به حرکت در می آورد، باید حالات و احساسات انسانی را گونه ای به نمایش بگذارند تا مخاطبان باور کرده و با داستان زندگی مولوی همراه شوند. اپرای عروسکی مولوی از روزگاری آغاز می شود که جلال الدین جوان به اجبار یورش مغول بر خاک خراسان و بلخ با پدرش بهاالدین ولد به سمت غرب راه می افتد تا زمانی که مفتی اعظم قونیه شده و با شمس الدین دیدار می کند و حال و حالاتش دگرگون می شود.
-
بررسی لایحه عفاف و حجاب و تاثیرات فرهنگی آن
شکست خوردگان انتخابات میخواهند نظر اقلیت را بر اکثریت تحمیل کنند/ ایران تنها کشوری که قوانین فرهنگی آن با جریمه مالی گره خورده است
مدیریت فرهنگیسعید معدنی معتقد است وضع این قوانین برای جامعهای که زنانش بسیار پیشرفتهتر، پیشگامتر و باسوادتر از زنان دیگر کشورها هستند تصمیم درستی نیست.
-
نگاهی به تفکیک برگزاری جشنواره فیلم فجر در گفتوگو با غلامرضا موسوی
در دوره آقای خزاعی سینمای ایران هیچ دستآورد بینالمللی نداشت
سینماغلامرضا موسوی معتقد است که سینمای ایران نیازمند یک شورای سیاستگذاری است تا بتواند یک سیستمی را ایجاد کند که این میزان از افراط و تفریط در آن وجود نداشته باشد و با مسائل مهم سینمایی به صورت سلیقهای برخورد نشود.
-
بهروز غریبپور در ادامه بررسی پرونده خانه تئاتر عنوان کرد؛
احمدی نژاد گفت دو کامیون تاپاله میریزم جلوی خانه هنرمندان/ عشق به آبادانی دارم/ سند اصلی خانه تئاتر به نام من و ایرج راد بوده است
تئاتربهروز غریبپور کارگردان شناخته شده عرصه نمایش معتقد است اگر پافشاری او نبود ساختمان خانه تئاتر خریداری نمی شد و مبایعه نامه و سند اصلی خانه تئاتر به نام او و ایرج راد بوده است.
-
رئیس انجمن بازیگران و بدلکاران خانه سینما در گفت و گو با «خبرآنلاین» مطرح کرد
روایت بدلکار «سلطان» سینمای ایران از خاطراتش / فردین در مرام و معرفت از جهان پهلوان تختی، هیچ کم نداشت
سینمامجید علیزاده رئیس صنف بازیگران و بدلکاران خانه سینما که در فیلمهای بسیاری در نقش فردین به عنوان بدلکار حضور داشته است؛ گفت که بدلکاران پیشکسوت ِفیلمهای فارسی به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسند که این عزیزان علاوه بر حمایتهای مادی نیاز به حمایتهای معنوی نیز دارند.
-
در گفتگو با یک مدیر و تهیه کننده سینما؛
در آینده باز شاهد وصل و فراق جشنواره ملّی از جهانی خواهیم بود/ نتوانستیم تعاملات لازم با کشورهای دیگر داشته باشیم/ فرصت تاخیر نداریم
سینمامحمد آفریده مدیر با سابقه سینمای ایران که سابقه برگزاری جشنوارههای متعدد سینمایی در بخش ملّی و بینالملل را در کارنامه دارد؛ معتقد است تاریخ سینمای ایران در آینده و پس از تغییر دولتها باز هم شاهد وصل و فراق بحش جهانی جشنواره فیلم فجر از بخش ملّی خواهند بود چراکه هنوز تکلیف خیلی از امور فرهنگی روشن نیست.
-
بررسی تغییر و تحولات اخیر حوزه سینما در گفتوگو با احمد طالبینژاد
کمال خرازی گفت اگر «باشو غریبه کوچک» اکران شود خودم را میسوزانم/ مهار صنعت سینمای ایران در دست وزارت ارشاد و ارکان دیگر این بخش نیست
سینمااحمد طالبینژاد معتقد است که سینمای ایران از سالها پیش آسیبپذیر و دارای بحران بوده و این چرخه همواره معیوب بوده و درست به آن رسیدگی نشده است. در دوره قبل یعنی سینمایی که آقای خزاعی مسئول آن بود این وضعیت پر رنگتر به چشم میآمد.
-
بررسی تفکیک مجدد بخش بینالملل از ملی جشنواره فجر در گفتوگو با ابراهیم داروغهزاده
دولت قبل در یک اقدام عجولانه پل ارتباطی فرهنگی ایران با جهان را قطع کرد/ ادغام دو جشنواره پوششی برای پوشاندن ضعف مدیران و دریافت بودجههای دلاری بود
سینماابراهیم داروغهزاده باور دارد، تجمیع دو جشنواره ملی و بینالمللی در یک رویداد فرصتی است برای مدیران که ضعفهای بخش بینالملل را در هیاهوی رسانهای بخش ملی جشنواره فیلم فجر پنهان کنند، در حالیکه میتوانند به بهانه بخش بینالملل و هزینههای دلاری، بودجه جشنواره را چند برابر برآورد کنند.
-
در گفتوگو با منتقد سینما مطرح شد؛
قوانین فرسوده و ناکارآمد، مناسبات رانتی و گسست هنرمندان بحرانهای سینماست/جشنواره بینالمللی فجر در دوران خزاعی رونق نمایی بود
سینمارائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در نخستین حکم سینمایی خود و تغییر دبیر جشنواره فیلم فجر از محمد خزاعی به منوچهر شاهسورای اعلام کرد که بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر از بخش ملّی جدا خواهد شد و این رویداد فرهنگی بار دیگر به دور از اما و اگرها و دستاندازیهای سیاسی به شکل مجزا و در ردیف جشنوارههای الف قرار میگیرد.
-
در گفتگو با کارگردان «سه جلد» مطرح شد؛
مدیریت سینما در دولت سیزدهم نسل سینماگران اجتماعی را تغییر داد/ مجوز حضور در مجامع بین المللی با اعمال محدودیت/رخشان بنی اعتماد در سینما تکرار نمیشود
سینماکارگردان فیلم سینمایی «سه جلد» معتقد است نوع مدیریت سینما در دولت سیزدهم، آن نوع سینمای اجتماعی که به زعم آنها سینمایی دردسرساز بود را با اکران بی رویه فیلمهای کمدی از میان برداشت و تصمیم به تغییر نسل سینما و سینماگران اجتماعی گرفت. ولی مطمئن هستم که شرایط فعلی سینمای اجتماعی پایدار نخواهد بود.
-
در گفتگو با حبیب اسماعیلی تهیه کننده سینمای ایران مطرح شد؛
از بدل فردین در فیلمفارسی تا اکبر بروسلی در فیلمهای اکشن/ تلاش برای احقاقِ حق بازنشستگی بدلکاران/ گروه تدارکات،هنروران و بدلکاران نور چشم سینما
سینماجشن انجمن بدلکاران ایران به منظور قدردانی از یک عمر حضورِ بی منت بازیگران بدلکار سینمای ایران با حضور بدلکاران و اعضای خانوادههای خود در سالن سیف الله داد خانه سینما برگزار شد. جشنی با عنوان «آدمهای با معرفت سینمای ایران» که شاید سینمای ایران معرفت اینچنینی را کمتر به خود دیده است؛ اما به واقع با درایت رئیس و هیات مدیره خانه سینما این جشن با شکوه برای بدلکاران سینمای ایران برپا شد.
-
مهدی سجادهچی در گفت و گو با «خبرآنلاین» بررسی کرد
سایه روشن دبیر جدید جشنواره فیلم فجر / محیطی برای دیدار هنرمندان در جشنواره مهیا شود
سینماشاهسواری به صورت بالقوه مدیر بسیار خوبی است اما در عمل باید دید که با چالشهای جشنواره فجر که هر سال هم بیشتر میشود چگونه میخواهد مواجه شود.
-
ادامه بررسی پرونده خانه تئاتر؛
سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ۲ و نیم میلیارد دریافتی خانه تئاتر از سازمان مستضعفان ورود کند/ سند مالکیت خانه تئاتر توسط اداره حقوقی ارشاد محرز شود
تئاترآراز بارسقیان نویسنده و مترجم و عضو انجمن نمایشنامهنویسان خانه تئاتر معتقد است سازمان بازرسی کل کشور تنها نهادی است که با یک تیم کارشناسی منصف میتواند به مسائل مالی و غیر مالی خانه تئاتر ورود کند که این مسائل شامل دریافت ۲ میلیارد و نیم پول در ایام کرونا و عدم تخصیص به هنرمندانِ تئاتر و ماجرای مالکیت سند خانه تئاتر میشود. در واقع مشخص شدن این دو موضوع مهمترین مطالبه اعضای خانه تئاتر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور است.
-
در ادامه بررسی پرونده خانه تئاتر؛
بهزاد فراهانی: «خانه تئاتر» جز بیانیه اعتراضی و اصلاحی کاری نمیتواند انجام دهد/ مسئولان به ممنوعالکاری هنرمندان هیچ واکنشی نداشتند
تئاتربهزاد فراهانی بازیگر پیشکسوت تئاتر و عضو انجمن بازیگران خانه تئاتر معتقد است، تا زمانی که مهمترین فعالیت خانه تئاتر تامین معیشت اعضا باشد و در عین حال حق اعتراض وجود نداشته باشد و فعالیت جدی در جهت ارتقای این هنر صورت نیز نگیرد؛ نمی توان درباره موضوعات زیربنایی این نهاد صنفی صحبت کرد. بنابراین به اعتقاد من مشکل خانه تئاتر منوط به فرد و یا افراد نیست و تا زمانی که خانه به سندیکا با همه اختیارات تبدیل نشود؛ هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
-
الیکا عبدالرزاقی در گفتگو با خبرآنلاین؛
آموزشگاههای بدون مجوز و با دریافت پول؛ آدرس نادرست به هنرجوها میدهند/ آموزش نباید منوط به کلان شهرها باشد
تئاترالیکا عبدالرزاقی بازیگر سینما و تلویزیون که به عنوان یکی از داوران بیست ونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان آثار ارسالی به بخش کودک این جشنواره را داوری میکند؛ معتقد است جشنوارههایی مانند تئاتر و فیلم که برای کودکان و نوجوانان برگزار میشود علیرغم اهمیت ذاتی آنها، آنگونه که باید مورد توجه آموزش و پرورش به عنوان یکی سیستمهای مهم و بزرگ آموزشی قرار نمیگیرد و در مدارس آموزشهای به منظور یادگیری این هنر داده نمیشود.
-
انتظارات از رائد فریدزاده به عنوان رییس سازمان سینمایی در گفتوگو با رضا درستکار
رییس سازمان سینمایی باید برای سینما کار کند نه برای صندلی ریاست/ اگر دولت به قول ها و شعارهایی که داده عمل نکند کار سینما هم پیش نمیرود
سینمارضا درستکار معتقد است ما در سینما با دو معضل مواجهیم یکی آنهایی که فیلم گیشهای میسازند یکی آنهایی که ادعای کار فرهنگی دارند و اگر رائد فریدزاده بتواند از این دو دسته و زیادهخواهیهای آنها جان سالم به در ببرد بخشی از معضلات سازمان سینمایی حل میشود.
-
در ادامه بررسی پرونده خانه تئاتر؛
ماجرای حضور شهاب حسینی در خانه تئاتر چه بود؟/ یک دعوای صوری رشتهها را پنبه کرد/ جریمه مالیاتی برای خانه تئاتر
تئاترمقصود نعیمی ذاکر گفت: حضور شهاب حسینی بازیگر سینمای ایران در خانه تئاتر، به منظور اجرایی کردن برنامههایی ویژه تئاتر با مخالفت و به نوعی دعوای صوری هیات مدیره این نهاد صنفی خانه تئاتر عملیاتی نشد.
-
نگاهی به عملکرد و مطالبات «خانه سینما» در گفتوگوی شادمهر راستین با «خبرآنلاین»
«خانه سینما» در بلاتکلیفی است / بخشی از هنرمندان نمیخواهند کارگر هنری دولت شوند
سینمادر دوره ریاست جواد شمقدری بر سارمان سینمایی، صبح چهارشنبه مورخ ۱۴ دی سال ۱۳۹۰ سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت از انحلال خانه سینما بهطور رسمی خبر داد و اعلام کرد که با توجه به تخلفاتی که خانه سینما انجام داده؛ هیئت نظارت بر مراکز فرهنگی، انحلال این تشکل را اعلام کرده که کاملاً مطابق قانون است.
-
محمد لقمانیان مطرح کرد:
انتقاد عروسک گردان «لقمه» از انفعال خانه تئاتر/ صحنه تئاتر دست رَپرها و اینفلوئنسرهای اینستاگرام
تئاترمحمد لقمانیان عروسک گردان«لقمه» وعضو انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر گفت: در بررسی عملکرد خانه تئاتر در درجه نخست باید ارزیابی کرد که تا چه اندازه هنر نمایش برای سیاستگذاران فرهنگی در سطح کلان، مسئولان وزارتخانه فرهنگ وارشاد اسلامی، سازمانها و نهادهای مرتبط این حوزه مهم است؟ و بعد از دریافت این پاسخ، میتوان بررسی کرد که خانه تئاتر در چه شرایطی قرار دارد. اما معتقدم تا زمانی که هنرمندان و اهالی تئاتر درگیر معیشت و بیمه و بازنشستگی هستند؛ نمیتوان ارزیابی درستی نسبت به مسائل پیرامونی تئاتر،از جمله خانه تئاتر داشت.
-
از خانه تئاتر چه خبر؟
سند مالکیت خانه تئاتر به نام شخص رئیس هیئت مدیره خلاف قانون است/ بررسی امور مالی از بازرسی کل کشور تا اداره حقوقی وزارت ارشاد
تئاترمقصود نعیمی ذاکر مدیرعامل پیشین خانه تئاتر در آبان ماه سال گذشته استعفا داد و پس از این تصمیم، سئوالات بسیاری مبنی بر چرایی این استعفا مطرح شد و اصل ماجرا طرح این پرسش بود که چه اتفاقی افتاده که عمر مدیریت در خانه تئاتر به یک دوره حداقلی مدیریت یعنی چهار سال نمیرسد؟
-
ایرج راد در گفتوگو با «خبرآنلاین»:
اول انقلاب به بعضی از هنرمندان اعتماد نشد و بین نسلها فاصله افتاد/ تماشاچی امروز تئاتر وسط اجرا میرود، چیپس میخرد
تئاترایرج راد معتقد است تئاتر همیشه جایگاه خودش را پیدا میکند اما اکنون شرایط برای هنرمندان تئاتر سخت است و درآمدی کسب نمیکند مگر اینکه سازندگان کارهایی انجام دهند که مخاطب برای تفریح دوست دارد.
-
در گفتوگو با هادی مرزبان به بهانه اجرای نمایش «باغ شبنما»
مشکل تئاتر را از اساتید دانشگاه میدانم/ اکبر رادی، میلر، برشت، ایبسن و چخوف ایران است
تئاترهادی مرزبان میگوید به اعتقاد من ذرهبین رئالیسم رادی بسیار قویتر از دیگر ذرهبینها کار میکند و شاید به همین دلیل است که معتقدم رادی چخوف ایران، برشت ایران، ایبسن ایران، میلر ایران و بسیاری از بزرگان دیگر است.